21 Şubat 2011 Pazartesi

Sözleşmesi Bitenler


Takımımızın bu sene içinde olduğu durum tarihinin en kötüsü. Ancak son haftalarda lig öyle bir duruma geldi ki ligi en kötü ihtimalle 5. sırada bitirme ihtimalimiz var. Bunu iyi birşey olduğu için değil kötünün iyisi olduğu için söylüyorum. Ve Türkiye Kupası'nı alabilirsek işte o zaman gelecek sezonun planmalası daha da önem kazanacaktır. 



Sonuçta Hagi bu takımı 9. haftada aldı ve o haftadan beri elinden geleni yapıyor. Sezon öncesi hazırlık kampı bir takımın %60-70'ini oluşturur. Hagi'de devre arasında yükleme yapabildiği kadar yaptı ve iyi veya kötü bu sezon bu kadarıyla devam edeceğiz. 


Ancak yeni transferler ve adam gibi sezon öncesi hazırlık kampıyla gelecek sezona çok daha iyi girebiliriz.


Ama ondan önce yapılması gereken şey elbetteki transferler. Kimler gelir bilmiyorum ama gidecek isimler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. 


Hagi'nin sezon sonunda takımdan bir çok ismi göndereceğini tahmin etmek zor değil. Hatta bu isimlerden bazıları yönetimin ısrarı ile de olacaktır. 


Sözleşmesi sezon sonunda bitecek oyuncular ise;


Harry Kewell: İşte yönetimin göndermek isteyeceği oyunculardan birisi bence Kewell. Zaten geçen sezonda taraftarın baskısıyla sözleşme yenilenmişti kendisi ile. Tabi kendisininde kulüpte kalmak istemesi ve gerçekten çok cüzzi bir miktara Galatasaray'da oynadığınıda unutmamak gerek. Gökhan Zan'dan az kazanıyor siz hesap edin yani. Sürekli sakatlanması zaten en can sıkıcı nokta. Oynadığı zaman takıma büyük güç ve kalite katan ama yokluğuda can yakan biri Kewell. Galiba onunla birlikteliğimizde bu sezon son bulacak gibi. Yerine kim alınır bilmiyorum ama bu kadar cüzzi bir miktarla oynarken ve elimizde +2 gibi kontenjan avantajı varken Kewell 1 sezon daha kalabilir. Çünkü onun takıma kattığı liderlik ve kazanma hırsına çok ihtiyacımız var.


Lucas Neill: İşte asıl yokluğu başımıza dert olacak adam. Popescu'dan sonra hep onun gibisini aradık durduk ve en sonunda Neill'i bulduk. Geldiği günden beri takıma kattıkları o kadar çok ki. Mükemmel bir lider. Stoper, sağ bek ve şimdilerde de önlibero. Nerede ihtiyacımız varsa Neill orada. Daha en üst düzeyde oynayabileceği en az 2 yılı varken ve elimizde böylesi bir oyuncu varken kaybetmek niye. Ancak yönetimin şu ana kadar Neill ile sözleşme imzalamamış olması illa ki tedirgin ediyor insanları. Popescu'dan sonra tam 9 sene aradık Neill gibisini bulabilmek için. Peki Neill gidince onun gibisini bulabilmek için kaç sene arayacağız. Ya da şansımız yaver gidecek Gaziantepspor'un Danny'si gibi bir adam bulacağız ki o da öyle kolay değil. Umarım sözleşmesi uzatılır. Bu takıma katacağı çok şey var.


Gökhan Zan: Müzmin sakat olduğunu bile bile aldı yönetim onu. Sırf alternatif oluşturması için alınan bir oyuncuya göre maliyeti çok fazla. Zira en çok ihtiyacımız olduğu anlarda onunla ilgili resmi sitede sürekli yazan kelime "Gökhan Zan'ın tedavisine devam edildi" Maliyetinin Kewell'dan yüksek olduğu ve Kartalspor'a kiralanan genç Semih Kaya'nın orada son haftalarda çok iyi performans sergilediği düşünüldüğünde Zan'ın bu takımda kalması için hiçbir sebep yok. Yönetimin kar etmesi için büyük bir fırsat.


Barış Özbek: Bu takımda belkide en çok şans bulan ancak bu şansıda en çok tepen adamdır Barış. Feldkamp ve Skibbe dönemlerindeki iyi futbolunu sonrasında devam ettiremedi. Sahadaki saçma sapan sertlikleri ile de taraftarın gözünden düşeli çok oldu. Sözleşmesi bitiyor ve muhtemelen yenilenmeyecek. Kimbilir belkide Fenerbahçe'ye gider belli olmaz ancak nereye giderse gitsin ama yeter ki gitsin.


Tabi bu isimlerin dışında kiralık kontratı bitecek olan İnsua'da var. Kadro dışı kalan Misimovic'in de takımda kalacağını sanmıyorum Hagi onun üzerini çizeli çok oldu.


Bunların dışında taraftarın gözünde niyatlarını dolduran Sarp ve Ayhan ikilisinin de gideceğini düşünüyorum hatta düşünmekle kalmayıp dua ediyorum gitmeleri için. Çünkü bu takıma fayda değil zararları var. Zapata'nın da kalıp kalmayacağını yarım sezonluk performansı belirler diye düşünüyorum zira kaleci konusunda zaten canımız çok yandı Zapata'nın hatalarına katlanıpta onunla devam edileceğini sanmıyorum. Tabi ligin geri kalanında Zapata harika bir peformans sergilemezse.


Gidecek çok oyuncu var ancak bunların yerine kimler gelir işte asıl sorun orada. Çünkü yerinin doldurulması çok zor 2 tane oyuncu var. Umarım yönetim ve Hagi yapacakları hamlelerde uzun uzun düşünüp en doğru kararı verirler. Zira daha fazla yanlışa taraftarın sabrı kalmadı.

4 yorum:

  1. Yeni gelecek yönetimle birlikte takımın bir kaç oyuncu dışında tamamen lağvedileceğini düşünüyorum Mehmet.Yukardaki oyunculardan belki Neil kalabilir,ama Kewell'in kalmasını bile istemiyorum artık.3 yıl çok şey kaybettik.Hem de çok şey...

    YanıtlaSil
  2. Bende Neill'in kalmasından yanayım Sayhan.Ancak özellikle bugün basında Neill'in transfer görüşmeleri için izin aldığını falan yazdılar. Ne kadarı doğru bilemem ancak sözleşme yenilenmemesi bunun doğruluğunu güçlendiriyor. Kewell'ı ise kalbim istiyor ancak mantığım çok kararsız.

    YanıtlaSil
  3. @DaddyCool: Hocam walla adının Mehmet olduğunu bilmiyodum haa:) Konuya dönersek ikisine de teşekkür eder uğurlarız..

    YanıtlaSil
  4. Nick ile yazınca normal Hakan :)Galiba öyle olacak gibi. Ancak Neill'i çok arayacağız diye düşünüyorum umarım yanılırım.

    YanıtlaSil