12 Şubat 2011 Cumartesi

Yoksa Mekanmı Oynatıyor


Gerçekten sadece mekanmı oynatıyor yoksa? TT Arena'da 80 dk muhteşem bir futbol ve galibiyet. Böyle bir futboldan sonra iyice umutlanan ve beklentileri artan bizler. Ancak deplasmanda bir hafta önceki futbolun çok uzağında bir Galatasaray. TT Arena'daki maçları iple çekeceğiz gibi.


Geçen haftadan farklı olarak kadroda bir tek Kewell yoktu. Yerine Konyaspor maçının kahramanı Anıl vardı. Cana yine stoperde, Neill ise orta sahadaydı.

Maça son haftalarda yaptığımız gibi yine hücum presle başladık. Eğer 10-15 dk'yı gol yemeden geçebilseydik maçın sonucu böyle olmazdı. Gaziantepspor daha ilk pozisyonda golü bulunca ister istemez takımın üzerindeki baskı arttı. Bu sezon hiçbir maçı çevirememiş olmamız oyuncuların performansını etkiliyor. Bunun nedenide özgüven eksikliği. Oyuncular kendine güvenemiyor. Maçı çevirebileceklerine inançları sıfır. Bu özgüven eksikliğinide bu sezon aşmamız mümkün değil. Sezon sonunda Hagi'nin bu sorunu aşacağınada inanıyorum. Tabi bir eksik noktada takım mücadele ediyor ama hala Hagi'nin istediği düzeyde değil. Devre arasında yapabildiği kadarıyla bile takımın bu mücadeleyi sergilemesi iyi. Ancak sezon sonunda Hagi'nin oyuncuların pestilini çıkaracağı gün gibi aşikar. Yeni gelen oyuncular fiziksel anlamda çok iyi durumdalar ancak takımın eskileri daha onların seviyesinde değil.

Golü yemiş olmamıza rağmen ilk 20 dk'daki futbol iyiydi. Yaptığımız presle G.Antep'e oyun kurdurmadık. Ancak şunuda unutmamak gerekir ki Antep'in kadrosu gerçekten çok iyi. Wagner, Popov, Cenk, Sosa dörtlüsü gerçekten büyük tehdit. Birde defanstaki Dany'i çok beğeniyorum. Özgüveni biraz fazla bu başına iş açabilir ancak gerçekten çok iyi bir defans. Türkiye Ligi için çok iyi bir kadrosu var Gaziantepspor'un. Ve de çok alternatifli. Bugün Olcan sonradan oyuna girdi. Julio Cesar oynamadı bile. Kadroları çok iyi.

Neill ve Cana'nın mevki değiştirmesi Es-Es maçında takıma çok olumlu yansımıştı. Aslında evimizdeki maçlarda bu iyi bir varyasyon. Çünkü zaten baskılı oynadığımız maçlar. Orta sahada bir beyine ihtiyaç var ve Neill bunu gayet iyi yapabiliyor. Ancak deplasmanlarda önce rakibi yıldırmak gerekiyor. Eski günlerimizde değiliz ilk yarım saatte rakibi boğup hemen golü bulup rahatlayalım. O yüzden özellikle deplasmanlardaki maçlarda bana göre Neill stoperde, Cana ise ön liberoda yerini almalı. Bugün orta sahada Cana'nın sertliğine çok ihtiyacı vardı takımın. Es-Es maçında Sabri bu eksikliği hissetmememizi sağlamıştı ancak bugün o da gününde olmayınca Gaziantepspor orta sahayı çok rahat geçti.

Zaten maçı kaybetmemizin sebebide orta sahadaki oyuncularımızın bugün günlerinde olmayışıydı. Culio ve Kazım bana göre geldiklerinden beri en kötü maçlarını oynadılar. Maçın en kötüleriydi demiyorum önceki performanslarına kıyasla en kötüsü buydu diyorum. Ancak bana göre asıl önemli olan nokta Es-Es maçındaki ayağa pas yapan takım yoktu bugün sahada. O maçta Servet bile topu ayağa oynamıştı. Bugün ise ayağa pası en iyi yapan oyuncu Neill bile defalarca topu şişirdi ileri. 

İkinci yarıya ise Anıl-Baros değişikliği ile girdik. Ancak yinede değişen bir şey yoktu. Taa ki Yekta oyuna girene kadar. Ancak ordada Hagi'nin yanlışı oyundan Sabri'yi almasıydı. O dk'ya kadar Popov'un Serkan'a üstünlük kurduğunu cümle alem gördü. Evet Sabri orta sahada bugün iyi oynamadı ancak sağ bekte Serkan'dan daha iyi olabilirdi. Nitekim Sabri ve Kazım'lı sağ kanat bana göre daha işler hale gelecekti Serkan çıksaydı. Hadi Serkan çıkmadı Yekta niye sol kanatta. Daha önce sol kanat oynamışlığı olan Culio geçse daha iyi değilmiydi sola. Yekta'dan da daha iyi faydalanırdık orta sahada. Bunu Yekta solda kötü oynadı diye değil Culio bugün orta sahada vasattı diye söylüyorum. Stancu ise ilk defa bu kadar tutuktu. İstediklerini bir türlü yapamadı. Daha doğrusu istediği topları bir türlü alamadı. 

Bugün biz günümüzde değildik ancak Gaziantepspor'da bugün iyi oynamadı. Zapata'nın hatasıyla gelen bir gol. Onun dışında golü atan Sosa'nın karşı karşıya bir pozisyonu başka bişey yok. Bizim varmı peki bizimde yok. Stancu'nun  Kazım'ın ortasında topa vuramayışı ve birde kafa vuruşu ile Culio'nun direkten dönen topu.

Bugün Hagi'yi eleştirebileceğimiz tek nokta Serkan yerine Sabri'nin oyundan çıkmasıydı. Bunun dışında Hagi'ye tek kelime edemeyiz bence. Ee takımda BAM'da yok. Yenilginin nedeni yukardada söylediğim gibi özgüven eksikliği. Bu sorunda bu sene bu kadar kötü geçen bir yılda çözülemez. Ama gelecek sezon böyle bir sorun yaşayacağımıza ihtimal vermiyorum. 

Tabi bir de kaleci sorunu var. Zapata'ya 2 top geldi. Birini yedi diğerini kurtardı. Aykut-Ufuk-Zapata ve tabi ki başlarında bulunan Nezih Ali Boloğlu. Bu da çok büyük bir sorun bunu nasıl çözeceğiz işte onu bilmiyorum...

Son söz Servet'in kaptan olmasıydı. İşte bu da sözün bittiği yer...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder