11 Mart 2011 Cuma

Hasta Adam Galatasaray


Galatasarayımızda bugün beklenmedik olaylardan birisi daha oldu. Antremanda Baros ve Hagi tartıştılar ve Baros'u antremandan kovdu Hagi. Takım artık gerilemeyi falan geçti bildiğin yıkılma devrine girdi.


Baros geldiği günden bu yana takımın en önemli ismi oldu. Bu takımda herkesin yokluğu bir şekilde giderildi ancak onun olmaması demek takımın %40'ının olmaması demekti. Onun yokluğunda geçen 1,5 sezonda neler çektiğimizi sanırım anlatmaya gerek yok. Aslında ona bir alternatif yaratamayan yönetimdir Baros'a muhtaç olmamızın sebebi. Onun sahada duruşu, hırsı, mücadelesi taraftarın ona hayran olmasındaki en büyük etken. Hatırlayın Ankaragücü'ne 4-2 yenildiğimiz ilk yarıda ki maçı. Tüm futbolcuların yenilgi umurunda değilken Rijkaard'ın o maçtan sonra kovulacağı belli olduğu için özellikle Türk futbolcular umursamaz tavır içindeyken Baros sahada adeta tek başına savaşıyordu. 

Rakip defansla mücadele ederken attığı deparın haddi hesabı yoktu. En sonunda vücudu iflas etti Baros'un o maçta ve sakatlanarak oyundan çıktı. Tribünler Baros diye yıkılırken onun gözleri doluydu oyundan çıkarken. Hırstan kıpkırmızı olmuş, gözleri dolmuş ağlamamak için zor tutuyordu kendini. Ve nitekim o Baros'u bir kez daha kaybettiğimiz maçtı. Haftalarca bekledik dönüşünü. Onun antremana çıkışı bile bizleri heyecanlandırmaya yetiyordu. Çünkü şu rezilleri oynayan takımda Galatasaray ruhunu taşıyan ender oyunculardan biriydi Baros. 

Geçen sezon ligin son haftasında Gençlerbirliği maçında protokoldeydim. O gün kadroda olmayan oyuncular hemen bir sıra önümde tribünde izliyorlardı maçı. Ufuk, Ayhan, Elano, Hakan Balta ve Baros vardı önümüzde. Hakan Balta ve Ayhan maç boyunca sohbet ettiler. Takımın gol yediğini bile sonradan farketmişlerdi çünkü umurlarında değildi izlemiyorlardı bile. Elano ise dışlanmanın etkisi ile en uçta maçı izliyordu ve maç boyunca verdiği tek tepki Emre Çolak'ın golünü alkışlamasıydı. Ufuk'ta Elano'dan farksızdı ama o gün gördüğüm Baros gözümde bir kez daha büyümüştü. Taraftarlar sürekli kendisiyle fotoğraf çektirmeye geliyorlardı. O taraftarları kırmamaya çalışıyordu ama maçı izlemek istiyordu sürekli. Nitekim daha sonra korumalar fotoğraflara izin vermedi ve Baros maçı pür dikkat izlemeye başladı. Hiçbir iddiamız yokken Baros öyle bir heyecanla izliyordu ki maçı. Hakemin yanlış kararında ayağa fırlayıp bağıran, gol yediğimizde suratı asılan, Emre Çolak gol attığında sevinçten ayağa fırlayıp Emre'ye bağıran bir Baros vardı. Gol kaçırdığımız anlarda hırsından ayağını yerlere vuruşunu ise saymıyorum bile. Onun kalbinde Galatasaray'ın yerinin çok ayrı olduğuna ben o gün şahit olmuştum.

Bu fotoğrafta o maçtan.

Bugün antremanda Hagi ile tartışma sebepleride Baros'un yedek takımda oynamak istememesi olarak söylendi. Sorun bu mu değil mi bilmiyorum. Belkide aralarında daha önceden bir sorunda vardı bilemem. Ancak Baros'un böyle bir uygulamaya maruz kalmasını mantığım almıyor. Hadi Misi konusunda Hagi'ye hakverdik vardır bir bildiği dedik ancak Baros bu takımın neredeyse herşeyi. Disiplin iyidir mutlaka olması gerekir ancak fazlasıda zarar verir. Baros'a disiplinsiz demek büyük ayıptır. Misi disiplinsiz, Baros disiplinsiz. Ee bunlar disiplinsizde diğerleri çokmu disiplinli. Maç boyunca rakiplerini tekmeleyen hatta tekme atmak için rakibi kovalayan, bu yetmez gibi maç içinde takım arkadaşlarıyla kavga eden Ayhan bunları yapıp üzerine birde rezil ötesinde bir performans sergilerken hiç bir yaptırıma maruz kalmıyorsa işte sorun burada Hagi'de demektir. Bu takımda Baros'tan önce bu uygulamayı hakeden çok oyuncu vardır. Disiplinsiz deniyorsa Baros'a Ayhan ondan kat ve kat daha disiplinsizdir. Laubali umursamaz deniyorsa Hakan Balta'nın takım umurunda değildir yaptırımı hakeden o dur.

Hagi'ye sevgim sonsuz. Bu yaptıkları ise Hagi sevgim asla değişmez ama yaptıkları yanlıştı. Yabancılara karşı koyduğu net tavırları yerli oyunculara karşı uygulayamamasından dolayı samimiyetinden şüphe etmeye başladım artık. Elimizdeki en büyük değerlerden biriside Baros. Onu bari kaybetmeyelim. Bu rezil takımdaki güzel insanlardan biri Baros. Onsuz Galatasaray her zaman eksik.

Bu arada Baros Ankaragücü maçında cezalı. Şimdiden söyeleyimde yarın kolpa basın nasılsa Ankaragücü maçı kadrosunda onu görmeyinca hemen kadro dışı falan diye yazmaya başlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder