10 Haziran 2011 Cuma

Ceyhun Gülselam Galatsaray'da

Fatih Terim onu ilk defa Unterahaching forması giyerken Milli Takıma davet ettiğinde herkes için büyük süpriz olmuştu bu. Çünkü Bundesliga'da bile oynamayan bir oyuncu direkt olarak A Milli Takıma davet edilmişti. Sonrasında ara ara yine Milli Takıma çağrıldı Ceyhun. 1,92 cm'lik boyu ile hem stoperde hem de önliberoda oynayabilmesi ile kısa sürede 3 büyüklerin takibine girmişti hemen. Yanılmıyorsam o dönemde Galatasaray'da kendisi ile ilgilenmiş ancak transferde pekte ısrarcı olmamıştı ve Trabzonspor'a imza atmıştı. İlk sezonunda 16 maçta 2 gol, ikinci sezonunda ise 28 maçta 3 gol 1 asistlik performansı vardı. Bu sezonda aslında ortalamalara yakın bir maç sayısı vardı ancak önceki sezonlarına göre kenardan daha fazla oyuna girdi ve 90 dk çok fazla şans bulamadı. 25 maçta 1 gol 2 asistlik performansı vardı. Son 2 sezondur çektiğimiz BAM sıkıntısından sonra önce Selçuk sonrada Ceyhun bize ilaç gibi gelmiş olacak. Yekta, Selçuk ve Ceyhun ile sonunda orta sahada belli bir yerli kalitesine ulaştı takımımız. Yanlarında Cana ve Culio ile gelecek olan bir yabancı transfer ile daha ligin en iyi orta sahasına sahip olmuş olacağız. Gerek yerli gerekse yabancı olarak çeşitli rotasyonlar denenebilir bu isimlerle. Özellikle İmparator'un Ceyhun'a rotasyonda çok fazla şans vereceğini düşünüyorum. Direkt olarak 11 oyuncusu olmayacaktır ama gerek stoperde, gerekse orta sahada üzerine düşeni fazlası ile yapacaktır. En azından artık yedek kulübesinden gelen isim Mustafa Sarp, Ayhan ya da Barış olmayacak bu bile insanı tebessüm ettirmeye yetiyor.


Bu ikilinin tekrar bir arada olması takım için gerçekten çok iyi. Çok büyük başarılara imza atmanız dileğiyle. Bu arada Ceyhun birazdan İstanbul'da olacak. Sağlık kontrolünden Selçuk ile birlikte geçecekler.



1 yorum:

  1. Cana Lazio'ya gitti diyorlar, kaleci Muslera ile takas edilmiş. Doğru ise eğer gidişine üzülürüm ama Muslera'ya da sevinirim. Özel olarak çok beğendiğim bir kaleciydi. Çok sevdiğim Stauce'ye benzetiyorum hatta ama refkesleri çok daha iyi tabi. Hayırlısı..

    Ceyhun'a gelirsek, rotasyon için iyi transfer ama mutlaka sert oynamaya alışmalı, müthiş fiziği var ama hiç iyi kullanamıyor.

    YanıtlaSil