12 Haziran 2011 Pazar

Vizyonsuzluğun Tanımı / Balázs Dzsudzsák


Geçen sezon Fenerbahçe'nin çok ciddi şekilde ilgilenmişti Dzsudzsak ile. Hatta transferi bir türlü bitiremeyince Stoch apar topar transfer edilmişti. Baştan şunu belirtelim ki Stoch'dan 2-3 gömlek daha üstün bir futbolcudur Dzsudzsak. Ama gel gör ki Stoch'un çeyreği kadar vizyonu yokmuş. PSV'nin en iyi futbolcusu olacaksın, daha yaşın 24 olacak ve kariyerinde zirve yaptığın bir yılda gidipte Rusya'nın Anzhi takımına transfer olacaksın. Rubin Kazan'ı anlarım, Lokomotiv Moskova, Zenit ve Spartak Moskova'yı anlarım hatta Dinamo Moskova'yı da anlarımda Anzhi nedir be Dzsudzsak? Ligde 33 maçta 16 gol 13 asist, diğer kupalar dahil sezon boyunca toplam 60 maça çıkmış 26 gol 27 asist gibi mükemmel bir istatistiğe ulaştıktan sonra çok mantıksız bir transfer. Zaten bu rakamlar onu PSV'den daha iyi bir takıma, Eredivise'den daha iyi bir lige götürmeye yeterdi. Üstelik hem kulübüne iyi para kazandırır hem de kendisi gayet iyi rakamlar kazanması muhtemeldi. Ama onun tercihi Anzhi oldu. Roberto Carlos ile takılırlar artık. Yanlarına birde Anderlecht'ten giden Boussoufa'yı da alırlar takılırlar beraber. Aslında Boussoufa ve Dzsudzsak iyi bir ikili olabilir ama benim gözümde daha haziran ayını yarılamadan bile yılın en saçma transferini Dzsudzsak gerçekleştirmiştir. 

5 yorum:

  1. Beğenmediğiniz Anzhi'yi önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi'nde görünce ne diyeceğinizi merak ediyorum.

    Aynı takımda sadece Carlos değil, Diego Tardelli, Jucilei gibi önemli adamlar da vardır ki Kerimov'un sağladığı bütçeyle bir o kadar daha transfer yapacakları açıktır. Derseniz ki bekleseydi Manchester,Arsenal, Real tarzı bir takımı bekleseydi, o zaman da PSV'nin koyduğu fiyatı bu takımların ödemiyor olması söz konusu demek gerekir. Her sene bu adamın dedikodusu çıkıyor - daha da PSV'nin istediğini veren çıkmadı, Anzi'den başka. Aynı sorun Brezilya'lı yeni nesil futbolcularda da var, kimse Neymar'a istenilen parayı vermiyor - veremiyor misal. ondandır Ruslar ve Ukraynalılar'ın tüm Brezilyalılar'ı bu kadar kolay toplaması. Aynı vizyonsuzluk hikayesini Douglas Costa, Willian, Alex Teixeira için de söyleyebilirdiniz Şaktar'a giderken. Allahtan bir Lucescu var da orada vizyonsuzluk sıkıntısı kalmıyor...

    Ligimiz ne ki Rus Ligi'ni küçük görme hakkımız olsun? Sivas'la , Mersin'le oynayacağına Dinamo'yla Tom Tomskla oynasın adam, Galtasarayla Fenerle oynayacağına, Zenit'le Spartakla oynasın. Hava biraz soğuk ama, kalın giyinsin adamcağız artık.

    YanıtlaSil
  2. Douglas Costa, Willian, Alex Teixeira'nın durumları ile bu bir değil. Çünkü Shaktar Ukrayna'nın en iyi takımı ve Avrupa'da her zaman iddiası olan bir isim. Ligi küçümsemiyorum Rus Ligi gerçekten kaliteli bir lig ama Anzhi Rus devlerinin arasında yer alan bir takım değil. İlerde belki yer alabilir bu kategoride ama şu an için bu söz konusu değil. Dzsudzsak'ın her türlü daha iyi lig ve daha iyi bir takım şansı vardı bana göre ama tercihi çok yanlış yaptı.

    YanıtlaSil
  3. 1 yıl sonra anzhiyi ön elemesiz direk şaöpiyonlar liginde oynarken görürseniz hatırlarsınız bu yazdıklarınızı.türkiye ye gelen adamlar çok mu vizyonlu oluyor acaba?abrahamovic chelsea yi u aldığı zaman bu takıma gelen yıldızlar da mı vizyonsuzdu yoksa?biz mi farketmedik.tabi sizin vizyonunuzdan bakamıyoruz biz..

    anzhi@hotmail.com.tr

    YanıtlaSil
  4. Bursaspor'da CL'ye ön elemesiz girdi. Abramovich'in Chelsea'si premier lig'de oynayan ve belli kalitede bir ekipti o zaman. Zaten ismi olan ve mükemmel bir lige gelmişti o yıldızlar. Söylediğiniz şey elma ile armut kadar farklı.

    YanıtlaSil
  5. Açıkçası Anzi (kiril alfabesiyle yazılan bir kelimenin ingilizce okunuşunun yazıya dökülmüş halinin türkçe kaynaklarda ısrarla kullanılıyor olması ayrı bir yazı konusudur, shaktar değil şaktar'dır misal, anzi yerine anji deseniz de anlarım da anzhi dememek lazım ), Chelsea'dir, Rusya Ligi de Premier Lig'dir demiyorum dediğim şey kısaca şu:

    Bu oyuncuyu Fenerbahçe transfer etmiş olsaydı vizyonsuzluk naraları atmayacaktık, Şaktar transfer etmiş olsaydı Lucescu işini bilir diyecektik, Zenit alsaydı Spaletti'nin takımında çok iş yapar diyecektik de

    neden Anzi alınca ağız değiştiriyoruz?

    Sadece bu takımların isimleri olduğu için olmasın? Ne Ukrayna ligi ne Türk ligi Rusya liginden daha göz önünde değil şu anda. Ukrayna Ligi'nden kaç takım sayabiliyoruz? Şaktar, Dinamo ve bizimle eşleşen Metalist - Karpaty gibi takımlar dışında?

    Beğenilmeyen Anzi, ciddi bir yatırım yapıyor, dahası Rusya'da lig devam ediyor. Dzudzsak bu kadar vizyonsuz olsaydı, Arabistan'a falan giderdi, yazın ortasında ligi devam etmekte olan bir takıma gitmezdi. Kazan'a gitse anlardım denilen kazan bundan 3-4 sene önce adı sanı bilnmeyen bir takımdı, Rusya şampiyonluğu ardından Şampiyonlar Ligi'nde kendini göstermesiyle tanındı.

    Anzi, her ne kadar yazar tarafından küçük görülüyor olsa da, Rusya ligi'nde diğer "ünlü" takımların önünde şu anda şampiyonluğa oynayan bir ekip. Bu takım şampiyonlar ligi'ne katılım hakkı alırsa, bir çok transfer yapacağı/yapabileceği de aşikar. Öyleyse oyuncu neden gitmesin ki? Dahası Fenerbahçe'ye gidip Galatasaray'a gelip tamamen kapanan savunmalar ve uzun topa dayalı, tribün şiddetinin had safhada olduğu bir ligde olması halinde vizyonsuzlukla suçlanmayacakken Türkiye liginden istatistiksel veri ile sabit bir şekilde çok daha iyi bir ligin hali hazırda averajla ve maç fazlasıyla ikinci olan takımına transfer olmasının vizyonsuzluk olmasını, bana hiçbir rasyonel çıkarımla, hiçbir veriyle açıklayamazsınız. Denemekte serbestsiniz tabii ki.

    Anzi bu sene CSKA'yı da Rubin'i de iç sahada döve döve yendi. Ne karaktersiz, ne seyircisiz, ne de vizyonsuz bir takım bahsettiğiniz.

    Evet bir Real Madrid, Barcelona, Manchester değil, ama Balasz bu takımlara transferini zaten 3 senedir bekliyor, bu takımlar gerçekten onunla ilgileniyor olsaydı çoktan alırlardı.

    YanıtlaSil