5 Ağustos 2010 Perşembe

Cristian Ledesma & Tomáš Rosický



Ve sonunda en çok ihtiyaç duyulan bölgeye 2 transfer birden geldi. Gerçekten bu bölgenin ihtiyacını karşıyalabilecek kapasitede ve yetenekte 2 oyuncu. 

Ön libero ve defans almak istiyorsan her zaman tercih İtalya Ligi olmalıdır. Çünkü bu ligde oynayan oyuncular serttir ama sertliği dozunu bilirler. Bam güm oynamazlar zekidirler. Ledesma Cana'dan biraz daha farklı oyunun hücum yönünüde iyi oynayabilen bir oyuncu. Takıma sert bir orta saha gerekiyordu. 90. dk'da bile mücadele edecek bir takım. Cana ve Ledesma ile bu sorunu büyük oranda aştık. Bu ikisinede en büyük alternatif Barış olacak.

Rosicky ise gerek Dortmund ve gerekse Arsenal'de (sakatlanana kadar) pas trafiğinin bir numaralı ismiydi. Pires gittikten sonra Arsenal'de 7 numarayı giyip Arsenal'i gerçekten bir maestro gibi yönetti. Ama 14 ay sahalardan uzak kalması en büyük handikapı. Sakatlıktan sonra kendisini hiç izlemedim ama umarım eski günleri burda dönecektir. Tıpkı Kewell ve Baros gibi. Baros ile milli takımda yıllarca beraber oynaması ve forvet arkası oynaması en büyük avantajımız olacak. Arkasında ise Cana ve Ledesma olması onu çok rahatlatacak. Ama Arda ile durumları ne olacak onu merak ediyorum. Arda muhtemelen bu transferden sonra tekrar sol kanada çekilecek. Yoksa Rosicky mi solda oynayacak o da belli değil. Ama bu transferlerden sonra muhtemelen Elano yolcu. Bana kalırsa gitmemesi gerek ama büyük ihtimalle yeni sezonda Elano olmayacak.

Her ikisinede Galatasarayımızda başarılar.




Kaynak: http://scoutgs.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder