20 Temmuz 2011 Çarşamba

Fernando Muslera Galatasaray'da


Ve sonunda en çok ihtiyacımız olan transfer geldi. Mondragon gitti gideli sıkıntısını çekeriz kalenin. De Sanctis, Leo Franco, Zapata gibi yabancı denemelerin yanında, Orkun, Ufuk, Aykut gibi yerli denemelerde tutmadı. Hoş bizim kalecimiz zaten yabancı olmalı. Zira bizde yerli kaleci kültürü yok.


Fatih Terim'in ilk döneminde de böyle denemeler olmuştu. Hayrettin vardı, sonra Volkan Kilimci geldi, Mehmet Bölükbaş denendi ama bir türlü olmadı. Ligde şampiyonluk geliyordu ama iş Avrupa'ya gelince Türkiye'de pek fazla hissedilmeyen kaleci sıkıntısı Avrupa'da başa büyük bela oluyordu. Bu yüzden 98 Dünya Kupası devam ederken sadece o dönem değil dünyanın gelmiş geçmiş en iyi kalecilerinden olan Taffarel'i almıştık ki Avrupa'ya kafa tutuşumuz bundan sonrasına tekamül eder. Tarihimizin en parlak dönemlerinde kalemizde hep yabancılar olmuştur. Şampiyon Kulüpler Kupasında yarı final oynarken Simovic, UEFA ve Süper Kupa'yı alırken Taffarel vardı ve şimdi de Muslera geldi. Umarım bu da yeni bir baş kaldırının başlangıcıdır.

Muslera hakkında soru işaretleri illa ki olacaktır. Zira burası Türkiye. Kim gelirse gelsin mutlaka bi kulp bulunur. Muslera gerek geçen sene yapılan Dünya Kupası'nda ki performansı ile, gerek sezon içerisinde Lazio'da ki performansı ile gerekse de şu an Copa America'da ki performansı ile benim gözümde zaten soru işaretlerini silmiş bir isim. Dünya Kupasından sonra dünyanın en iyi 7.kalecisi seçilen ve bu turnuvadan sonrada muhtemelen değerini biraz daha katlayacak olan Muslera'ya erkenden imza attırmak çok önemliydi. Yaş konusuna ise girmemek gerek. Yaşı henüz 25 olabilir ama uzun süredir üst düzeyde futbol oynayan bir isim. 5 yıllık sözleşme ise kulübün yaptığı en doğru işlerden birisi.

Başlangıçta biraz sıkıntı çekebilir ki bu gayet normaldir. Yepyeni bir ülke, yepyeni bir takım. Sıkıntısı sezon başı kampına katılamadığı için takıma uyum sağlamak. Yoksa şu an Copa America'da oynadığı için hazır geleceğini düşünüyorum. Hele ki son oynadığı Arjantin maçını gördükten sonra herkesin beklentisi hazır geleceği yönünde olacak. Umarım Muslera'nın Galatasaray kariyeride Simovic ve Taffarel'in ki kadar parlak olur. En az onlar kadar büyük başarılara imza atar Galatasaray formasıyla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder