8 Ağustos 2010 Pazar

Arda Turan ve Transfer



Hemen hemen her transfer döneminde Arda'nın adı İngiliz ve İtalyan klupleri için geçer. Ama transferi bir türlü gerçekleşmez. Ama artık yavaş yavaş Arda'da sona geliyor gibiyiz. bu yazının bugün çıkan Milan ile ilgili transfer haberleri ile ilgisi yok. Arda artık misyonunu tamamlamaya başladı. Bu yazı gerçekten çok iyi değerlendirmiş hazırlık maçları ve Avrupa Ligi ön eleme maçlarındada gördük ki takımda en hazır futbolcu Arda. 

Zayıflamış ve en büyük eksiği olan şutunu geliştirmiş. Gerek duran toplar gerekse pozisyon gereği artık çekinmeden şut atabiliyor ve gerçekten de sert ve isabetli vuruşlar yapıyor. Bunlar Arda'yı bir seviye daha ileriye götürecektir. Haa eksikleri yokmu elbette var bunun başında hız geliyor. Hızlı değil ama zeki. Bunun yanında seri oynayamamasıda hem takım hemde kendisi açısından bir diğer eksiklik. Topu aldığı zaman boşta olan arkadaşını hemen görmüyor ya da tek pasla ona oynamıyor. Mutlaka topu çekip çalım atma ihtiyacı hissediyor. Takım biraz daha oturup ideal 11 ile oynamaya başladıkça bu huyundan vazgeçecektir diye düşünüyorum. Ama şu bir gerçekki Arda bu sezona damgasını vuracak gibi duruyor allah sakatlıklardan korusun.

Gelelim Arda'nın transferine. Arda bu sezon Türk Telekom Arena'nın ilk kaptanı olarak yer alıp sanki bu sezon sonu gerçekten takımdan ayrılacakmış gibi bir his var içimde. Çünkü artık yaşı 23 oldu. Geçen sezonda gördük ki burada çok yıpranıyor. Gencecik bir adam sevgilisiyle gezemiyor en basitinden bu bile onu çok yıpratıyor. Bu sezon ayrılmayı ciddi ciddi düşündü ama muhtemelen istenen teklif gelmediği için transferi gerçekleşmedi.

Peki Arda hangi ligde iş yapar. Her futbolcunun hayalidir Premier Lig, Arda'da Liverpool forması giymenin en büyük hayali olduğunu defalarca söyledi. Ama Premier Lig sert ve hızlı futbol oynanan bir lig. Elbette bunu Arda'da biliyor ama hayali uğruna bu lige gitmesi Arda için pekte hayırlı olmaz. Bunun en büyük örneği ise Rüştü. Barça hayali uğruna Manchester'a gitmeyip Barça'da yabancı engeline takılmıştı. Her neyse bunun dışında İtalya Lig'i Arda için biraz daha uygun olabilir. Hatta İspanya ve Almanya'yı düşündüğümüzde ise İtalya Arda için daha cazip bence. Çünkü stili İtalyan futbolu için çok uygun Arda'nın ve burda futbolunu bir adım daha ileride götürebilir. Almanya'da bir seçenek elbette ama İspanya ve İngiltere Arda için yanlış bir seçim olur kanısındayım. Fransa'yı ise hiç saymıyorum çünkü Arda'nın Fransa Ligi'ne transfer olacağına hiç ihtimal vermiyorum.

Arkasından çok iyi ve çok yetenekli bir Emre Çolak geliyor. Emre Arda'dan biraz daha farklı özelliklere sahip en başta ise oyunu hızlı ve seri. Mümkün olduğunca hızlı oynuyor boştaki arkadaşını görmeye çalışıyor. Arda'ya göre daha hızlı ve en önemli özelliği ise özgüveni çok fazla. Tek eksiği ise fizik. Bu sene daha çok süre alıp hem maç tecrübesini hemde fiziksel eksikliğini kapatırsa Arda transfer olduktan sonra kesinlikle transfere ihtiyacımız kalmaz.

Bir hafta kaldı sezonun başlamasına. Yeni sezon hem Galatasaray hem de Arda için güzel geçer inşallah. Bu sezon gerçektende beklentilerimiz çok fazla Galatasaray ve Arda'dan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder