5 Temmuz 2011 Salı

Huzurlarınızda Yeni Kral 'Novak Djokovic'


Novak Djokovic tenisteki adıyla namı değer 'Nole'. Nole artık tenis erkekler klasmanının en üst basamağında.

Bu basamağa bu sene 48 galibiyet ve 1 mağlubiyet gibi muhteşem bir seri ile ulaşan Nole tenisin en prestijli turnuvası olan Wimbledon'da finale çıkarak garantilediği 1 numarayı kendisinden önceki 1 numara olan Rafael Nadal'ı yenerek tamamen perçinledi. Çünkü Nole Nadal'a yenilse idi klasmanda 1 numara olsa bile bu mağlubiyetten ötürü bir önceki yazımda bahsettiğim gibi gerçek 1 numara o değil de Nadal olarak lanse edilecekti. Ama kendisi finalde muhteşem bir oyun ortaya koydu ve 3. set hariç tüm maçı domine ederek bu ihtimalleri ortadan kaldırdı ve o koltuğu hakettiğini herkese ispatladı.

Peki Nole bu koltuğa nasıl geldi. Tenisin kurtlar sofrasına 2003 yılında giren Nole 2006 yılında kendini göstermeye başladı ve 2007 yılında gelen ATP Masters şampiyonluğu ardından US Open finali ile 3 numaraya kadar yükseldi. Ancak o dönem grand slamleri domine eden Nadal ve Federer'e karşı grand slamlerde hep boynu bükük ayrıldı ve ikilinin arkasında kaldı hep. Bunun sebebide Nole teknik olarak bu ikiliden çok geride olmasa bile mental olarak baskının yüksek olduğu anlarda hep kaybeden taraftı ve fizik olarak bu ikiliye ayak uyduramıyordu. İşte Nole eksik olan bu iki yönünü geliştirdiğini Nadal'ı son 5 karşılaşmalarında (4 Masters serisi finali, 1 grand slam finali), Federer'i de son 4 karşılaşmalarının 3'ünde yenerek ispatlıyordu. Tam emin değilim ama Nole'nin doktoru olması lazım Nole'nin bir besin maddesine olan alerjisini tespit ediyor ve o maddenin Nole'de zihinsel olarak sorunlara sebep olduğunu saptıyor, Nole'ye o maddenin olduğu besinleri yasaklayarak kendisinin bu sorunları aşmasını sağlıyordu.

Ama bana göre bu konuda son noktayı Rafael Nadal Nole'ye kaybettiği bu son beş karşılaşmadan hangisi hatırlamıyorum ama birinin sonrasında şöyle diyerek koyuyordu: ''Kendimi geliştirmek için hala sürekli çalışıyor yeni şeyler deniyor ve sürekli antreman yapıyorum ama şu sıralar bunları benden çok daha iyi yapan biri var.''

İşte Nadal'ın bahsettiği o kişi olan Novak Djokovic 2 Şubat 2004 tarihinden beri ilk kez 1 numaraya Nadal ve Federer dışında birisinin oturmasına sebep olarak tenis tarihinde bir devri kapatarak yeni bir deviri açıyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder