2 Mart 2011 Çarşamba

Formayı Öpeceğine Islat


Ligin 2. yarıdaki en formda iki takımından biriydi Gaziantepspor. Gerçekten imrenilecek bir kadroları var. Bu sezonun en önemli maçına çıkıyorduk. İddiamızın olmadığı bir sezonda Avrupa Kupalarına katılabilmemiz için kazanmaktan başka bir çaremiz yoktu.


Maç ile ilgili söylenebilecek çok fazla birşey yok. Bana göre asla kötü oynamadık. Ligin en formda takımının pozisyonu bile yok. Bunun karşılığında yakaladığımız net pozisyonlar. Ama lanet olası şans faktörü yanımızda olmayınca rahat kazanabileceğimiz bir maçı verdik. 

Hagi'yi ise eleştirmek çok yersiz. Bu maçta tek bir hatası vardı o da Ayhan'dı. Bu maçta Ayhan'ı oynatmak mantıksızlıktan da öte birşeydi. Ancak bunun dışında Hagi'yi kimse eleştiremez. Sabri belki de maçın başında sakatlanmasaydı hücumda daha da etkili olabilirdik ancak Sabri çıkıpta Serkan girince sağ kanatta Kazım'ın yalnız kalması ile çok fazla etkili olamadık o kanatta. 

Ne zaman ki Ayhan çıktı Yekta girdi işte kalite biraz daha arttı. Hücumlar daha etkili gelmeye başladı. Oyuna girdikten sonra çok iyi işler yaptı Yekta. Yedek başlaması başlı başına bir yanlıştı.

Ve işte bugün yine bilindik rezil futbolunu oynayan Ayhan çıkarken hakettiği tepkiyi görünce aklı sıra taraftara cevap verdi formayı öperek. Ayhan bunu her zaman yapar. Maçlardan önce yumruk şovlarda da sık sık yaparak taraftara yaranmaya çalışırdı. Bugün o öptüğün formayı mücadelenle ıslatabilmiş olsaydın kimse sana o tepkiyi vermezdi. Ama sen bunu anlayamazsın işte. Hani eskiden mahallede büyükler top oynarken küçükler kenarda izlerdi. Siz de yaşamışsınızdır mutlaka. Bir an olur büyük abilerden birisi seni çağırır ve hadi gel sende oyna der. Hevesle girersin oyuna bilirsin ki hepsi senden daha iyi oynar ve daha güçlüdür. Sen de abilerin gözüne girebilmek için hiç riske girmezsin. Top rakipteyken çalımı yiyeceğini adın gibi bilirsin ama yine de  ayağa falan kayarsın kendini yere atarsın yırtınırsın. Sırf abilerden aferin alabilmek için. Maç boyunca it gibi koşarsın. Rakibe topu kaptırır önce 2-3 saniye bir izler sonra arkasından biraz koşarsın sırf abiler güzel güzel desin diye. İşte Ayhan sahada böyle top oynuyor. O mahallenin top oynayan abilerinin arasında sırf kadro dolsun diye alınan küçük çocuk gibi. Tek bir amacı var bir daha ki maçtada oynayabilmek için göz boyamak.

Eskiden Çarşamba günleri bizim için ayrı bir heyecandı. Dört gözle 21.45'i beklerdik. Bizim için Şampiyonlar Ligi gecesi demekti Çarşambaları. Formayı giyer, atkıyı bağlar tv karşısında olurduk. Artık bu heyecanı neredeyse hatırlamıyorum bile. Çarşambalar artık benim için hiçbir şey ifade etmiyor. İşte bu sizin eseriniz sayın Başkan Adnan Polat, Adnan Sezgin ile Ayhan Akman ve tayfası. Bu takım sizden kurtulmadıkça dibe batmaya mahkum. Asıl korkum bundan daha da çok dibe batmak. Galatasaray'ı birazcıkta olsa seviyorsanız lütfen hepiniz gidin. Daha fazla acı çektirmeyin. 

1 yorum:

  1. Ayhan hakkındaki benzetmen muazzam olmuş. Hem cuk diye oturmuş hem de bana küçüklüğümü hatırlattı :)

    YanıtlaSil