17 Temmuz 2011 Pazar

Skibbe Es-Es'te


Galatasaray'ın eski teknik direktörü Michael Skibbe 3 yıllığına Eskişehirspor'la anlaştı. Aslında bu büyük bir süpriz oldu hepimiz için çünkü gündemde olan birşey değildi. Galatasaray'dan sonra Eintracht Frankfurt'un başına geçmişti. İyi geçen ilk sezondan sonra bu sene kötü gidişe dur diyemeyince Skibbe kovulmuş ve yerine Daum gelmişti. Ama Frankfurt'u Daum'da kurtaramamış ve küme düşmüştü.
Feldkamp'tan sonra göreve geldiğinde bir çok eleştiri almıştı Skibbe. Kewell ve Baros transferleri ile çok güçlü bir kadro kuran Galatasaray'ın ağırlığını kaldıramayacağı söyleniyordu. Lincoln, Kewell, Baros ve Arda ile muhteşem bir hücum hattı kurmuştu Skibbe. Özellikle küskün olan Lincoln'den resmen bir lider çıkarmıştı ortaya. Muhteşem bir sezon geçiriyordu Skibbe ile Lincoln. Avrupa Ligi'nde de son yıllarda özlediğimiz başarıları yakalamıştı Skibbe ve gerçekten çok iyi futbol oynayarak. Deplasmanda kazandığımız Benfica ve Hertha Berlin maçları'ndaki futbolumuz gerçekten çok iyiydi. Sonrasında ise üst üste alınan bir kaç kötü sonuç ile yollar ayrılmıştı. Neyse Galatasaray kısmından bu kadar bahsetmek yeter.

Gelelim Skibbe Eskişehir'de ne yapar. Bülent Uygun'un kurduğu bir takımda neler yapabilecek çok merak ediyorum ama onu Türkiye'de görmek gerçekten güzel olacak. Kadro yapısına baktığımız zaman orta sahada Alper ve Pele, ileri uçta ise Kamara Skibbe'nin vazgeçilmezi olacaktır. Özellikle Kamara Skibbe ile ligde fark yaratabilir. Ama benim asıl merak ettiğim Boyd ile Skibbe'nin uyumu olacak. Boyd, Jardel tarzında bir golcü. Çok golcü ama öyle Baros gibi adam geçip dribling atacak adam değil. Skibbe ise daha çok Baros tarzı adamları sever. Zira Gekas'ta buna bir örnektir. Boyd ne Baros ne de Gekas tarzında bir oyuncu. Eğer Boyd'un üzerine bir oyun planı yaparsa Skibbe hem Eskişehir kazanır hemde Skibbe kazanır. Tabi bir de unutulmaması gereken nokta Es-Es'te Sezer'in de gidişinden sonra bir yaratıcı oyuncu eksikliğinin olması. Ne dersiniz Skibbe'den sonra Lincoln'de Eskişehir'in yolunu tutar mı? Eğer böyle birşey olursa Eskişehirspor gerçekten izlenesi bir takım olur. Ligin en renkli takımı olur açık ara. Şu haliyle bile lige büyük renk katacaktır Skibbe'li Eskişehirspor. Başarılar Skibbe.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder