1 Eylül 2010 Çarşamba

Zvjezdan Misimović & Emiliano Insua


En sonunda transferin bitimine 1 gün kala dün gece 2 transferi birden açıkladı kulübümüz. 28 Ağustos'taki yazımızda zaten Misimovic transferinin bittiğini yazmıştık sadece geriye kalan resmi imzaların atılmasıydı. Ama İnsua transferi gerçekten büyük süpriz oldu ve çok iyi oldu ihtiyacımız olan bölgeye. 2 oyuncumuzada şöyle bir göz atalım.

Zvjezdan Misimović


Misimovic gerçektende tam anlamıyla ihtiyacımız olan bir futbolcu. Aslında transferi biraz Lincoln'ü anımsatıyor. Lincoln'de Bundesliga'da yılın oyuncusu seçilmiş ve Shalke'nin en değerli oyuncusuydu gelmeden önce ama Misimovic ile çok bariz bir şekilde ayrılan bir yönü var o da karakter. Misimovic Almanya doğumlu olması sebebiyle disiplinli oynayan saha içinde mücadele eden bir oyuncu. Tipik bir 10 numaradan daha doğrusu bir Lincoln'den ayrılan özelliği bu. Özellikle kart vizitinde bir asist rekoru var ki bu bile insanı heyecanlandırmaya yetiyor. Misimovic'in asist kralı olduğu sene Grafite 28 gol atıp gol kralı oldu, Dzeko ise 26 gol atıp ikinci oldu. Ve Misimovic'in yaptığı asistlerin çok büyük bir bölümü bu ikiliyeydi. Ama şöyle bir durumda var 4-3-3'de Misi ne yapacak. Wolfsburg'daki gibi rahat oynayabilecekmi, duran topları kullanabilecekmi. Bunlar umarım sorun olarak karşımıza çıkmaz. Ama şundan eminim ki Baros bu sezon allah sakatlıklardan korusun belkide kariyerinde zirve yaptığı o 20 gollük sezonuda geçebilir. Kısacası Misimovic tam istediğimiz yere tam istediğimiz adam. Ama bayağı bi geç oldu. Keşke Karptay maçlarından önce takıma katılmış olsaydı. Röportajında çok iyi bir sezon öncesi kampı geçirdiğini ve tamamiyle hazır olduğunu söyledi 90 dk'yı çıkarabileceğini belirtti ve uyum sorunu yaşayacağımı sanmıyorum dedi. İnşallah be Misimovic taraftar senin gibi bir oyuncuya hasretti. İnşallah Wolfsburg'da yaptığının çok daha fazlasını Galatasaray'da da yaparsın. Bu arada parçalıda kendisine çok yakışmış söylemeden geçmeyim. 21 numara ile izleyecez kendisini bu sezon.

Emiliano Insua


Dün gece 00,30 civarı saatten tam emin değilim twitter'e bi haber düştü. İnsua'nın kendi twitter'inden İstanbul'a geleceği şeklinde bir haberdi bu. Zaten bikaç dk sonra 2. bomba İnsua'mı gibisinden haberler net'te dolaşmaya başladı. İlk başta çokta inandırıcı gelmedi çünkü gündemde yoktu hiç. Ama gelmeside o kadar güzel oldu ki. Ben şahsen kiralıkta olsa böyle bir transfer beklemiyordum. Çünkü bu çocuk geçen sene Liverpool'un sol bekiydi. Fabio Aurelio'nun sakatlığı nedeniyle sol bek tamamen ona kalmıştı ve gerçektende çok iyi bir sezon geçirmişti. Sakatlık sorunu falanda yoktu hani bu yüzden ilk başta inanasım gelmedi ama gece 4,30 gibi onunda İstanbula gelmesiyle sevincim 2'ye katlandı. Geçen sezon tüm kulvarlarda toplamda 44 maça çıkmış ve bunun 43'üne ilk 11'de başlamış. Ya daha fazla birşey söylemeye gerek varmı sizce. Hele Arsenal'e attığı bir gol vardı ki lig maçımıydı kupamıydı hatırlamıyorum ama sezonun en güzel gollerinden birisiydi. Dün gece bazı sitelerde hücum yönü zayıf gibisinden yorumlarda yapıldı ama şunu da söylemeden geçemicem ligin özellikle ilk 7 haftasında 3 asist yapan bir sol bekten bahsediyoruz ve geçen sezon Premier Lig'in en çok gol hazırlayan savunma oyuncularından birisiydi bilgisinide aktaralım burdan. Kendisininde taraftara güzel bi mesajı var; "iyi de oynayabilirim, kötü de oynayabilirim ama şundan şüpheleri olmasın ki son saniyeye kadar bütün gücümle mücadele edeceğim ve savaşacağım. Galatasaray gibi çok büyük bir kulübe geldiğim için gurur duyuyorum." Satın alma opsiyonuyla birlikte 1 yıllığına kiralandı ve umarım sezon içerisinde ya da sezon sonunda bonserviside alınır. Daha sezon başında Hakan bizi kanser etmeye başlamıştı bu transfer cuk diye oturdu resmen. Galatasarayımıza hayırlı olsun 6 numara giyecek.

NOT:  Arda için At. Madrid 11 milyon Euro'luk resmi bir teklif yaptı ancak kulübümüz tarafından reddedildi.

Hadi be yönetim 3. transferide açıklada içimiz rahat etsin artık...

Saygılarımla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder