25 Şubat 2011 Cuma

Barış Özbek'in Olası Fenerbahçe Transferi


Resimde yalnız Barış Özbek bildiğin son su bükücü yani. Bu fotoğrafı çekeni tebrik etmek lazım. Herneyse gündemimiz Barış Özbek.

Feldkamp'ın ilk transferleriydi Serkan Çalık ve Barış Özbek. O dönemlerde GS Tv'den antremanları izlerken bu ne demiştim. Çok güçlü bir futbolcuydu Barış, omuzu koyduğunu deviriyordu takımda. Sonrasında hazırlık maçları falan derken Feldkamp ile başlayıp Cevat Güler ile şampiyon tamamladığımız sezonda çok iyi bir futbol oynamıştı Barış. Gücü ve hırsıyla sahada farkını bariz ortaya koyuyordu. Bu futbolu daha sonra Skibbe döneminde de devam ettirdi. Ancak ne zaman ki Rijkaard geldi sistem değişti işte o zaman Barış için herşey bir anda tersine döndü.

Feldkamp döneminde Mehmet Topal ve ile çok iyi bir orta saha oluşturmuşlardı. Hatta bunlara oynadığı bir kaç haftada Linderoth ile Ayhan ve Mehmet Güven'i de katabiliriz. Feldkamp sisteminde iyi işleyen bir orta sahası vardı Galatasaray'ın ve Barış bu sistemde farkını açıkça ortaya koyuyordu. 

Feldkamp'ın sisteminin devamı Skibbe ile de devam etti. Ve Barış Özbek, Mehmet Topal ve Ayhan ile kurulu orta sahada yine göze batan oyunculardan birisiydi. Barış'ta fizik ve hırs ne kadar üst düzeysede mental anlamda da o kadar dipte olan bir oyuncu.


İşte Barış için herşey bu saatten sonra tersine dönmeye başladı. Rijkaard'ın total futbol anlayışı içerisinde Barış Özbek'e yer yoktu. Ancak Rijkaard'ın en büyük hatasıda Barış Özbek, Ayhan Akman, Mustafa Sarp ve Mehmet Topal dörtlüsü ile total futbol oynatmaya çalışmasıydı. Nitekim bu dörtlüde Barış Özbek yedek kalmaya başladı. Zaman zaman yine şans buldu ancak sezonun genelinde yedekti. Bu sezona gelindiğinde ise mecburiyetten yine şans yakaladı ancak o bir türlü bekleneni veremedi. Geçen sezon Sivasspor maçında rakibine salladığı kasti tekme ile taraftarın gözünde de değeri kalmayan Barış bu sezon ki futbolu ile tüm kredisini bitirdi. Nitekim sezonun bitmesine 2.5 ay kalmışken yönetim onunla sözleşme yenilemek için masaya bile oturmadı. 

Galatasaray'ın onunla sözleşme yenilememesi nedeniyle onun için hazırda bekleyen takımlardan birisi Fenerbahçe. Ancak şöyle bir durum var ki Barış Galatasaray'daki kötü futbolunu eğer giderse Fenerbahçe'de devam ettirmez. Emre ve Mehmet Topuz ikilisinin arasında oynayacak ve sahada adeta köpek gibi koşacak bir Barış Özbek Fenerbahçe'de bir anda yıldız kategorisine yükselebilir. Çünkü hatırlayın ilk geldiği dönemde Mehmet Topal'ın iyi performansı sayesinde Barış Özbek'in 90 dk it gibi koşması zaten onu takımın vazgeçilmezi yaptı. Galatasaray'da Ayhan ve Mustafa Sarp ile tarihin en kötü orta sahasını oluşturdular ancak Fenerbahçe'de Emre ve Topuz ile birlikte tarihin en iyi orta sahasını oluşturabilirler hemde yerlilerden. Barış, Emre, Topuz üçlüsününün oluşturacağı bir orta saha ligde hemen hemen her takımı boğar. Kimseye nefes aldırmaz.

Sezon sonunda Barış nereye gider bilmiyorum ama Fenerbahçe'ye giderse bu yukarıda bahsettiğim olayın gerçekleşme ihtimali çok yüksek.

1 yorum:

  1. kesinlikle cok dogru bir tespitte bulunmuşsun. Barış köpek gibi koşan fenerbahçe orta sahasında büyük fark yaratır.

    YanıtlaSil