15 Temmuz 2010 Perşembe

Sezon Öncesi


Biraz önce ikinci hazırlık maçımızda bitti. Bir türlü anlamış değilim yıllardır neden böyle paf ile çıksak yenebileceğimiz takımlarla maç yaparız.
Birkaç sene öncesine kadar Amsterdam Cup'a katılır ve harbiden iyi takımlarla maç yapardık. Tamam böyle ufak tefek takımlarla maç yapıp ısınalım ama dengimiz takımlarlada hazırlık maçı yapalım. Bu konuda yönetimin ve de Rijkaard'ın hiçmi bi düşüncesi yok ilginç.
Neyse 2. maçımızıda gol yemeden kapattık bu güzel. Rijkaard 2 maçtada kaleyi farklı isimlere verdi. Önce Emirhan sonrada Aykut. Bir dahaki maçtada kale Ufuk'un olacak. Bu sezon eğer yabancı transferi yapmazsak kaleye büyük ihtimalle Ufuk kalemizi koruyacak ki en mantıklısıda bu olur.
Aslında Aykut'u severim gerçekten sürekli oynadığında kendini ıspat edecek bi kaleci ama abi bi adamda 8 senedir kaleyi alamaz mı ya. Mondi varken oynaması zaten mümkün değildi. Mondi gitti Orkun geldiki çok saçma bi tercihti al Aykut'un bi senesi daha boşa gitti son 10-15 maç hariç. Ee şampiyon oldukda kimse güvenmiyoduki bu ikiliye De Sanctis geldi kiralıktı zaten. Steaua maçında yakınca takımı gitti 1 sezon daha. 
Ve Leo faciası sonrası Aykut. Yine olmuyor yine olmuyor. 
Ama Ufuk öyle değil. Ufuk gelirken zaten sürekli oynuyordu. Maç eksiği yoktu. Bu sezon forma bulursada gerçekten kaleyi kimseye vermez. Casillas, Valdes, Neuer, Rene Adler bunlarda çok genç kaleye geçtiler.
Ufuk ve Emirhan ile yola devam denmesi bence olması gereken.
Defansta ise çok iyi bir isim alınmıyacaksa genç ve gelecek vaad eden 6+2+2'de kullanılacak ilerde faydalı olacak bir genç alınmalı. Afrikalı olması en iyisi olur.
Haa bide şöyle bir durum var Servet artık konuşmak yerine çalışmaya başlasa defansta sorunda kalmayacak. Zaten yanında Neill gibi bir adam var. Defansın lideri o. Servet oynarsa savaşçısıda o olacak. Ee zaten olması gerekende o. Teknik yok, hız yok. O zaman napacaksın savaşacaksın. Basit oynayıp savaşacaksın. Tıp tribünlerin Servet diye inlediği 2007-2008 sezonunda olduğu gibi. Alt yapıdan ise Çetin'in ben bu sene kadroda daha çok yer bulacağını düşünüyorum. Rijkaard geçen sezon 2-3 kez denedi. 
Hem sağda hem solda oynayabilmesi onu rotasyonda bi alternatif olarak bulunmasını sağlayabilir. Birde artık kendini bi göster be Serkan Kurtuluş. Bugün ilk 11'de çıktı. Hep abisi Serdar'dan daha yetenekli dendi ama 2 sezondur ortada yok.
Orta sahaya mutlaka takviye gelecek. Cana'nın yanına alınacak isim için Boateng, Kallstörm hatta Deco deniyor ama bence bu isim Kallstörm olmalı. Eğer göbekte ikili sağlam olursa ki Cana ile bunu %50 oranında sağladık bence defanstada  Neill ve diğerleri daha rahat edecek takım. Ama Elano bu takımda kesinlikle kalmalı. Eldeki adamlar içinde pas yapmayı bilen tek pasla pozisyon yaratabilen bir kişi var o da Elano. Dünya kupasındada gördükki bir sezon mecburiyetten dolayı bu adamı heba ettik.
Futbolun "f"sinden anlamayanlar ön liberoda oynayan Elano'dan maç kurtarmasını beklediler. Sanki kaç tane gördülerse ön libero'daki adamın maç kurtardığını. Adam Türkiye Kupasında son adam olarak kalıp kırmızı kart bile gördü. Caner ve Arda duran top kullanmayı bilmedikleri halde bu adama doğru dürüst duran top kullandırmadılar ki Dünya Kupasında Brezilya'da duran toplarda hep Elano vardı.
Velhasıl kadroda mutlaka kalması gerek.
Serdar Özkan hazırlık maçlarında göze batan bi oyuncu ama asla ilk 11'de oynamak için yeterli değil. Scoutgs'nin haberine göre Harry Kewell ile 1+1 yıllık yeni anlaşma yapıldı. Henüz yayınlanmadı haber ama scoutgs diyosa vardır bi bildiği. Ee bu durumda Arda, Kewell, Serdar, Elano kanatta oynayabilecek isimler. Pino transferi ise gereksiz olacak bence. Uğur Meleke'nin geçen sene bu zamanlarda bi yazısında yeni Ribery diye bahsettiği bir oyuncu Pino ama henüz patlamada yapamamış bir isim. Tam bir muamma.
Forvette ise Mehmet Batdal dikkat çekiyor 2 maçtır. 2 maçtada gol attı bugün sakatlandı ama önemli birşey değildi. Gerçekten Hakan Şükür değilde Zlatan İbrahimovic tarzında bi oyuncu. Bileklerine çok hakim ama çok yavaş. Ama bu top tekniği ile çok klas goller atabilecek bir isim. Halil Çolak ismide gündemde Go Ahead'da oynuyor. Hem forvet, hemde forvet arkası oynayabiliyor. Hiç seyretmedim kendisini bi yorum yapmak doğru olmaz ama videosunu izleyin derim. Jeneriklik golleri var.


Hazırlık kampına Cana dışında yabancı transferlerini yetişmemesi elbette bir handikap ama şöylede bi durum var ne zaman yetiştiki....

Ama bu sezon çok farklı olacak. Rijkaard takımı, ligi tanıdı. Kamp tekrar geliyormuş bu bile Rijkaard'ın takımı için doğrusunun bu olduğunu farkettiğini yani takımı tanıdığını, Türk futbolcusunu tanıdını gösterir. Gerekli yerlere gerekli transferler yapıldıktan sonra özellikle ligin 2. yarısından itibaren Türk Telekom Arena'da yeni mabedimizde Taş gibi sağlam, fırtına gibi bir takım izleyeceğiz hissini duymamak mümkün değil. 
Geliyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder