9 Temmuz 2011 Cumartesi

Kris Boyd Es-Es'te / İskoçların Kapışması


Bu sezon Anadolu kulüpleri içinde belkide en büyük bombayı Eskişehirspor patlattı. Kris Boyd gerçekten çok önemli bir isim. Kariyeri boyunca oynadığı takımlarda hep 1 numaralı golcü o olmuştur. Oynadığı liglerin hep kalburüstü golcülerinden olmuştur.


Aslında Boyd Türkiye'ye yabancı değil. Zira yıllardır adı 3 büyükler için geçen ama bir türlü gelmeyen yıldızlardan biriydi. Rangers'dan ayrıldığında o dönem golcü arayan Galatasaray'ın Boyd'u alamamasına ya da almamasına o dönem az sövmemişimdir. Çünkü Middlesbrough'a transferi herhalde sadece benim için değil bir çok kişi için büyük süprizdi. Çünkü bir çok Premier Lig takımında rahatlıkla forma giyebilecek bir potransiyeli vardı. Kariyeri boyunca 3 kez gol kralı olmuş ve henüz 27 yaşında bir isim. Yani kariyerinin en olgun çağını yaşıyor. Eğer ki Es-Es oyun planını Boyd üzerine kurarsa sonunda kazanan Es-Es olacaktır. Lige büyük renk katacağı aşikar bir isim. Aslında geçen hafta aklıma gelmişti. Umut'un da ayrılmasından sonra Trabzonspor neden ilgilenmedi diye. Bu dönemde Boyd'a bir teklif yapsalardı bence Boyd şu anda Trabzonspor'da olurdu ve Şampiyonlar Ligi'nde oynama fırsatı bulurdu.

Boyd için Türkiye'yi ilginç kılacak olan bir diğer durum ise İskoçya Milli Takımı'nda beraber oynadıkları ve Rangers'da Boyd ayrılmadan önce son iki sezonda beraber oynadıkları Bursaspor'lu Miller'a bu sefer rakip olacak olması. Tabi bu ikili Rangers'da beraber oynarkende her zaman takımın bir numarası Boyd'du. Miller daha çok yardımcı forvet olarak yer alıyordu sahada. 

Miller'ın Rangers'a ilk geldiği sezonda Miller 30 maçta 10 gol atıp 12 asist yaparken, Boyd ise aynı sezonda 35 maçta 27 gol atıp 7 asist yapmış ve gol kralı olmuştu. Ertesi sezon ise Boyd-Miller ikilisinin Rangers'da ki son sezonlarıydı. Boyd sezonu 31 maçta 23 gol 5 asist ile ligi bitirirken Miller ise 33 maçta 18 gol 10 asist ile ligi noktalamışlardı. Sezon sonunda adı Türk takımları ile de anılan Boyd büyük bir süpriz yaparak Middlesbrough'a transfer olarak İngiltere Championship'de forma giymeye başladı. Miller ise Boyd'un ayrılmasıyla Rangers'ın 1 numarası olmuştu ama bu da çok fazla sürmedi. Devre arasında o da Türkiye'nin yolunu tuttu ve Bursaspor'a imza atmıştı. Ama tabi Bursaspor'a gelene kadar yarım devrede  18 maçta 21 gol 2 asistlik muhteşem bir performans sergilemişti Miller. Devre arasında geldiği Bursaspor'da da 15 maçta 5 gol atmıştı. Boyd ise Middlesbrough'da sezonu 37 maçta 12 gol 2 asist ile ortalama bir performans sergilemişti.

Şimdi bu ikiliyi Süper Lig'de izlemek gerçekten çok keyifli olacaktır ve lige büyük renk katacaktır. Bugüne kadar hep ön planda olan Boyd bakalım bu seferde Miller'ın önündemi yer alacak yine yoksa bu sefer kazanan Miller mı olacak. 2012 mayıs'ında bakalım hangisi büyük göreceğiz.

1 yorum:

  1. Kris Boyd için hazırlanmış bir blog sitesi

    http://esesboyd.blogspot.com/

    YanıtlaSil