13 Mart 2011 Pazar

Siz En Güzel Duyguların Katilisiniz


Dün akşam içlerinde bizim kuzeninde (bizisevenleriuzmeyelim) olduğu 5 kişi karşıladı Galatasaray'ı. Durumu o kadar güzel özetleyen bir pankattı ki bu kuzenimi ve diğer 4 Bilkentli Aslanları tebrik ederim. Ayrıca takım küfürlerle karşılanmadı sadece Servet'e bir küfür vardı. Kaptanlığında, formanında kendisine yakışmadığı ile ilgili laf atılıp Servet'te gülünce küfredildi o kadar. Gazetelerde yazıldığı gibi olaylar falan yok yani.


Maça geçersek kadroda Fenerbahçe maçı düşünülerek Culio kadroya alınmamıştı. Baros zaten kart cezalısıydı. Kazım'da sınırda olduğu için oynatılmadı. Arda ise uzun süre sonra kadrodaydı. Arda'nın kadroda olduğunu özelliklede tribünde görmek güzeldi. Şunuda belirtelim futbolcuların kısa kollu forma ile maça çıkmalarına güneşe aldanmayın çok soğuk bir hava vardı bugün Ankara'da. Zordu yani futbolcuların işi. Aydın'ın golüne kadar tipik bir orta saha mücadelesi vardı. Cana'nın ise uzun zaman sonra tekrar ön liberoya dönmesi orta sahadaki direnci arttırmıştı. Aydın'ın golünde Pino'nun güzel hareketleri ve asisti dikkat çekiciydi. Zaten ilk yarıda bundan başka birşeyde yoktu. Kötü bir oyun sergilemedik ilk yarıda.

Ancak 2. yarıda ne olduysa oldu takım bir anda tersine döndü. Ankaragücü çok hızlı başladı 2. yarıya ve ilk dklarda golüde buldular. Maçın yıldızlarından Sapara'nın ortasında Sestak arka direkte boş kaleye gönderdi topu. Bu golde hem Zapata'nın hemde Hakan Balta'nın çok büyük hatası vardı. Zapata'nın bir kere çıkıp bu topu alması gerekirdi. Hadi Zapata alamadı Hakan Balta arkadaş sen bir defans oyuncususun nasıl vurmazsın kafayı. Çıkmadı bile kafaya. İnanın Karpaty maçı geldi aklıma o anda.

Golden sonrada Ankaragücü iyi oynadı. Aydın'ın bireysel çabası ile kazanılan bir top sonrasında Aydın'ın çok güzel şutunun direkten dönmesi ve Pino'nun harika golü. İşte 2. yarı boyunca yapabildiğimiz tek şey buydu. Sonrasında maç tamamen Ankaragücü'nün hakimiyetinde geçti. 2-1 öndeyken bile o kadar tedirgindikki tribünde 3. golü bulmadan rahatlayamayacağımız gün gibi ortadaydı. Ankaragücü pozisyonlar buldu ancak değerlendiremedi.


80. dk'da Mustafa Sarp oyuna girerken kuzenimin (bizisevenleriuzmeyelim) ilk söylediği söz bu adam giriyorsa kesin maçı kaybettik. Zaten 80'de Mustafa Sarp oyuna girdi ve sonrasında gollerde geldi. Gollerde Mustafa Sarp'ın hatası var demiyorum ama bu adamda var bir musibetlik. Bu kadarı tesadüf olamaz yani. Özgür Çek'in soldan açtığı ortada yine Hakan Balta-Zapata ikilisinin büyük katkıları ile Ankaragücü beraberliği sağladı. Beraberlikten sonra Ankaragücü'nün 3. golü bulacağı o kadar belliydiki biz tamamen dağılmış durumdaydık. 3. golden öncede Cana'nın saçma sapan bir hatası ile top yine Sestak'ın önüne düştü ve 3. gol geldi. 

Maç ile ilgili dikkat çeken noktalar ise;

- Defansta yine Hakan Balta'nın alışılagelmiş rezil oyunu.

- Aydın'ın bugünkü maçta en çok göze batan isimlerden biri olması.

- Zapata'nın bu takımın kalesinde asla yeri olmadığı. Ufuk hata yapsın kabulüm ancak bu adamın kalede olması tamamen bir zaman kaybı. Belkide bir şansıda Emirhan hakediyordur. Aykut olmadı, Ufuk olmadı, Zapata olmadı. Deneme tahtasına dönen kalemizde bir şansda Emirhan'a vermek gerek bence.

- Arda'nın haftalar sonra oynaması.


- Uğur'un yıllarca odasını paylaştığı beraber büyüdüğü Arda'ya arkadan yaptığı sert hareketten sonra dönüp arkasına bile bakmaması. Üzerine Arda'ya el kol hareketi yapması. 

- Stancu'nun geldiğinden beri en kötü futbolunu oynamasının hücum gücümüzü sıfıra indirmesi.

- Ve en kötüsü ise maçtan sonra ne Ankaragücü ne de Galatasaray taraftarının skora hiç şaşırmaması. İşte aslında en kötüsüde bu. Ne hallere geldiğimizin en büyük ispatı. 

Haftaya Fenerbahçe derbisi var sonuç ne olur bilmem ama sırf adı itibariyle zaten çok önemli bir maç. Zaten Adnan Polat sağolsun hedef olarak şampiyonu belirlemeyi göstermişti. Anadolu kulüplerinin hedeflerini bize yakıştırır oldu.

Futbolcuların özgüveni neredeyse hiç yok. Taraftar zerre kadar takıma güvenmiyor ve de en kötüsü alınan yenilgi hiç kimseyi şaşırtmıyor çok doğal karşılanıyor. Vah Galatasarayım vah. Seni bu hallere düşürenlere yazıklar olsun.

Başlıkla bitirlelim: Siz en güzel duyguların katilisiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder