5 Şubat 2011 Cumartesi

Adu'nun Dibe Vuruşu


Eskiden "Goal" Dergisi'nin fanatiğiydim. Hiç sektirmez her ay alırdım. O zamanlar 13-14 yaşında olan bir çocukla ilgili sürekli yazılar yazarlardı. Gana asıllı Amerikalı Freddy Adu. Daha doğrusu sürekli üzerinde durdukları 2 isim vardı; Robinho ve Adu. 


Adu ile ilgili yazılar, antrenörleri ile röportajlar, sürekli posterleri verilirdi. Sonrasında CM4'te Adu'yu tanımıştım. Adam 13 yaşında wonderkid'di. 

Sonrasında yavaş yavaş Avrupanın devleri Adu ile ciddi ciddi ilgilenmeye başlamışlardı. İnter, Manchester, Bayern, Real Madrid vs. vs. Hatta Manchester United'in kesin anlaşmaya vardığı falan konuşulmuştu. Ancak sonrasında ne olduysa bir anda Benfica'ya imza attı. Aslında kariyeri açısından bir nevi doğru bir tercih gibiydi. Basamakları yavaş yavaş çıkmak gerekiyordu. 

Ancak Benfica'da beklentilerin çok ama çok uzağında kaldı ve devre arasında tekrar Amerika'ya döndü. Salt Lake'de kiralık oynadı. Adu için herşey daha kariyerinin başında çok kötü gitmeye başlamıştı ve Salt Lake'den sonra sırasıyla Monaco, Belenenses ve Aris'te oynadı. Şimdi de yolu ülkemize Çaykur Rize Spor'a düştü. 7. takımına imza attı.


Adu henüz 21 yaşında. Ancak daha bu yaşında dibe vurmuş bir oyuncu. Yetenekleri hala üst düzey hala patlama yapıp herkese kendini tekrar ıspatlama şansı var. Çünkü önünde çok uzun yıllar var henüz. Rize Spor aslında onun için dibe vurma anlamına geliyor. Çünkü bugüne kadar ismi sayesinde hep 1. lig takımlarında oynadı. Ama artık isimde bir yere kadar. Rize Spor bana göre onun açısından bir şans. Özgüvenini kazanması, tekrar parlaması için bir şans olabilir. Rize Spor satın alma opsiyonu ile birlikte kiralı Adu'yu. Umarım Adu içinde Rize kariyeri uzun soluklu olur ve kendisinden beklenen patlamayı burada gerçekleştirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder