15 Haziran 2011 Çarşamba

Hep Transfer Diyoruz Peki Ya Kiralıklar V1

Kabus gibi geçen sezondan sonra ve özelliklede Ünal Aysal'ın gelişinden sonra herkesin gözü bir anda transferlere çevrildi. Hele de başkan olur olmaz gerçekleşen Elmander transferi, sonrasında Türkiye'nin en iyi orta sahası Selçuk'u rakiplerin elinden alınması ve son olarakta Ceyhun Gülselam transferi. Önceki yıllara göre hızlı bir transfer dönemi geçirdiğimiz açık. Zira son dakikaya kadar transfer beklediğimiz dönemler çok geride kalmadı sadece geçen sezona bakmak yeterli. Ama bu sezon ise daha haziran ayının 15'inde çok önemli ve özelliklede ikisi en çok ihtiyaç duyduğumuz bölgeye geldi.

Transfer beklemek özelliklede gerçekten takıma faydalı olacak ve büyük isimlerin alınması herkesin temennisi ama diğer bir taraftada geçen sezonu kiralık olarak geçiren ve tekrar Galatasaray'a dönüp hazırlık kampına katılacak oyuncular var. Bu isimleri hep atlıyoruz. Dikkat ediyorum esameleri bile okunmuyor. Oysa ki takıma döndüğünde bana göre kadroda yer alabilecek isimlerde var. Peki bu isimler neler yaptı geçen sezon dersek;

Mehmet Batdal (Konyaspor): Bucaspor'dan büyük umutlarla gelen, yeni Hakan Şükür olacak yorumları yapılırken benim tarzım İbrahimovic'e benziyor diyen, yıllardır Bank Asya'da konuşulan bir isimdi Mehmet Batdal. Gerçekten büyük umutlarla geldi. Sezon başında bir sakatlık yaşadı. Sonrasında takımın kötü günler geçirmesi ile hiçbir zaman akıllara gelmedi. Tabi bunda Mehmet'in antremanlardaki performansınında etkisi büyük. Hagi Baros yokken bile onu düşünmedi Pino'ya forma verdi forvette. Sonrasında devre arasında Konyaspor'a kiralandı. Aslında düşme hattında bulunan Konyaspor'a katkıda bulunacağını düşünüyordum ben ama ordada büyük bir sakatlık yaşadı ve 2 ay oynayamadı. Sonrasında ise hemen hemen her maçta şans buldu ancak bir türlü gol atamadı. Konyaspor'a 9 maçta yaptığı tek katkı yaptığı 1 asistti. Baros, Elmander, Stancu ve yeni bir golcüde geleceği düşünülürse Mehmet Batdal'a Bank Asya'da Bucaspor yolu görünüyor gibi. 

Musa Çağıran (Konyaspor): Banka Asya'nın en iyi genç oyuncusu seçildi ve gerçekten büyük umutlarla geldi o da Galatasaray'a. Henüz 19 yaşında ama gerçekten çok güçlü bir fiziği var. Hazırlık maçlarında Rijkaard ile şans buldu ama sezon içerisinde hem Rijkaard hemde Hagi kendisine forma vermedi. Barış, Ayhan, Mustafa sahada oldukça bu çocuğun ismi çok anıldı. Bu isimler oynarken hiç mi şansı haketmiyor diye. Yanılmıyorsam Hagi ligde 1 maçta ondada son 1 ya da 2 dk kala sahaya sürmüştü onu. Sonrasında o da Konyaspor'a kiralandı. Birnevi Konyaspor'un tam da aradığı oyuncuydu. 2. yarıda 14 maçta şans bulduğu Konyaspor'da orta sahada ki mücadelesi, hırsı ve dikine oyunu ile dikkat çekti. Takımda alternatif olarak kalır mı ya da kiralanır mı bilmem ama yeri asla Bank Asya değil. Süper Lig takımlarından birinde 1 sezon daha kiralık oynadıktan sonra tam da istediğimiz bir oyuncu olarak takıma dönme ihtimali yüksek. Zira Mehmet Güven örneği var önümüzde. Sürekli oynadığında ne kadar gelişim göstediği açık. 

Emre Yüksektepe (Konyaspor): Alt yapımızdan çıkan orta sahada gerçekten yetenekli bir isim. Devre arasında kiralık gittiği Konyaspor'da zaman zaman şans buldu. 5 maçta görev aldı. Gol ve asist yönünden bakıldığında bir katkısı yok ama oyun içerisinde elinden gelenin en iyisini yaptı diyebilirim. Birkaç maçını izledim ve izlediğim maçlarda asla sırıtmadı. Dikkatimi çeken nokta ise yanında Musa oynadığı zaman çok daha iyiydi. Gelecek sezon takımda yer bulamayacağı aşikar ama gelişimine devam etmesi için kesinlikle oynayabileceği bir takıma kiralık gönderilmesi gerekiyor. Konyaspor'da bir sezon daha geçirmek bence onun için daha iyi olur. 


Bu isimlerin yanında Serdar Eylik, Semih Kaya, Uğur Demirok, Oğuz Sabankay ve Erhan Şentürk var. Tabi onlarda bir dahaki yazımıza.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder