22 Temmuz 2011 Cuma

Felipe Melo Galatasaray'da


Dibe vurduğumuz geçen sezondan sonra herkesin beklentisi transfer döneminde takımın yeninden yapılanması ve sağlam bir kadro kurulmasıydı. Şu ana kadar transfer dönemini en verimli geçiren takımız bana göre. Takımda sıkıntı nerdeyse o bölgeye çok iyi isimler alındı. Yıllardır çektiğimiz kaleci sıkıntısı Muslera ile giderildi. Kangrene dönen, tüm Türkiye'de dalga konusu olan BAM'lı orta sahanın yerini Türkiye'nin en iyi Selçuk ile takviye ettik. Transfer döneminin bana göre en önemli hamleleri orta sahaya geldi. Selçuk, Ceyhun ve şimdi de Selçuk'un yanına Felipe Melo. Elde de Culio ve Yekta var. Bol alternatifli çok iyi bir orta saha rotasyonu oluşturuldu.

Gelelim Felipe Melo'ya. Dün akşam transfer haberi borsaya bildirildiğinden beri bir çok kişi İtalya'da her sene geleneksel olarak yapılan Bidone d'oro (Altın Bidon) ödülünü 2009 yılında alan Melo'ya buradan sallamaya başladı. Resmen yılın bidonu seçildi diye Melo'ya surat asanlar var. Peki Melo yılın bidonu ise M.Sarp ne olurdu sizce. Yılın değilde son 5 yılın maşrapası falan olurdu herhalde. İnsanlarda Cambiasso beklentisi oluşupta Melo gelince burun kıvırmalarını anlarım ama Melo'yu çok sıradan bir oyuncu gibi görüpte aşağılamaları saçmalığın daniskasıdır yani.

Felipe Melo'yu az çok tanıyoruz. Gerek Juventus'ta gerekse Brezilya Milli Takımında izledik. Ama en çok dikkat ettiğim nokta ise adamın en ufak şeye bile sevinebiliyor olması. Bu da aşırı hırsından geliyor. Yani bir atağı kestiği zaman bile gol atmışcasına seviniyor. Galatasaray orta sahasına tam da böyle bir adam lazımdı diyeceğim ama Melo'dan çok daha hırslı bir ismi daha 1 hafta önce Lazio'ya Muslera karşılığında verdik. Ahh ulan Lorik geldin yine gece gece aklıma. 

Melo'nun kiralık olarak takıma katılmasıda ayrıca kulübün avantajınadır bence. İnsua misalı eğer beğenilmezse bonservisi alınmayacak. Eğer Melo Galatasaray'ı gerçekten benimserse geçen sezon İnsua'nın benimsediği gibi gerçekten takıma büyük katkısı olacaktır. Kim ne derse desin Selçuk'lu, Melo'lu bir orta saha ile Galatasaray orta sahası 2 ayda çağ atlamış sayılır. Sonuç olarak Melo gayet makul ve iyi bir transfer. Başarılar Felipe Melo.

2 yorum:

  1. 33 luk Ujfalusi'yi aldik ertesi gunlerde Atletico Madrid Braga'li 23 yasindaki Silvio Manuel'u 2 milyon euroya aldigini acikladi. Felipe melo'yu juventustan kiraladik ertesi gun Juventus Felipe Melo'dan daha genc olan Vidal'i bizim satin alma opsiyonumuzdan az bir ucrete renklerine katti. Ne zaman Turkiye liginin bu kotu transfer imajini silip kariyeri dususte gecmis oyunculari almaktan vazgecicez ..

    YanıtlaSil
  2. Biz Silvio Manuel veya Arturo Vidal'i almaya kalksaydık emin ol Juventus ve Atletico Madrid'in verdiği paraların en az 2 katını vermek zorundaydık. Bizim kaybettiğimiz nokta lig. Bir Seria A'dan Juventus ile La Liga'dan Atletico Madrid'in transfer imkanları ile bizimki bir olmaz. Bu Galatasaray'dan değil ligimizin asla La Liga veya Seria A ile kıyaslanamayacak olmasından kaynaklanıyor.

    YanıtlaSil