22 Temmuz 2010 Perşembe

Sezona Hazır Değiliz




Hazır değiliz hemde hiç hazır değiliz. Bir çok oyuncumuz eksikti dün özelliklede yabancılar ama eldekilerde pek birşey yapmadılar. Zaten ilk yarı oyun sürekli durdu tadı yoktu ilk yarıda. İlk yarının tartışmasız en iyisiydi Arda.


Fenerbahçe'nin tek pozisyonu vardı ilk yarıda o da gol oldu. Andre Santos 6 aydır futbol oynamayan Ali'yi bir sağa bir sola yatırdı ve golü attı. Ama golde sadece Ali'yi suçlamamak gerek topu kaptıran Mustafa Sarp ve de kalede Ufuk'un da hatası vardı. Ufuk kapattığı köşeden yedi o ayrı ama ilk pozisyonda Santos'un açısını kapatması gerekirdi. Galatasaray ise Arda'nın frikiğinde ilk pozisyona girdi. Gözlerime inanamadım gerçekten o frikiği izleyince.



Defansta sağda Ali, solda Serkan oynadı. Ali futboldan çok uzak kaldı maç eksiği çok fazla ama Serkan alışkın olmadığı yerde gayet iyi oynadı. Kazım'a hiç şans tanımadı ilk yarıda ve 2. yarıda gerçek sahibine bıraktı kanadı Hakan'a. Göbekte ise Gökhan ve Servet'i gerçekten beğendim ben. Servet konuşmayı bırakıp çalışmaya başlamış ki bu güzel. Gökhan sakatlığı tamamen atmış üzerinden dün gayet başarılıydı.


Dün takım gerçekten alışkın olmadığımız biçimde sert oynadı ki böylede oynaması gerekiyordu zaten. Bundan en büyük etkende muhtemelen Cana. Daha 8. dk da sarı kart gördü bu gidişle maçı tamamlayamaz diye düşünmeye başladım. Diğer arkadaşlarıda onun sert oyununa ayak uydurunca Fenerbahçe mücadelede yıldı. Orta saha hakimiyetine rağmen ilerde çoğlamayınca pozisyonada giremedik.


Orta sahada yeni transfer Cana beklenenden uzaktı. Daha uyum sürecini atlatabilmiş değil çok pas hatası yaptı. Ama zamanla buranın lideri olacağı kesin. Mustafa Sarp ise bildiğimiz gibi sağdan al sola ver soldan al sağa ver. Onun yerine Barış oynasaydı tamamiyle silerdik Fenerbahçe'yi sahadan. Arda ise gerçekten çok iyiydi. Serdar ise hazırlık kampının gerçekten en iyilerinden birisi. Elde patlar diye düşündüğüm bir transferdi ama Serdar hazırlık kampındaki performansıyla bu sezon çok şans bulacağını gösterdi. Musa ise çok tecrübesiz, defansı değil daha çok hücumu düşünen bir oyuncu ama topa girmeye cesareti yok çok ürkek. Bu sezon değil ama ilerleyen sezonlarda daha faydalı olur.


Forvette Batdal çok yalnız kadı. Ama iyi mücadele etti. Futbolun "f"sinden anlamayan kasap Bilica ve İlhan'la mücadele etti durdu. Stili gerçekten Hakan Şükür'e hiç benzemiyor tek benzer yönü boyunun uzun olması. Çok teknik ve soğuk kanlı nerde napacağını çok iyi biliyor ama yavaş. Maç içinde hep Baros ile birlikte oynarsa nasıl olur diye düşündüm. Baros hızlı, çalım atan, adam eksilten bir oyuncu Batdal ile bence çok iyi işler yapabilirler ama takıma bir forvet daha gerekli. Geçen seneden hiç ders almadığımız apaçık ortada. Kewell ve Pino'da forvet oynayabilir ama bu mevkiye gerçek bir forvet almak şart. Geçen seneki çektiğimiz sıkıntıları daha unutmadık.


İkinci yarıda ise Ayhan (ben bu adamın hâla ne işi var bizde anlamış değilim), Barış, Hakan ve Sabri ile başladık. Hakan ve Sabri zaten 11'in bankoları. Sabri ikinci yarıda Stoch'u sildi sahadan. Rakibi yok takımda sağ bekte yeri banko. Hakan ise yine bildiğimiz gibi. Stiline bayılıyorum bu adamın gerçekten çok zeki ama tek kusuru yavaşlığı o kadarda olur. Ama Volkan'ın elinden kaçırdığı topta kaleye vurmayıpda beklemesi pas yapması beni çileden çıkardı. Hakan gibi bir adamın o topu kesinlikle kaleye göndermesi gerekirdi.


Emre Çolak içinse ayrı bir yazı yazmak gerekiyor. Gerçekten çok yetenekli. Soğukkanlılığına ise hayranım. Çok kolay çalım atıyor ve hızlı. Şut atmaktan asla çekinmiyor ki bu takımın en büyük eksiklerinden birisi şut atmamak. Özellikle Volkan'ın kontripiyede kaldığı pozisyondan defansı bir sağa bir sola yatırışı ve şutu çok güzeldi. Ama acilen fitness falan yapması lazım aşırı zayıf. Topa girerken çekinerek giriyor. Ama bu sezon çok daha fazla şans bulup kendini geliştirecek gün gibi ortada.


Arda gümbür gümbür geliyor. Gerçekten çok beğendim ben sadece futbola konsantre olmuş. Eksikleri elbette var ama kendini geliştirdiği noktalarda var. Geçen sene en çok kızdığım noktalardan birisi Elano dururken Arda'nın duran top kullanmasıydı. Ama bu sezon hazırlık kampında gerçekten buna çok çalışmış belli. İki tane frikik kullandı ki gerçekten ikiside harikaydı. Tam çataldan döndü. Ama şutlarını biraz daha geliştirmesi gerek. Ve en büyük kusuru çok durarak oynuyor. Topu alır almaz direk pas yapsa arkadaşlarını daha çok pozisyona sokacak ama illa bir etrafında dönme gereği hissediyor ve bende bunu anlayabilmiş değilim. Ama bu sene gerçekten Arda'nın altın yılı olabilir. Artık Avrupa'ya gitmek istiyor ve bu sezon onun açısından çok önemli.


Netice itibariyle herkes takımdaki en büyük eksikliğin orta saha olduğunu biliyor. Kallstörm tarzı bir oyuncuya çok ihtiyacımız var. Çünkü takım pas yapamıyor. Fenerbahçe'ye bakıyorsun adamlar takır takır pas yapıyor bizdede bekleki Arda alsın top sürsünde ileri taşıyalım topu. 3 transfer daha var dedi Başkan. Bunlardan birisi orta sahaya o kesin. Bence biride forvete. Ama bakalım 3. nereye olacak. Kaleci transferi olabilir gibime geliyor.


Ama bir an önce transferlerin bitmesi ve tam takım çalışılması gerek. Hazırlık kampı bitiyor pazar günü ama biz hazır değiliz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder