27 Ağustos 2010 Cuma

Ruhsuzlar ve Onurlular


Dün gece pek çok kişinin maçla ilgili umudu yoktu. Nedeni ise belli elde olanlar ile bu tur zaten pek mümkün değildi üstüne birde Kewell'ın olmayışı açıkçası maç başlamadan umutları bitirdi. Tutupta maçın hikayesini yazacak değilim.


Aklım hayalim almıyor yemin ederim anlamıyorum bu takım nasıl bu kadar isteksiz nasıl bu kadar ruhsuz olabiliyor. Önce bi ruhsuzlardan başlayalım yazmaya.

Ruhsuzlar

Hangisinden başlayacaksın ki bigün bunu yazacağım aklıma gelmezdi ama bu takımdaki Türklerin neredeyse tamamı ruhsuz. Bunların başında yukarda resimdeki 10 numaralı arkadaş var. Oldum olası kendisi için çıkan transfer haberlerini pekte inandırıcı bulmadım inanmak istedim hep ama yıllardı birtanemi somut gelişme olmaz. Olmaz çünkü bu Arda Avrupa'da bu haliyle mümkün değil oynayamaz. 2 senedir gün gün geri giden hiçbir ilerleme kayededemeyen ve yeni Hasan Şaş olma yolunda çok sağlam adımlarla giden bir Arda var  ya adam her pozisyonda götünü rakibe yaslayarak adam geçmeye uğraşıyor bu mu takımın en yaratıcı oyuncusu. Arda'nın Galatasaray'ı ne kadar çok sevdiğinden zerre kadar şüphem yoktu taa ki bu sezona kadar. Arda'nın kafasında artık Galatasaray yok. Bu gün gibi apaçık ortada. Takımın en ruhsuz oyuncusu. En ufak bir olumlu hareketi yok. Takımı ateşlemeyi geçtim yürümeye takatı yok. Kaptan dediğin bu takımın lideridir. Sahadaki teknik direktördür. Sen kaptansan takımı ateşleyeceksin, yeri gelecek koşmayan arkadaşına kızacaksın, bağıracaksın, tribünleride ateşleyeceksin. Biz böyle gördük Bülent'ten, Hakan'dan, Hagi'den. Ama sende gerçekten kaptanlığın "k"si yok gitde Neill, Kewell, Cana kaptanlık nasıl olurmuş öğretsinler sana. Senin elinde oyuncak oldu takım. Bu aralar bide birşeyi daha gösterdin bize. Milli Takım'da ayrı Galatasaray'da ayrı Arda olduğunu. Milli takımda neşeli ve takımı için herşeyi yapan bir adamsın klupte ise tam tersi. Git be Arda gerçekten daha fazla kötüleşmeden herşey git. Aylardır ortada olmayan Aydın 10 dk'da senden daha olumlu işler yapıyorsa söylenecek söz yoktur. Aydın bu haliyle Arda'yı gözü kapalı keser. İşte bu yüzden git Arda...

Servet'in ne işi var bu takımda hala anlayabilmiş değilim. Galatasaray beni neden satmadı diyen bir adam bu takımın bankosu. Aslında Rijkaard dün basın toplantısında bunun cevabınıda verdi birnevi. "kimseyi kadro dışı bırakacak lüksüm yok, çünkü çok fazla eksik oyuncum var" Burdanda anlaşılacağı gibi bırakmak istediği adamlar var ama imkansızlık had safhada. Servet'i kendide istemiyordu ama mecbur başka bir şansı yok çünkü yerine oynayabilecek bir adam daha yok. Kimse Gökhan Zan demesin o Servet'i bile aratır duruma getirir bizi. İlk geldiği sezon taraftarın Lincoln'den bile çok sevdiği bir isimdi Servet çünkü aslan gibi mücadele ederdi sahada. Ama şu anda bu takımdan gitmesi gereken ilk adam ruhsuzun önde gideni.

Hakan Balta gerçekten tam bir balta. Hatta bir baltaya sap olamayan birisi. Türk futbolundaki alternatifsizlik yüzünden bugün bu adamı hala izlemek zorundayız. Zaten onun götünün kalkmasının bu kadar umursamaz davranmasının sebebide bu. Sigara ile görüntülendiği gün zaten bitmişti gözümde ama bu sezon artık onun oynadığı maçları izlemek çin işkencesi gibi geliyor. Zaten hiç bir zaman Galatasaray ruhunu taşıyamamış bir oyuncuydu. Çok merak ediyorum Urfaspor'a kiralanan Çetin Güngör ya da yedek kulubesinde oturan Serkan Kurtuluş bu baltadan çok dahamı kötü oynayacak. Ruhsuzun önde gideni umarım transfer bitmeden 5 kapıdan birinden çıkar gidersin.

Ali Turan ile ilgili çok fazla birşey söylemeye gerek yok. Hani Servet ve Barış'a kızıyoruz ya kapasitelerinden fazla işler yapmaya çalışıyorlar diye Ali bunlardanda beter.

Mustafa Sarp. Hırstan formayı yırtmakla olmuyo bu işler. Ya allah aşkına geçen sene koca bir sezonda doğru dürüst yerinde oynamadın hep ileri çıktın dönemedin. Karpaty maçıda böyleydi hiç mücadele etmedin. Bu takımda ancak yedek olabilirsin ama yat kalk başkana dua et. Orta sahaya adam alsaydı ne sen ne de Ayhan bu takımda oynayabilirdi. Beni tanıyan herkes bilir Ayhan bu takımda en istemediğim adamdır ama siz Ayhan kadar bile mücadele etmiyorsunuz.

Serdar Özkan hazırlık kampında gayet iyiydin ama o kadar. Sende Sarp, Ayhan, Ali, Servet gibi yokluktan oynuyorsun. Asla 11 oyuncusu olamazsın. Tribünde çekirdek yer puro içersin diyecem ama dua et bu takımda Adnans var. Yoksa sahada yerin yok.

En son şampiyon olduğumuz sene en çok övündüğümüz şey ruhumuzdu. Sahaya 11 Türk ile çıkmak ve o maçta aslanlar gibi mücadele eden oyuncuları seyretmek övünmemiz için yeterdi ama bugün o ruhun çeyreği bile yok bunlarda. Bugün yapılacak en doğru iş Arda'dan kaptanlığı alıp onunla birlikte bu ruhsuzların hepsini göndermektir.

Onurlular


Onlar için ne söylesek az. Düşünsenize bu yönetimin birde Kewell ile sözleşme yenilemediğini hiç düşündünüzmü o zaman bu takımın hali nolur diye. Ya Neill defansta o da olmasaydı Sivas, Bursa, Karpaty'den kaç yiyeceğimizi. Peki Baros o olmasa azıcıkda olsa tur umudumuz olacakmıydı dünkü maça kadar. Cana'da bunlara katılacak dünkü maçla birlikte bunuda gördük. Bunlar bu takımın isyankarları, onuruyla son ana kadar mücadele edenleri. Onlar için çok şey yazılır ama bir başlasak duramayız.

Bugünden sonra yönetimin yapacağı en doğru hareket sonucu her ne olursa olsun kaptanlığı Arda'dan alıp Neill ve Kewell ikilisinden birini kaptan yapmak ve bu isyankar ruhlara yenilerini katmak olacak. Ruhsuzları gönderip genç yetenekleri transfer edip bu isimlerle yepyeni bir takım kurmak olacak. İlla transfermi etmek gerekiyor çıkarırsın alt yapıdan 3-4 tane oyuncu koyarsın yanlarına Kewell, Baros, Neill ve Cana'yı geleceğin kurtulur.  Şimdi yabancı hayranı diyecekler de bu yabancılara hayran olmamak mümkün mü? Dünkü maçta Kewell olsa bugün belkide bu yazıları biraz daha ertelemiş olacaktık.

İyiki varsınız be onurlu isyankarlar. Sizde olmasanız bu takımın hali nice olurdu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder