18 Temmuz 2010 Pazar

7 Numara ve Harry Kewell


Kewell gelecek sezonda takımda kaldı. Hayırlı uğurlu olsun. Taraftarın yeni bir transferden bile daha çok sevindiği bir olay bu. Dady Cool en az 1 sezonda daha Kewell gol attıkça tribünlerde çalmaya devam edecek. Ve en güzelide Türk Telekom Arena'da Kewell'ı izleyecek olmamız.

Gelelim Kewell'ın forma numarasına. Leeds taraftarlarına ve klübe saygısını göstermek için herkez 7 numarayı beklerken Kewell 19 numarayı giydi. Bu durum biraz yadırgandı ama sonrasında herkes hayran oldu bu 19 numaraya. Bu sezon ise takıma bir 19 numara daha katıldı. Kariyeri boyunca hep 19 numara giymiş olan Cana hazırlık maçlarındada bu numarayı giydi. Bu durum Kewell gelecek sezon yok diye yorumlandı ama Kewell'ın kalması kesinleşince taraftarın en çok istediği şeylerden biride gerçekleşmek üzere. Bu sezon büyük ihtimalle Kewell'ı ilk geldiği günden beri görmek istediğimiz 7 numara ile izleyeceğiz.

Peki 7 numara önemlimidir. En az 10 ve 9 numara kadar önemlidir 7 numara. 10 numara takımın lideridir. 9 numara takımın golcüsüdür. Ama 7 numara Türkiye'de her ne kadar böyle olmasada takımın en karizmatik oyuncusudur.  7 numara ele avuca sığmaz, tekniktir, hızlıdır, bitiricidir ve çok klas goller atar. Aynı zamanda bencildirde 7 numaralar.

7 numara George Best'tir rüzgarı arkasına aldımı karşısına çıkan savunma oyuncusunun hiç şansı yoktur.

7 numara Beckham'dır, Figo'dur sahada duruşuyla karizmadır.

7 numara Raul, Shevchenko, David Villa ve Cantona'dır. Jeneriklik gollerin adamlarıdır.

7 numara Cristiano Ronaldo'dur. Hız, teknik ve aynı zamanda bencillik ama star karizmasıda ondadır.

Bu oyuncuların bir çoğu kariyerlerinin büyük bir çoğunluğunu 7 numara olarak geçirmişken mecburiyetten gittikleri takımda başka numaralar seçmek zorunda kalmışlardır. Beckham Real Madrid'e geldiğinde Raul giydiği için 23'ü seçmiştir. Yine Figo aynı sebepten dolayı 10 numarayı giymiştir ve en sonda Ronaldo 9 numarayı seçmek zorunda kalmıştır ama milli takımda hiç bir zaman 7'den vazgeçmemiştirler.

Kewell'a ise en çok yakışan yine 7 numara olacaktır. Kewell bencil değildir takım oyunu oynar. Karizmatiktir, sahada duruşuyla bile hem rakipleri hemde takım arkadaşları kendisine saygı duyar. Ve Kewell jeneriklik gollerin adamıdır. Buram buram Premier Lig kokan bir futbol dahisidir Kewell. Hzlı değildir ama tekniktir. Birici hareketi yaparken ikinci hamlenin ne olacağını düşünür. Karakterlidir tıpki George Best gibi. Takımını düşünür. Yedek kalıp son 5 dk oyuna girmeyi asla problem etmez. Hagi'den sonra bu taraftarın en çok sevdiği yabancıdır. 

Katkısı ve profosyonelliği hiç bir zaman tartışılmaz Kewell'ın. Zaten 2 senede toplasan 15 maç oynamamış Linderoth'a o kadar sabır gösteripte bizi defalarca ipten alan yeri geldiğinde takımı için hocasından talimat almadan kendi isteğiyle stoper oynayan, sahada olduğu her dk takımı için herşeyini veren bir adamdır Harry. Bu takımda kalmayıda sonuna kadar haketmiştir.

Bu sezonda kendisini 7 numara ile sahada görmek en büyük isteğimizdir. Parçalı formada 7 numara eminim bundan daha çok yakışacaktır kendisine.

Edit:  99 numara giyeceği açıklandı. Aydın 7 numara giydiği için.



İşte dünyaca ünlü diğer 7 numaralar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder