9 Mart 2011 Çarşamba

Ankara Deplasmanı Öncesi


Hafta sonu oynayacağımız Ankaragücü deplasmanı öncesindeki en önemli olay bugünkü divan kuruluydu. Adnan Polat kesinlikle istifa etmeyeceğini üzerine basa basa söyledi.

Her neyse üstteki resim Ankara deplasmanında son kazandığımız maçtan. 2 sezon önce 3-0 aldığımız maçta 5 dk içinde bulmuştuk golleri. Kewell ve Baros atmıştı gollerimizi. Kewell, Baros, Lincoln ve Arda muhteşem bir futbol oynamışlardı buz gibi havada. Galatasaray'ı bu sefer çok daha soğuk bir hava bekliyor. 


Son 4 sezona baktığımız zaman sadece geçen sezon kaybettik Ankaragücü'ne deplasmanda. Şansmıdır kadermidir bilmem bir tek o maçı kaçırmıştım gidememiştim maça. Ankara'da oynanan maçlarda taraftar desteğinide arkasına aldığı için pek zorlanmıyor takımımız. Şu anda takımda tek eksik futbolcu Sabri görünüyor. Tabi maça kadar ne olur bilemem ama Sabri dışında eksiğimiz yok.

Ankaragücü maçının ayrı bir önemide sonraki hafta TT Arena'da Fenerbahçe ile oynayacak olmamız. Fenerbahçe'nin ikinci yarıdaki performansı malum. Eğer bu hafta Konyaspor'u da yenerlerse ki takılacaklarını sanmıyorum TT Arena'ya 9'da 9 yaparak gelmiş olacaklar ve maç daha büyük önem kazanacak. Geçen sezonu bir kenara bırakırsak Ankaragücü deplasmanlarındaki iyi performansımıza bir yenisini daha ekleyeceğimizi düşünüyorum. 2. yarıdaki 3 deplasman maçımızıda kazanamamıştık bu şanssızlığında artık kırılacağına inanıyorum. Bu maçtan alacağımız 3 puan Fenerbahçe maçı öncesi takıma biraz olsun moral olacak. 

Arda sanırım bu maçtada oynamaz. Ama hiç değilse bu sefer tribünde değil kadroda olacağını düşünüyorum ancak oynayacağına ihtimal vermiyorum. Bugüne kadar Arda hep Ankaragücü deplasmanlarında güzel bir oyun sergilemiştir. Gönül istiyor ki pazar günü Arda yine oynasın. 

Maçın gündüz olması ise geçen sezonu hatırlatıyor. Ankaragücü deplasmanı geçen sezonda gündüz oynanmış ve yanlış hatırlamıyorsam son 10 dk'da yemiştik golleri ve 3-0 kaybetmiştik. Umarım buna benzer bir tablo oluşmaz. Bu maçta Kewell'ın da en azından 2. yarıda oynayarak takıma hücumda biraz daha kalite ve zeka katacağı aşikar. Her ne kadar sezon sonunda gitme ihtimali yüksekte olsa kalan zamanlarda onu izlemenin keyfini sonuna kadar çıkarmak lazım. 

Fenerbahçe maçını kazanmanın bir yoluda bu maçtan geçiyor. Bu maçı kayıpsız geçmek çok önemli. Ama her anlamda kayıpsız geçmek önemli. Hem puan hemde sakatlık ve ceza olmadan oyuncu kaybetmeden kazanmak önemli. Hadi aslanlar bir Ankara deplasmanından daha mutlu dönelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder