19 Haziran 2011 Pazar

Cafercan Gençlerbirliği'nde


Efsane olan 87 jenerasyonun en büyük yıldızıydı Cafercan. Arda'nın, Uğur'un, Aydın'ın, Özgürcan'ın isimleri sadece gelecek vaadeden oyuncular olarak konuşulurken Cafercan'dan hep çok büyük bir yıldız olacak diye bahsedilirdi. O potansiyeli de vardı ama bir türlü işler onun istediği gibi gitmedi. Hagi zamanında kadroda kendisine yer bulan hatta şampiyonluk yolunda çok kritik bir Gençlerbirliği maçında Hakan Şükür'ün yerine oyuna giren Cafercan için sonun başlangıcı o maç olmuştur. Hagi bir anlık sinirine kurban gidip bütün gelecek planlarını bir çırpıda çöpe atmıştır Cafercan'ı oyuna alarak. O sezon başında Fenerbahçe'nin ısrarla istemesi sonucu 5 yıllık apar topar sözleşme imzalanmıştı. Sonradan oyuna girdiği Gençlerbirliği maçında da bir varlık gösteremedi ve sonrasında ise Galatasaray kadrosunda bir daha kendisine yer bulamadı.


İlk kez A takıma çıktığı zaman bir antremanda kusmuştu. Hagi'nin ağır idman temposuna dayanamayıp. Çünkü hazır değildi A takıma. Sonrasında kiralık yolları göründü Cafercan için ama hep beklenti kendisini gösterip A takımda yer bulması yönündeydi. Önce Çaykur Rize Spor'a kiralık gitti sadece 2 maçta yer buldu kendisine. Sonra Büyükşehir Belediye Spor'a kiralandı Mülayim ile birlikte ama orada sadece 1 maçta şans buldu o da Belediye'nin Fenerbahçe'ye 5-0 kaybettiği maçta sonradan oyuna girdi. Sakatlıklarla geçti bir sezon. Bir türlü yolunda gitmiyordu işler Cafercan için. Belediye Spor'dan sonraki durağı Orduspor oldu. Bu Cafercan için bir toparlanma fırsatıydı ve Orduspor'da gerçekten iyi işler yaptı. 32 maçta forma giydi ve 6 gol attı. Bir sonraki sezon Orduspor kendisini 1 sezon daha kiralık istemesine rağmen Galatasaray onu bu kez Gaziantep Büyükşehir'e kiralık olarak gönderdi. Artık belli bir istikrarı yakalamıştı Cafercan. 26 maça çıktı ligde ve 4 gol attı. 6 kupa maçında da 2 golü vardı ki bu gollerden biriside Beşiktaş'a attığı goldü.




Asıl patlamayı yaptığı dönem ise Konya Torku Şekerspor dönemine denk gelir. Zaten Galatasaray'da bonservisini bu zamanda vermişti. İlk sezonunda Tam 33 lig maçına çıkmış ve 10 gol atmıştı ilk sezonunda. Türkiye Kupasında da 5 maçta 2 gollük bir performansı vardı. Bu onun tekrar akıllara gelmesini sağladı. Süper Lig'e yükselen Konyaspor onu kadrosuna katmak istemiş ancak transferi gerçekleşmemişti. Bu sezon ise kariyerinin zirvesine çıkmıştı. Ligde 30 maçta 15 gol, Türkiye Kupasında 5 maçta 4 gol, Playoff'larda ise 1 maçta 1 gol ile muazzam bir rakam yakalamıştır. Hatta takımının yer aldığı 2. lig kırmızı grupta gol kralı oldu 15 gol ile. 

Şimdi eline bir fırsat daha geçti Cafercan'ın. Kendisini en üst seviyede herkese ispatlama şansı. Bu kadar formda geldikten sonra eminim ki Gençlerbirliği'nde kendisine yer bulacaktır. Zira Mustafa Pektemek'in gitmesinden sonra ben kendisinden bir patlama bekliyorum. Pektemek'in yerini dolduracaktır. Henüz 24 yaşında. Önünde daha uzun yıllar var. Futbolun sadece yetenekten ibaret olmadığı yaşadığı tecrübelerle fazlasıyla anlamış bir oyuncu. Geçmişte yaptığı hataları tekrar etmeyecektir. Haa birde şunu söyleyelim Cafercan Milli Takım'ın alt kategorilerinde 95 kez ile en fazla rekorun sahibi. Darısı A Milli Takım'a diyelim. Gençlerbirliği'nde başarılar Cafercan. Kim bilir belkide yollarımız tekrar Florya'da kesişir senle. Futbolunun en olgun çağında tekrar Florya'nın yolunu tutarsın bu kez takımın en önemli oyuncularından biri olarak.

1 yorum:

  1. antalya yolspor un altyapısında 1 sene oynamıştır.

    YanıtlaSil