30 Ağustos 2010 Pazartesi

İkide İki - Türkiye 65-56 Rusya


Bu tarz fotoğrafla yazıya başlamak gelenek olacak gibi ya hadi hayırlısı. İlk maçta Fildişinin bize rakip olamayacağını ve gerçek Türkiye'yi Rusya karşısında izleyeceğimizi söylemiştim. Rusya Fildişine nazaran çok daha güçlü bir takım. Her ne kadar kadrosunda Kirilenko olmasada bizdede Mehmet Okur yok yani. Hücum gücü kısıtlı olmasına rağmen savunma yönü ağır basan bi takım Rusya. Aslında 2 savunma takımının mücadelesi gibiydi maç. Ama farkı yaratan ise bizim hücum zenginliğimizdi.

Klasik 5'imizla başladık maça ilk dk'da skor üretemedik ve ilk basket Monya'nın 3'lüğü ile geldi. Daha sonra Ersan ve Ömer'in basketleriyle öne geçtik ve periyot 16-15 üstünlüğümüzle kapandı. Ve bu dk'dan sonra maçı baştan sona üstün götürdük.



Bu turnuvada dikkatimi çeken bi nokta allah nazardan saklasın oyun kurucularımızın performansı. Kerem zaten Avrupa'nın bana göre en iyilerinden birisi. Ama arkasında oynayan Sinan ve Ender'de bu turnuvaya gayet iyi başladılar. Ama bu turnuvada Ersan ve Ömer Aşık ayrı bir parlyacaklar. Ersan ile ilgili çok fazla birşey söylemeye gerek yok hani Kaan Kural diyor ya Ersan'ı izlemek kadar büyük bir zevk yok diye hakkaten öye. Ömer Aşık birde şu serbest atışlarını geliştirebilse bu turnuvada sayı krallığına bile oynar ama rakipler onun bu eksikliğini bildiği için Ömer sürekli faul çizgisine geliyor. Aslında biraz daha güçlü olsa yere sağlam bassa bir çok pozisyonda basket faul ile çizgiye gelir ve tek atışı atmasada çok problem olmaz. Ama başka maçlarda bu durum biz çok sıkıntı yaratabilir. Örneğin Yunanistan maçı.



Hidayet ilk yarıda her ne kadar yokları oynasada sayıya sıkıştığımız son periyotta kendisinden beklediğimizi yaptı takımı sırtladı götürdü. İlk yarıda sayı atamayan Hido özellikle son periyotta attığı sayılarla maçı 14 sayı ile bitirdi ve maçın en skoreri oldu. Ankara seyirciside ona çok destek oluyor çünkü bu takımı sürükleyecek adam Hido.

Şimdi 1 günlük bir ara ve sonrasında Yunanistan maçı. Gruptaki en güçlü rakibimizle gerçekten çok zor bir maç oynayacağız. Bu 1 günlük ara oyuncularında dinlenmesi açısında çok önemliydi. Yunanistan'ı da devirirsek gruplarda kendi sikletimizde rakibimiz kalmıyor. Porto Riko ve Çin maçları Yunanistan maçı kadar bizi zorlamaz.

Yürüyedur be 12 Dev Adam...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder