30 Temmuz 2011 Cumartesi

Bay Ribaund Furkan Aldemir, Sertaç Şanlı ve Hüseyin Göksenin Köksal


Avrupa U-19 erkekler basketbol şampiyonası geçen hafta İspanya'da yapıldı. Ev sahibi İspanya'nın şampiyonluğuyla sonuçlanan turnuvada Milli Takım'ımız turnuvayı altıncılıkla tamamladı. Maçlar canlı olarak yayınlanmadığı için turnuva ve takımımızın oyunu ile ilgili pek bir bilgiye sahip değilim ama istatistikleri inceleyerek özellikle Galatasaray Erkek Basketbol Takım'ımızı yakından ilgilendiren oyuncular hakkında bilgi vermek istiyorum.


1.Furkan Aldemir:Bu sezon başında Pınar Karşıyaka'dan transfer ettiğimiz Furkan 1991 İzmir doğumlu. Bu sezon kendini daha fazla geliştirmek istediği için NBA draftlarına katılmayan Furkan turnuvanın en dikkat çeken oyuncularının başında geldi.Center pozisyonunda oynayan Furkan turnuvayı maç başına 14.8 sayı,15.9 ribaund (8.2 savunma-7.7 hücum) ve 1.7 blok ortalamaları ile kapatarak Milli Takım'ımızın sayı ve ribaund kategorilerinde lider ismi oldu ve bu performansı ile turnuvanın en iyi ilk beşine seçildi. Aynı zamanda oyuncumuz Almanya'yı 71-49 yendiğimiz müsabakada 15'i hücum ribaundu olmak üzere toplam 25 ribaund alarak (bu müsabakada Almanya takım halinde 26 ribaund aldı) bu alanlarda yeni rekorların sahibi oldu.
Önümüzdeki sezonda Galatasaray'ımız için mücadele edecek olan Furkan'ın Ermal Kuqo'dan boşalan pota altımızı çok rahatlıkla doldurabileceği kanaatindeyim ve takıma pota altında inanılmaz direnç katacağını düşünüyorum.Furkan'ın Beko Basketbol Ligi temposuna ayak uyduramayacağını düşünenlere ise kendisinin geçen sene Karşıyaka'daki 26 lig maçındaki 8 sayı ve 7.5 ribaund ortalamaları yakaladığı bilgisini vermek istiyorum.

2.Hüseyin Göksenin Köksal: Furkan gibi yine 1991 doğumlu olan Göksenin geçen sezon Galatasaray'ımız da sürekli olmasada zaman zaman kendisine yer buldu. Hatta koç Oktay Mahmuti FB Ülker final serisinde bile zaman zaman kendisine yer vererek ona olan güvenini göstermişti. Avrupa şampiyonasında Furkan'ın ardından
Milli takımımızın en skorer ikinci oyuncusu olan Göksenin turnuvayı 12 sayı, 7 ribaund ve 3.2 asist ortalamaları ile kapattı.

Gelecek yıl tam olarak olmasada önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde kendini biraz daha geliştirdiği takdirde erkek basketbol takımımıza önemli katkılar yapacağını düşünüyorum.

3.Sertaç Şanlı: Bir diğer 1991 doğumlu oyuncumuz olan Sertaç Edirne doğumlu Göksenin gibi geçen sezon Galatasaray'ımız da sezonun belli kısımlarında görev aldı ve koç Oktay Mahmuti kendisine sezon içerisinden çok play-off serilerinde(FB Ülker final serisinde 3 maç) görev verdi. Bu sürelerde elinden geleni yapan Sertaç koçunun kendisine olan güvenini boşa çıkartmadı. Turnuva boyunca 8.6 sayı ve 4.4 ribaund ortalamaları tutturan Sertaç Milli Takım'ımızın 4. skorer ismi oldu.

Evet yukarıda bahsettiğim üç isim 2006 da Avrupa ikincisi olan Ersan İlyasova'lı Oğuz Savaş'lı Cenk Akyol'lu U-19 Milli Takımı kadar değerli bir jenerasyon olmasada şuan ki kategorilerinin en iyi beş oyuncusundan üçü ve seneye zirve mücadelesi verecek olan Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'mıza görev aldıkları sürelerde büyük direnç katacakları aşikar. En önemlisi ise başlarında geçen sezon harikalar yaratan ve kendilerine sürekli güvenecek olan bir koçları taraftarımızın''Söyle aslan yürekli hocam hangi şampiyonluk sizin yüreğinizden daha büyük''diye hitap ettiği Oktay Mahmuti hocamız olacak. Kendilerindeki potansiyeli ve Oktay hocamızı birleştirdiğimiz zaman özellikle Furkan olmak üzere takımımıza büyük katkılar sağlayacaklarına inanıyorum.

Şampiyonluktan daha önemlisi geçen sezon ki mücadelemizi bizlere tekrar izletmeleri dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder