27 Haziran 2011 Pazartesi

Gökhan Zan 3 Yıl Daha Galatasaray'da / Vahh Semih Vahh


Hadi hayırlı olsun Gökhan Zan ile 3 yıllık sözleşme yenilemişiz. 2 sezondur Galatasaray'da oynayan. Daha doğrusu oynuyor mu oynamıyor mu çok fazla belli olmayan bir isim. 30 yaşına gelmiş, oynadığı 2 sezonda takıma hiçbirşey verememiş bir isimle 3 yıllık sözleşme imzalamanın mantığı nedir anlamadım. Zira elinizde kiralık dönemini çok iyi geçiren, çok formda takıma dönen bir Semih Kaya vardı. Ama tabi ki ona yine şans tanınmayacak. Gencecik bir oyuncu kiralık olarak bir kaç sezon daha sürünecek ve en sonunda bonservisi verilip takımdan gönderilecek her zaman olduğu gibi.


Aslında bu kontrat yenilemede İmparator'un etkisi büyüktür. Zira Gökhan Zan onun bugüne kadar vazgeçilmezleri arasında yer almayı başarmıştır. Milli Takımda her zaman forma şansı bulmuştur. Ne zaman ki İmparator Milli Takımdaki görevinden ayrıldı işte Gökhan Zan'da yerini o zaman kaybetmiştir. Kadroya çağırılıyor ama yeri yedek kulübesi. Gökhan elbette Galatasaray'da da defansın bir numarası olmayacak ama rotasyonda alt yapından çıkan formda bir genci takıma kazandırmamak niye. 30 yaşında yılda 700.000 bin euro garanti para alacak, devamlılığı olmayan bir Gökhan Galatasaray'a ne verebilir. 

Bugün bir arkadaşla konuştuk. Bana Gökhan Zan ile Emre Aşık'ı kıyasladı. 35 yaşına kadar oynadı Emre o zaman ona niye laf etmiyordunuz diye. Emre Aşık kadroda yer alırken resmi siteye her girdiğimizde Emre Aşık'ın tedavisine devam edildi haberini görmüyorduk. Emre 30 maç oynamasa oynadığı ilk maçta defansı tek başına toplayacak, terinin son damlasına kadar savaşan bir isimdi. Gökhan asla bir Emre Aşık olamaz. 

Semih ile yazıyı bitirelim. Semih, Bülent Korkmaz zamanında forma şansı bulduğu o kısa dönemde oynadığı futbolla o dönemde de takımda kalması gerektiğini ispatlamıştı. Böylesi bir performanstan sonra bile Gaziantepspor'a üstelikte satış opsiyonu ile kiralanmıştı. Sonrasında ise pes etmedi çabaladı. Şimdi Kartalspor'da ki performansı ile de takımda kalmayı yine ispatladı. Ama Semih için bu da yetmeyecektir adım gibi eminim. Bilmiyorum belki de biz alt yapıdan çıkan oyuncularımıza fazla güveniyoruz. Çünkü taraftardan başka hiç kimse onlara güvenmiyor. Özellikle de bu takımın başına geçen bütün teknik direktörler. Umarım İmparator beni yanıltır. Alt yapımızdan bir genç daha hakettiği şansı bulamadan elimizden kayıp gitmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder