6 Eylül 2010 Pazartesi

I Love This Game


Hani reklamda söyleniyor ya "oooooo Türkler uçuyor" diye hakikatende öyle. 12 Dev Adam 6'da 6 yaptı ve çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde rakip Slovenya, güçlü bir rakip ama inşallah bu formumuzu devam ettirdiğimiz sürece o da karşımızda duramayacak.

Klasik 5 ile sahadaydık artık yazmaya gerek yok sanırım herkes ezbere biliyordur. İlk periyotta başabaş bir mücadele vardı 19-14 bitti.  İkinci periyotta ise fırtına gibi estik resmen. Özellikle Sinan ve Oğuz'u bu periyotta çok iyi kullandık. Bu ikiliye Ender ve Ersan'da katılınca ilk yarının sonundaki 15 sayılık fark kaçınılmaz oldu ve 43-28 bitti.


3. periyotta ise artık yavaş yavaş maçı koparmaya başladık. En büyük özelliğimiz olan savunmayı iyi yapıp, hücumdada turnuva boyunca oynamaktan çok takımı oynatan Hidayet'in basketleriyle fark iyice açıldı. Üçüncü periyotun başında 10-0'lık seri ile fark bir anda 25'e çıktı 53-28. Bu periyotta Ömer Aşık'ı da pota altında iyi kullandık ve 71-45 ile kapattık periyodu. Hele bir ara Ömer Aşık 2'de 2 serbest atış attı ki gözlerim doldu o derece konsantreydik bugün maça.


4. periyota zaten 26 sayı fark ile girdik Cenk ve Sinan'ın gerek savunmada gerekse hücumdaki müthiş oyunuyla fark 28'e çıktı. Maçın sonlarına doğru farkın getirdiği rehavetle ipleri gevşetti 12 Dev Adam ama farkta kapanacak bir fark değildi ve maç 95-77 bitti. Diaw bugün çok çalıştı ve 21 sayı attı. Adam ilk defa kenara geldiğinde maçın 28. dk'sıydı. 28 dk aralıksız oynadı ama bugün görüldü ki Parker bu takımın neredeyse %30-40'ını oluşturuyor. Onsuz Fransa takımı sıradan bir takım gibi.
 
 
Turnuva boyunca en çok sayıyı bu maçta attık. Her maç 1-2 oyuncumuz ön plana çıkıyor. Ersan, Ömer Onan, Ömer Aşık, Oğuz, Semih, Sinan, Hidayet. Gördüğünüz gibi takım sadece 1-2 kişinin eline bakmıyor topu alan herkes maçın kaderini değiştirebilir. Bu saydığım isimler sayı anlamında bu maça kadar takımı taşıyanlardı ama sadece onlar yok. Savunmada aslan gibi bir Kerem Gönlüm var mesela, asistleriyle hücumda takımı yönlendirmesiyle bir Kerem Tunçeri, bir Ender Arslan var mesela. Bugünkü maçtada Ersan dinlendi Sinan coştu. Bugünün en önemli olaylarından biriside Hidayet'in turnuva boyunca en iyi performansını sergilemiş olmasıydı ama bence bugünun yıldızı Sinan Güler'di. Hep dediğimiz gibi takımı her an sırtlayabilecek çok oyuncumuz var ve işte Hidayet'te bu oyuncuların başında geliyor. Grup maçlarından sonra açılacağını zaten bekliyorduk. Onun bu performansına hatta dahada fazlasına çeyrek final, yarı final ve hatta finalde çok ihtiyacımız olacak. Final diyorum çünkü bu takım bunu sonuna kadar hakediyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder