31 Temmuz 2011 Pazar

Rakiplerimiz Belli Oldu


Merakla beklenen 2014 Dünya Kupası Eleme Grupları bugün belli oldu. En başta şunu söylemek gerekir ki gerçekten çok sıkıcı bir kura çekimiydi. 2. torbadan katıldığımız kura çekiminde pekte kolay bir gruba düşmedik.


Hollanda, Romanya, Macaristan, Estonya ve Andora ile D grubunda yer alacağız. Görüldüğü üzere bu grubun mutlak favorisi Hollanda. Hollanda bizimde durdurabileceğimiz bir takım olarak durmuyor. Elbette grupta en çok zorlanacakları maçlar bizim maçlar olacaktır ama Hollanda bu grubun mutlak favorisi. Zira Sneijder, Robben, Stekelenburg, Van Persie, Dirk Kuyt, Van Der Vaart ve daha bir çok yıldız var kadrolarında. Açık ara favoridir Hollanda.

Diğer rakipere baktığımız zaman yakından tanıdığımız bir Romanya var. Mutu, Galatasaraylı Stancu, Razvan Rat, Sapunaru, Marica gibi isimlerle güçlü bir kadrosu var. Bu isimlerin yanında gelecek vaadeden Dinamo Bükreş'li Torje ve Alexe ile Steau Bükreş'li Tanase gibi isimler var. Asla küçümsenecek, önemsenmeyecek bir rakip değil aksine çok ciddiye almamız gereken bir takım.

Macaristan ise normal şartlarda bize rakip olabilecek bir takım değil. Ama sizinde bildiğiniz gibi Milli Takımımızın bir günü bir gününü tutmaz. Azerbeycan'a yenildik en yakın örneği. Kadrosunda Türk Basınının haber yapmayı çok sevdiği West Bromwich'li Zoltan Gera ve Anzhi'li Balazs Dzsudzsak dikkat çeken isimler. Özellikle Dzsudzsak gerçekten dikkat edilmesi gereken bir isim. Normal şartlarda hem içerde hem de dışarda kazanabileceğimiz bir rakip Macaristan ama Milli Takımımıza bu konuda güvenmek pekte kolay olmuyor. Ayrıca Hollanda ve Macaristan birbirlerini çok iyi tanıyan 2 ekip bunuda ekleyelim. Zira Avrupa Şampiyonası elemelerinde şu anda aynı gruptalar. 2 maçıda Hollanda kazandı. Hollanda da oynana son maç ise belkide bu senenin en güzel Milli Maçı'ydı. 5-3 Hollanda kazanmıştı. 

Estonya ile bugüne kadar 5 maç yapmışız 2 galibiyet 3 beraberlik. Yenilgimiz yok ama zorlandığımız bir gerçek. En son 2010 Dünya Kupası elemelerinde 4-2 yenmiştik. 2 maçıda alacağımızdan şüphem yok zira Andorra ile birlikte grubun averaj takımı olacaktır ama yinede dikkatli olmak lazım, zorlandığımız bir takım çünkü.

Andorra ise grubun averaj takımı. 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde aynı grupta yer aldığı Ermenistan'dan bile 4 yiyen bir takımdan bahsediyoruz. O yüzden pekte kelam etmeye lüzum yok.

Sonuç olarak Hollanda grubun mutlak favorisi ve 2.lik içinde en büyük favori biziz. Ancak 2.liği almaktan öyle kolay olmayacaktır. Romanya bu konuda en büyük rakibimiz. Evimizdeki maçlarda Hollanda belki bir istisna ama onun dışında asla puan kaybetmememiz gerek. Tabi bir kadro istikrarıda şart. Yeni isimler elbette olmalı ama kemikleşen bir 11 mutlaka olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder