16 Haziran 2011 Perşembe

Hep Transfer Diyoruz Peki Ya Kiralıklar V2

Dünkü yazımızda takımımıza kampta geri dönecek olan ve her nedense hiç esameleri okunmayan kiralık oyuncularımızdan bahsetmiştik. Bugünde kaldığımız yerden devam edelim.


Serdar Eylik (Denizlispor): İlk kez Rijkaard döneminde o sezona fırtına gibi bir başlangıç yaptığımız sezonda UEFA Avrupa Ligi ön elemelerinde sık sık şans buldu. Ön eleme maçlarında fırsat buldukça oynadığı futbol ile herkesin dikkatini çekmişti. Tobol maçında gözüne gelen dirsek ile bir süre oynamadı sonrada sezonun açılışı ile birlikte önce yedek kulübesine sonra tribüne, devre arasında da Orduspor'a kiralanmıştı. 14 maçta şans bulmuştu Orduspor'da. Sezon başında takıma döndüğünde herkesin beklentisi kadroda zaman zaman yer almasıydı ama sezon başında bu seferde Denizlispor'a kiralık olarak gönderildi. Bu sezon Denizlispor'da 24 maça çıktı. Bu onun gelişimi için gerçekten iyi bir rakam. Özellikle sezonun bazı bölümlerinde oynadığu futbol ile çok konuşuldu. Ben Galatasaray kadrosunda gelecek sezon için yer bulabileceğini düşünmüyorum ama bir sezon daha kiralık gidip gelişimine devam etmesi ve sonrasında Galatasaray'a dönmesi hem kendisi hem de Galatasaray için çok daha iyi olacak. Zira yıllardır yaşadığımız bir Aydın Yılmaz gerçeği var önümüzde. Belediyespor'da 1 yıl daha kiralık kalmış olsaydı belkide bambaşka bir Aydın'dan söz ediyor olabilirdik. Aynı hatayı Serdar Eylik gibi yetenekli bir isimde yapmayalım. Geleceği parlak olan bu genci harcamayalım.

Erhan Şentürk (Kartalspor): Aslında bu çocukta bildiğiniz bir Yunus Altun potansiyeli var. Bank Asya 1. Lig'de oynadığı takıma her zaman katkı veren ama Süper Lig'de bir türlü kendisine yer bulamayan bir isim. Diyarbakırspor'da 2008-2009 sezonunda 29 maçta forma şansı bulup 4 gol atmıştı ama futbolu ile çok dikkat çekmişti. Süper Lig'e çıkan Diyarbakırspor ısrarla istedi Erhan'ı ve tekrar kiralandı. Hatta o kadar güveniyorlardı ki Erhan'a 10 numarayı verdiler ve bununda ötesinde havaalanında 500 kadar taraftar kaşılamıştı. İnanmayan burdan bakabilir. Süper Lig'de kendini gösterme fırsatı yakalamıştı Erhan hemde kendisine bu kadar güvenilen bir takımda. 24 maçta forma şansı buldu ama sadece 1 gol ve 2 asist ile sezonu tamamladı. Galatasaray'a döndüğünde ise yine bir şey değişmedi Erhan için ve Bank Asya yolu göründü ona. Bu sefer diğer 3 arkadaşı ile birlikte Kartalspor'a gitti kiralık olarak. Yine fena bir katkı vermedi takımına. 29 maçta 8 gol attı ama hırçın futboluda dikkatten kaçmadı. Tam 11 sarı kart gördü. Takıma dönecek yine ama Galatasaray'da forma şansı bulması imkansız Erhan'ın. Zira Cem Sultan kendisinden daha yetenekli ama o bile bu takımdan ayrıldı. Erhan'ın bonservisi ile transferi bence yakın.

Oğuz Sabankay (Kartalspor): 2006 yılında bir Borussia Mönchengladbach maçı hatırlıyorum. Paf ağırlıklı bir kadro vardı hazırlık maçında. O maçın tartışmasız bir yıldızı vardı ki o da orta sahada bir maestro gibi oynayan Oğuz Sabankay. Hem rakip hücumlarında defansif görevini fazlasıyla yapıyordu hemde takım hücuma çıkarken oyunu çok iyi kuruyordu. Harika oynamıştı o gün Oğuz. Ama sonrasında her alt yapı oyuncusunun başına gelen onunda başına geldi ve A takımda yine yer bulamadı. Gerets sadece 1 maçta kendisine son yarım saatte forma vermişti. Daha sonra devre arasında 1.5 sezonluğuna Manisaspor'a kiralandı ama oradada yarım sezonda sadece 2 maç oynadı. Diğer sezonda ise 12 maçta 2 asistlik performansı vardı. Daha sonra onun için en doğru yol olan Abdullah Avcı'nın yanına gitti Oğuz ama sakatlık belasından kurtulamadı. Koca sezonda sadece 2 maç oynadı. Ama Abdullah Avcı 1 sezon daha takımda kalsın istedi. Türkiye Kupası'da dahil 10 maç oynadı. Bu sezonda Kartalspor'da 12 maçta oynadı ama yine vasattı. Belkide altyapıda ki en yetenekli isimdi ama bir türlü beklentileri karşılayamadı. Onunda bonservisi bu sezon verilir. Ama umarım bu yetenek heba olmaz kendisini tekrar ispatlar.

Semih Kaya (Kartalspor): Skibbe gönderilip Bülent Korkmaz takımın başına geldiğinde defansa alternatif olarak A takıma alındı. Hatta Kewell'ın stoper oynadığı Hamburg maçlarında Bülent Korkmaz Semih'i değil Kewell'ı stoperde oynatınca çok eleştirilmişti. Zira kendiside gencecik yaşta ilk maçını Avrupa Kupasında oynamıştı. Sonrasında ligin son haftalarında 3 maçta 90 dk oynadı Semih ve gerçekten dikkat çekici performansı vardı. Tek eksiği fizikti. Çok güçlü değil ama hızlı, akıllı ve hava toplarında iyiydi. Sonra kiralık olarak Büyükşehir Belediye'nin yolunu tuttu. Abdullah Avcı onu muhtemelen sezonun genelinde kullanacaktı ama malesef ağır bir sakatlık geçirdi ve sadece 1 maça çıkabilidi. Ve bu sezonda Oğuz, Erhan ve Uğur ile birlikte Kartalspor'a kiralandı. Ligin ilk yarısında sakatlık sebebiyle yine yoktu. Ama ikinci yarıdaki performansı ile takımın en iyilerinden oldu. 1 Türkiye Kupası ve 18 lig maçında oynadı. Defansın bel kemiğiydi demek kesinlikle yanlış olmaz. Semih gerçekten çok yetenekli bir oyuncu ve gelecek sezon için mutlaka rotasyonda düşünülmeli bence. Oynadığı futbol ile bunu kanıtladı.

Uğur Demirok (Kartalspor): Onun hakkında aslında çok fazla birşey yazmaya gerek yok. Bugüne kadar Gaziantepspor, İstanbulspor, Beylerbeyi ve Kartalspor'da kiralık olarak forma giydi. Ben açıkçası daha önceki takımlarındaki performansı hakkında bilgi sahibi değilim. Zira bunun nedeni de bahsedilecek bir performansı olmamasıdır. Bu sezon Kartalspor'da 9 maça çıktı ama Semih gibi Erhan gibi göze batan bir futbol oynamadı. Kartalspor'da bile rotasyon oyuncusuyken Galatasaray'da forma şansı bulması imkansızında ötesinde birşey. Onunda bonservisi bu sezon verilir diye düşünüyorum. Bank Asya onun için ideal bir lig. Zira orada pek fazla forma şansı bulamazken Süper Lig'de tutunması çok zor.

Dünkü yazımızda ve bu yazıdada bahsettiğimiz üzere takımda kalmayı hakedenlerde var, asla yer bulamayacaklarda, ilerde bu kadaroda yer alabileceklerde. Semih Kaya ve Musa performansları ile bu sezon takımda yer bulabilirler. Ama Semih daha şanslı gibi duruyor. Ama aynı şeyleri, Oğuz, Uğur, Erhan ve Mehmet Batdal için söylemek pekte mümkün değil. 27 Haziran tarihi bu oyuncular için çok önemli. Kampı nasıl değerlendirdikleri bekleyip göreceğiz. Bu isimlerden belkide hiç biri kadroda yer bulamayacak ama hakedenler var. İmparator'un bu isimleri gözardı etmemesi gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder