21 Mayıs 2011 Cumartesi

Adaletin Yok Hiddink


Hiddink kadro seçimlerinde yine saçma tercihler yapmayı sürdürüyor. Geçen sefer kadroya en formsuz zamanında Hakan Balta'yı dahil etmişti. Sadece bununlada kalmayıp Fenerbahçe'nin 3. kalecisi Mert Günok'u kadroya almıştı. Belçika maçı öncesinde yine kadro tartışmalarıda yapılacak ve eleştirilecek noktalar var.


Öncelikle şunu söyleyelim Hakan Balta sakat olmasaydı bu rezil haliyle yine Milli Takıma seçilecekti. Peki Kayserispor'dan Hasan Ali Kaldırım'ın seçilmesi için daha ne yapması gerekiyor. Adam 33 maçın hepsinde 90 dk oynamış. Bana göre ligin en iyi sol beki şu an. Keza İBB'den Gökhan Süzen'de öyle. Bu iki isim şu anda form durumlarıyla kadroya seçilen Çağlar ve İsmail'i ceplerinden çıkarırlar.

Mesela benim dikkatimi çekenlerden bir diğer isimde Gökhan Zan. Tamam son haftalarda forma şansı buluyor ama siz bu saatten sonra ne bekliyorsunuz ki Gökhan'dan. Ne kazandırabilecek size. Hani ne oldu Ömer Toprak takipteydiniz. Hatta maçını izlemeye gidecektiniz. Niye kadroda yok. Örneğin Engin Baytar. Adam hayatımda gördüğüm en disiplinsiz insan. Ciddi karakter sorunu var. Bekle ki oynasın. Zaten son haftalarda da yedek soyunuyor. Ee soruyorum size kariyerinin zirvesine çıkmış, ligde 12 gol atan Olcan'ın günahı ne de kadroda yok. Olcan, Engin'den 10 kere daha karakterli, 20 kerede daha iyi futbolcudur. Selçuk Şahin'in de alınması bana göre saçma. Yerine yine Yekta alınabilirdi. Ya da ne bileyim sırf kadroya çağırmak için, A Milli Takım havasını soluması için son haftalarda çok formda olan Gençlerbirliği'nden Oktay Delibalta çağırılabilirdi.

Milli Takıma önemli gurbetçileri kazandırdın. Mehmet Ekici gibi Tunay gibi kesinlikle lafım yok bunlara. Haa Tunay deyince o da yok kadroda tabi. Bu sefer bir diğer gurbetçi Chelsea'den Gökhan Töre'de davet edildi. Bunlar olumlu, güzel gelişmeler ancak bu isimlerin kadroya alınması seçimlerindeki yanlışları, adaletsizliği değiştirmez Hiddink. Eminim yanındaki Oğuz Çetin'in bu seçimlerde payı çok büyük ve sen birgün A Milli Takım teknik direktörülüğünden kovulursan ondada payı çok büyük olacaktır.

Sizede, seçimlerinizede, adaletinizede zerre güvenim yok.

4 yorum:

  1. hepsini geçtimde bu mevlüt erdinç'in çektiği nedir yau..? unuttular mı bu adamı acaba..?

    YanıtlaSil
  2. Mevlüt bu sezon Fransa'da da kötü bir sezon geçirdi onun alınmamasını anlarım.

    YanıtlaSil
  3. selçuk yerine ne yekta'sı ne oktay'ı yaw taş gibi necip varken orda bunlar anca top toplar

    YanıtlaSil
  4. Necip bu takımda her zaman banko olması gereken isimlerin başında geliyor zaten

    YanıtlaSil