25 Şubat 2011 Cuma

Milli Takıma Yeni Golcü


Son zamanlarda gündemi en çok meşgul eden isimlerin başında şüphesiz Cenk Tosun geliyor. Devre arasında geldiği Gaziantepspor'da oynadığı harika futbol ve attığı goller ile özellikle biz Galatasaraylıların imrenerek seyrettiği bir isimdi. 

Geçenlerdeki yazımda onun mutlaka milli takıma kazandırılması gerektiğine değinmiştim. Nitekim sonunda Cenk Tosun tercihini Türk Milli Takımından yana kullandı. Önce Mehmet Ekici sonrasında Tunay Torun ve şimdi de Cenk Tosun. Avrupa'da alt yapı eğitimini almış oyuncular Milli Takımımızın geleceği açısından çok önemli. Arada belki İlkay'ı kaybetmiş olabiliriz ancak kazandığımız isimlerde çok önemli.

Hakan Şükür'den bu yana milli takımda devamlılığı olan bir golcümüz olmadı. Mevlüt Erdinç Fransa Ligue 1'in en iyi golcülerinden birisi ancak Milli Takıma uyum sürecini zor atlattı. Ancak o da satrafor değil daha çok gezici forvet. Tek forvet oynadığımız için ondan istediğimiz ölçüde yararlanamadık. Daha sonrasında Sercan Yıldırım denendi ancak o da 11 gol attığı sezonun dışında ortalarda yok. Yaşadığı ağır sakatlıktan sonra tam anlamıyla o günlerine bir türlü dönemedi. Sercan'da yanında iyi bir santrafor olduğunda performansı artan bir oyuncu. Tekniği belki çok iyi değil ancak sürati ve hırsı ile beraber oynadığı oyuncuya çok büyük yardımı olacak. Biraz önce dediğimiz gibi tek forvet oynadığımız sürece Sercan'dan da fayda beklememiz boşuna. Milli Takımın hücum hattında yer alan bir diğer isim olan Umut Bulut ise Türkiye sınırları içerisinde iyi bir golcü olsada gerek Trabzonspor ile Avrupa arenasında gerekse Milli Takımda büyük arenalar için yeterli olmadığını defalarca gösterdi. Keza beraber oynadığı Burak Yılmaz'da Milli Takımımızda yer alan diğer oyuncular gibi yanlarında bitirci bir forvet ile oynadıklarında verimlilikleri artan oyunculardan birisi.

İşte bu noktada devreye Cenk Tosun gerçeği giriyor. Cenk Milli Takım'da gerek tek forvet oynayabilecek gerekse yukarıda saydığımız diğer isimlerle beraber oynadığında çok iyi işler yapabilecek tarzda bir isim. Cenk'in bir diğer avantajı ise Almanya'da yetişmiş ancak Türkiye'de oynuyor olması. Milli Takımda dikkat çeken bariz bir nokta var. Almanya'da yetişmiş gurbetçilerimiz -ki Hamit'i ayrı bir yere koyuyorum- diğer oyunculara uyum sağlamakta zorlanıyorlar. Kariyerinin en iyi dönemini yaşayan Nuri Şahin bile Milli Takımda zorlanıyor istediği performansı veremiyor. Aynı şeyler Mehmet Ekici ve Tunay Torun içinde geçerli. İşte Cenk bu noktada çok önemli bir oyuncu. Almanya'da yetiştiği için Milli Takımın yeni jenerasyonunda yer alan Mehmet Ekici ile Tunay Torun ve Nuri ile uyum sorunu yaşamayacaktır. Türkiye'de oynadığı içinde yurt içinde oynayan oyuncularlada uyumu iyi olacaktır. Bu bağlamda çok önemli bir golcü kazandığımızı düşünüyorum.

Hiddink Milli Takımın çehresini değiştirmeye devam ediyor ve kesinlikle doğru yolda. Ancak sadece yeni oyuncular kazanmakla değil daha önce Milli Takımda oynamış ve çok iyi bir sezon geçiren oyuncularıda atlamamak gerek. Mehmet Topal bariz bir şekilde ben bu Milli Takımda oynarım diyor Valencia'da ki performansı ile. Onun gibi bir oyuncuyu tekrar kazanmamız gerek.

2 yorum:

  1. Mehmet,inan artık umrumda değil bu oyuncunun Milli Takımımız'da oymayıp oynamaması.Bu adam Galatasaray forması giyecekti,bir şekilde giydirelecekti.

    YanıtlaSil
  2. 2 golde bugün atmış. Ya daha fazla birşey söyleyipte günaha girmek istemiyorum Sayhan. Yoksa cidden günaha giriyorum bu yönetim yüzünden.

    YanıtlaSil