1 Şubat 2011 Salı

İkinci Yarıda Galatasaray

Bugün itibariyle ara transfer dönemi de tamamlandı. Eziyet çektiğimiz ilk yarıdan sonra herkesin gözü devre arası transferindeydi. Bir çok isimle anıldı Galatasaray, çok ciddi görüşmelerde yapıldı hem yerli hemde yabancı  hem çok kaliteli hem de genç isimleri takıma katmak için çaba harcandı.

Yiğit İncedemir, Sezer Öztürk, Volkan Şen, İlkay Gündoğan, Mehmet Ekici, Taner Yalçın ve Cenk Tosun transferleri için çaba harcadığımız yerli oyunculardı. Bu isimlerden Taner ve Cenk için transferin ilk günlerinde kesin anlaşmanın sağlandığı konuşulurken hatta bu isimlerde bunu doğrularken her nedense sonradan transferleri gerçekleşmedi. Cenk'te birkaç gün önce Gaziantepspor ile 4.5 yıllık sözleşme imzaladı. Diğer isimlerde sezon sonunda mutlaka takımımızla anılacak. Gelecek sezon ile ilgili en önemli hamlelerden birisi de Mehmet Ekici ile önprotokol imzalanmasıydı.

Bu isimler dışında transfer ettiğimiz isimler ise Colin Kazım ve Yekta Kurtuluş oldu. Kazım transferi her ne kadar ilk başlarda çok tepki çeksede rotasyon için çok önemli bir oyuncu olacağını gösterdi. Zaten tepkileri nedenide futbolculuğu ile ilgili değil disiplinsizliği ile ilgiliydi. Yekta ise şu an Süper Lig'in Selçuk İnan ve Sezer Öztürk ile birlikte en iyi 3 yerli orta sahasından birisiydi. Büyük sıkıntı çektiğimiz orta sahamıza gerçekten büyük katkı sağlayacaktır. Taraftarın belkide en çok sevindiği transfer oldu Yekta.

Yabancı transferi ise en çok merak edileniydi. Mauro Formica, Lucas Biglia, Sergio Romero, Mounir El Hamdoui, Djibril Cisse, Michael Bradley ve her zamanki gözdemiz Kim Kallstörm ile görüşmeler yapıldı ancak çeşitli sebeplerle alınamadı bu isimler. Özellikle Formica ve Biglia'yı ha geldi ha gelecek diye çok bekledik ancak en sonunda Biglia takımında kaldı, Formica ise Blackburn ile 4,5 yıllık sözleşme imzaladı.


Juan Emmanuel Culio, Bogdan Stancu ve Robinson Zapata ise devre arasında ki yabancı transferlerimizdi. Frank Rijkaard ile yaşadığımız en büyük sorun yönetimin onun istediği transferleri yapamamasıydı. Ancak Hagi'de böyle bir sorun yaşanmadı çünkü transfer edilen isimlerin hepsi Hagi'nin istediği isimler. Culio, Zapata ve Stancu hakkında Hagi'nin bilgi birikimine güvenmek gerekiyor. Zaten Culio gelir gelmez takımın orta sahasına ayrı bir hava kattı. Stancu ise Baros'un 23 yaşındaki hali. Ancak Baros'tan daha teknik ve daha bitirici. Baros'un yokluğunda gerçek bir golcümüzün olmayışı çektiğimiz en büyük sıkıntıydı. Stancu ile bunu aşacağımıza inanıyorum. 


Artık sakat olan Baros ve Pino ile Asya Kupası'ndan dönen Kewell ve Neill ile birlikte takımın hücum gücü'de bir anda artmış olacak ve yeni transferler ile birliktede artık ideal kadromuz ile maçlara çıkacağız. 

Ligin 2. yarısından ideal 11'in bu olacağını düşünüyorum.  Özellikle Cana-Culio-Yekta ile kurulan orta saha üçlüsü B.A.M'dan sonra bize resmen çağ atlatacaktır. Forvet hattında ise Stancu'nun olmasının sebebi her ne kadar Baros antremanlara başlamış olsada tam hazır olmaması. Çünkü hazır olmadan oynatmanın sıkıntısını çok çektik. Ayrıca şunu da söylemek gerekir. Stancu sonuçta Baros ile rotasyonda forma savaşı verecek isim. Ondan 2. yarıda beklememiz gereken bir an önce takıma ve lige adapte olması. Zapata, Culio ve Hagi ile bu uyum sürecini çabuk atlacağını düşünüyorum ancak ona 2. yarı boyunca şans tanımak gerekir. Ondan asıl performansı gelecek sezon beklemeliyiz. Kewell ve Kazım ise kanatlarda Pino ve Arda'yı çok zorlayacak isimler. Özellikle Kewell Asya Kupası'nda Avusturalya'yı finale kadar taşımış olması itibariyle formunun zirvesinde. Kazım'da takıma katıldığından beri elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Aydın ve hatta Emre Çolak'ı da hesaba kattığımızda kaliteli bir kanat rotasyonumuzun olduğunu görüyoruz. Ancak bu isimler içerisinde bence Pino ve Arda banko isimler olacak. Kale konusunda ise Hagi'nin de artık Ufuk'ta ısrar edeceğini tahmin etmiyorum. Eskişehirspor maçından itibaren Zapata'ya kaleyi teslim edecektir.  Aslında fena bir kadro değil baktığımız zaman. 

Yedeklere baktığımızda ise bana göre orta saha dışında fena değil. Defans hattında Serkan, İnsua ve her ne kadar yazmak istemesemde Balta rotasyonda forma şansı bulacak isimler. Bu isimlere Gökhan Zan'ı katamıyorum çünkü resmi sitede "Gökhan Zan'ın tedavisine devam edildi" yazısı okumaktan sıkıldım artık. Orta saha'da ise B.A.M üçlüsünden bana göre formaya en yakın isim Barış ancak Ayhan ve Sarp'a da ara ara şans tanıyacaktır. Emre Çolak'tan ise yine vazgeçmeyecektir Hagi. Ancak onu kanatlarda kullanmak çok yanlış. Tıpkı Yekta'da yapılan yanlış gibi. Zaten fizik olarak çok güçsüz olan bir adamı kanatlara hapsetmek ondan alacağın faydayı sıfıra indirmektir. Forvet arkasında daha iyi oynuyor. Sürekli içeri giriyor zaten kanatlarda oynadığındada. Kazım ve Kewell ise bu takım için vazgeçilmezler. Pino ve Arda'nın en ufak bir form düşüklüğünde bu isimler formayı almakta zorlanmaz. Aydın'ın işi ise artık çok daha zor. Forma şansı neredeyse sıfıra indi. Baros'u ise sakatlık belasından tamamiyle kurtulana kadar riske etmemek gerekir. Stancu ile başlayıp son 15-20 dk'da yavaş yavaş hazırlamak gerekiyor Baros'u. Yoksa gitti mi gelemiyor kolay kolay. Tabi ki forvet hattında Konyaspor maçının kahramanı Anıl'ı da es geçmemek gerek. Hagi ona da yine zaman zaman şans tanıyacaktır. 


Uzun bir aradan sonra tam takım olarak bir maça hazırlanıyoruz. Artık bundan sonra izleyeceğimizi düşünüyorum Hagi'nin Galatasaray'ını. Umarım ligin kalan haftaları bizim için iyi geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder