8 Haziran 2011 Çarşamba

Taffarel'in Gelişiyle Kalemiz


Taffarel sonunda tekrar yuvaya döndü ve görevine başlayacak. Daha öncede Hagi'nin ilk döneminde kısa bir süre görev almıştı. Galatasaray taraftarının Tafo aşkı bir başkadır. Çünkü çok çekmiştir Tafo gelene kadar kalecilerden. Hayrettin faciaları, kaleci antrenörlüğünde bile bize çok çektiren Nezih Ali, Volkan Kilimci, Mehmet Bölükbaşı, Friedel, Stauce falan derken bir türlü düzen tutmamıştı kalemiz. Zaten İmparator zamanında kurulan muazzam kadronunda tek kusuru kaleciydi. Birgün herkesin rüyası gerçek oldu ve Brezilya Milli Takımının kalecisi Taffarel Galatasaray'a geldi. Gerçekten büyük bir rüyaydı çünkü o dönemde dünyanın en iyilerinden olan Taffarel'i getirmek büyük maharet isteyen bir olay. Ve onun gelmesiyle takım tamamiyle tamamlanmış oldu ve zaten ligi domine eden Galatasaray Avrupa'da başarılarını bundan sonra kazanmaya başlamıştı. 


Ve şimdi yine o dönemlerdeki gibi bir kaleci bunalımı yaşıyoruz. Mondragon'un gidişinden sonra Orkun, Aykut, De Sanctis, Leo Franco, Ufuk, Zapata denemelerini yaptık olmadı olmuyorda. Zaten olmamasının bir sebebide kaleciliği bile tartışılan Nezih Ali Boloğlu'nun kaleci antrenörlüğüydü. Zira De Sanctis'in ondan kurtulunca yaptığı patlama ortada. Tecrübeli denedik olmadı, Ufuk gibi büyük gelecek vaadeden bir kaleciyi emanet ettik olmadı. Nezih Ali ile bir türlü olmadı kalemiz dikiş tutmadı. Orta sahadan ne kadar çektiysek, sakatlıktan ne kadar muzdaripsek, kaleciden de bir o kadar sıkıntılıyız. Hani derler ya bu derdi çeken bilir hakikaten öyle. 

Şimdi Taffarel'in antrenörlüğünde gerçekten potansiyeli yüksek genç bir kaleci ya da ismi çok büyük kalitesi asla tartışılmayacak bir kaleci açıklanacak. Geçen isimler bir tarafa kalemiz büyük bir ihtimalle Lazio'nun Uruguay'lı kalecisi Muslera'ya emanet edilecek. Muslera henüz 24 yaşında ve gelecek vaadeden bir isim. Taffarel ile birlikte çalışacak olması onun kariyeri ve gelişimi için çok önemli. 24 yaşındaki Muslera ile Galatasaray 10 yıl kalesini sağlama alır. Eğer bu yaşta bir kaleciye yatırım yapıyorsanız amacınız ilerde para kazanmak olmamalı. Zira para uğruna Mondragon'dan vazgeçtikten sonra ki halimiz ortada. Kaleci için en önemli şey istikrardır. Muslera'yı alırsak gidebildiği yere kadar onunla devam etmeliyiz.

Kaleci konusu en kısa zamanda çözümlenecek artık sona gelindi. Ama kim gelirse gelsin ona güvenimiz tam olacak. Çünkü arkasında Taffarel olacak. Biliyoruz ki o hata yapsa bile hatasını düzeltmek için Taffarel hemen kenarda olacak. Aslında Taffarel sadece bildiklerini öğretse bile yeter. Ben Taffarel ile birlikte Ufuk'un da bir toparlanma içine gireceğine inanıyorum. Elbette 11 oynamayacak ama iyi bir yedek olacaktır. İhtiyaç olduğunda sahaya sürebileceğimiz bir yedek kıvamına getirecektir Tafo onu.

Taffarel'den kendisi gibi bir kaleci istiyoruz sözün özü. Birgün tekrar finale geldiğimizde uzatmalarda birisi kafayı vurduğunda çizgiden çıkaracak, penaltılarda kalesinde aslan gibi duracak ve Galatasaray'ı benimseyecek bir kaleci. Kısaca biz Taffarel'in gençliğini istiyoruz.

Biz bunu yapabilecek bir kaleci istiyoruz...


2 yorum:

  1. merhaba,
    taffarelin kaleciliği döneminde kaleci antrenörümüz kimdi acaba bir bilginiz var mı? o zamanlar da nezih mi vardı?
    yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Taffarel'in kaleciliği döneminde kaleci antrenörümüz Eser Özaltındere idi. Nezih Ali Boloğlu Fatih Terim'in 2. döneminde Eser Özaltındere görevinden ayrıldıktan sonra kısa bir dönem Taffarel daha sonrada Nezih Ali Boloğlu göreve gelmişti.

    YanıtlaSil