19 Mayıs 2011 Perşembe

Johan Elmander Galatasaray'da


Başkan Ünal Aysal'ın bugünkü bombalarından birisiydi Elmander. Zaten ilk seçildiği dönemde Elmander ve Kallstörm'ü istiyoruz demişti. Transferin bittiğinide biraz önce açıkladı. Hatta bugün tatil olmasa açılayacaktık dedi. Yapma Başkan biz alışık değiliz bunlara, biz 31 Ağustos günü 23.59'a kadar beklemeye alışkınız :)


Elmander, Toulouse'da forma giyerken Galatasaray'ın gündemine gelmiş hatta bayağıda uğraşılmıştı kendisi ile ancak transferi gerçekleşmemiş ve Baros transfer edilmişti 3 sezon evvel. Toulouse'da ki performansı ile piyasasını çok yükseltmiş ve yanılmıyorsam 10 milyon paund gibi rekor bir ücretle Bolton'a transfer olmuştu. 

Şimdi birçok kişi çıkıpta gol sayısına baktığında golcü değil diyebilir. Çünkü her zaman yardımcı forvet olarak oynamış bir isim Elmander. Yanında Baros ile çok etkili olacağını kestirmek güç değil. Zira kariyerine bakmak yeterli. Elmander'in en büyük artısı ise çok istikrarlı olması. Örneğin Toulouse'da ilk senesinde 32 lig maçına çıkmış 11 gol 6 asistlik bir performans ortaya koymuş. Gignac ile oluşturdukları hücum hattı onları CL ön elemeye kadar taşıdı ancak turu geçemediler ve UEFA'ya kaldılar. 2007-2008 sezonunda Ligue 1'de yine 32 maçta 11 gol ve 5 asistlik bir performansı var. Ancak Şampiyonlar Ligi ön elemesi, UEFA Kupası, Fransa Kupası ve Milli Takım'da olmak üzere o sezon tamı tamına 53 maça çıkmış bir isim. Ve zaten bu istikrarı ve yırtıcı futbolu ile Euro 2008 sonrası Premier Lig'in yolunu tuttu 10 milyon paunda. 

Premier Lig'de ilk sezonu pekte parlak geçmedi İsveçli yıldızın. 30 maçta 5 gol ve 2 asist ile oynadı. FA Cup'ta 1 maç ve 6 kezde Milli formayı giydi o sezon ve totalde 37 maç 5 gol 2 asist ile sezonu tamamladı. Bir sonraki sezon daha da kötü geçti Elmander için. Ligde sadece 25 maça çıktı ve 3 gol atabilidi. Diğer organizasyonlarıda hesaba katınca yine sezonu 37 maç ile tamamladı. Bunların yanına 7 gol ve 2 asist yazdırdı. Tabi bu sezonda bir sakatlık yaşadığıda unutulmamalı. Ve en parlak sezonunu Premier Lig'de bu sezon yaşadı Elmander. Ligde 36 maçta forma giydi ve 10 gol attı. Özellikle ligin ilk yarısında Kasım ayında "Player Of The Month" yani ayın futbolcusu ödülünü kazandı 5 maçta 3 gollük performansı ile. Menajeri Owen Coyle ise Elmander ile birlikte  "Manager Of The Month" ödülünü kazandı. Bu sezon tam 50 maça çıktı Elmander. 13 gol ve 6 asistlik bir performansı var yine. 

Benim gözümde bu kariyer Elmander'in Türkiye'de başarılı olması için yeterde artar bile. Özellikle 3 sezon önce 10 milyon paund ödeyerek rekor kırılmış bir oyuncuyu özelliklede takımında en verimli sezonunu geçirmişken bedavaya almak transfer başarısıdır. Umarım Baros gibi kariyerinin zirvesine burada çıkar ve çok büyük başarılara imza atar. 

Hoşgeldin Elmander...

3 yorum:

  1. gol sayısı hiç ama hiç azımsanacak kadar değil. heleki bu sezonki golcülerin durumuna bakarsak:) umarım artık şu sakalık lanetini bitiririz hayırlı olsun tüm galatasaraylılara

    YanıtlaSil
  2. İstatistikleri yukarıda yazdığım gibi. Çıktığı maç sayısı gerçekten muazzam. Devamlılığı üst düzeyde olan bir oyuncu ve en önemliside yukarıda yazmayı unuttum tam bir takım oyuncusu. Böylesi oyunculara çok ihtiyacımız var. Transferi bitmek üzere olan Kallström'de bu yönde bir oyuncu. Gelecek sezon bambaşka bir Galatasaray olacak eminim bundan.

    YanıtlaSil
  3. hadi hayırlısı

    YanıtlaSil