11 Temmuz 2011 Pazartesi

Gökhan İnler Napoli'de


Şu Türkiye Ligi gündeminden biraz uzaklaşalım. Haftalardır konuşulan, kesin gözüyle bakılan bir transfer daha netleşti sonunda. Bazı futboldan anlamayan insanlar var bildiğin futbol cahili. Piyasası her geçen gün artan böylesine bir oyuncuyu Türkiye'ye getirmenin imkanı yoktu zaten. Seria A'da kendini ıspatlamış kalbur üstü oyuncuların başında geliyordu Gökhan. Zira bana göre bir sıçrama yapmada geç bile kalmıştı diyebiliriz.


Adı Arsenal dahil olmak üzere bir çok takımla anıldı. Ama o futbol oynamaktan zevk aldığı, kendi stiline daha uygun, uyum problemi yaşamayacağı İtalya'da kalmayı tercih etti. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olan Napoli'ye 15 milyon euro'ya transfer oldu. Zaten güçlü bir takıma sahip olan Napoli, Gökhan'ın transferi ile birlikte orta sahada gücüne güç kattı. Kalede De Sanctis, defans hattında Campagnaro, Paolo Cannavaro, Dossena, orta sahada Gökhan, Gargano, elbette ki Hamsik ve en güçlü oldukları kısım olan hücum hattı Lavezzi ve tabi ki Cavani. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne büyük renk katacakları aşikar. Özellikle Cavani ve eğer transfer olmazsa Hamsik bu sezon futbollarını bir kademe daha geliştirip gelecek sezon futbol piyasasını alt üst edebilirler. Ama tabi ki bizi en çok ilgilendiren yine de Gökhan İnler olacaktır.

Bir başka merak ettiğim nokta ise Udinese'nin durumu olacak. Gökhan İnler gitti, Alexsis Sanchez'i de daha fazla ellerinde tutamayacaklar yakında onunda City'e transferi gerçekleşir. Bakalım bu 2 ismin yerini nasıl dolduracaklar. Ellerinde kalan Zapata, Isla, Candreva gibi isimleride çok fazla tutabileceklerine ihmal vermiyorum. Özellikle Zapata'nın bir çok talibi varken.

Neyse kurtulduk artık gazetelerdeki boy boy saçma Gökhan İnler transferi haberlerinden. Napoli'de onun için bir sıçrama noktası olur ve daha da iyi yerlere gelir umarım. Çünkü futboluyla bunu hakediyor Gökhan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder