19 Eylül 2010 Pazar

Bucaspor 0 - Galatasaray 1


1-0 ile yola devam ediyoruz. Galatasaray durgundu ama böyle bir zeminde çokda iyi bir futbol beklemekte gereksiz aslında.

Maçın 11'ine baktığımızda sağ bekte sezon başından beri oynaması gereken Serkan'ın olduğunu görünce sevindim çünkü takımda o mevkide oynayabilecek 2 oyuncu var birisi Neill diğeride Serkan. Onun dışında defans hattı ve ön liberolar tamamen geçen hafta ile aynı. İleride ise Elano'nun yerine Pino oynadı.

Buca lige yeni çıkmasına rağmen kadrosuna kattığı oyuncular gerçekten çok çok iyi. Leko, Manucho, Mulemo bu ligde büyüklerde bile oynayabilecek kapasitede isimler. Yerli rotasyonu ise tamamen eski Sivaslılardan oluşuyor.

Maç dengeli başladı ama dakikalar ilerledikçe Buca orta sahada sert futbolu ile Galatasaray'ın oyun kurmasını engelledi. İlk yarıda Kewell'ın şutu dışında akılda kalan hiçbirşey yok ilk yarıda. Manucho ve Mendy ile etkili olma çabalarıda defansın arasında eridi gitti Buca'nın. Defansta Serkan gerçekten Sabri'nin tek alternatifi olduğunu gösterdi. Mendy'i Serkan'ı geçemeyince Erkan ile yer değiştirmek zorunda kaldı ama Erkan'da Serkan'ın karşısında etkili olamadı. Leko, İbrahim ve Ragıp'a karşı Ayhan tek başına mücadele etti desek yeridir ilk yarıda. Bilen bilir bu takımda en sevmediğim adamdır Ayhan ama hakkını vermemekte vicdansızlık olur. Gerçekten 2 haftadır harika oynuyor. Ama yanında öyle bir adam var ki ha var ha yok. Kaptırdığı toplara bile koşmaktan aciz bir adamla oynayıpta bu kadar mücadele etmek üstüne takıma maçı kazandıran golü atmak her babayiğidin işi değil. Ayhan bu maçında tartışmasız yıldızıydı. Ve inanıyorum ki Cana ile birlikte performansı dahada artacak.

Defans hattında Neill ve Servet göbekte gayet iyiydiler ve haftalar ilerledikçe daha uyumlu oynamaya başladılar. Solda ise Insua defansif anlamda iyiydi ama önünde oynayan Kewell ile henüz tam manasıyla anlaşamıyorlar. Biraz daha zamana ihtiyacı var bu ikilinin. Sol kanadı kullanamamızın sebebide bu uyumsuzluk. Geçen haftaya göre daha iyiydi Insua ve tamda ihtiyacımız olan sol bek olma yolunda.

Misimovic'in ise biraz daha fazla zamana ihtiyacı var. Çünkü takım henüz onunla oynayamıyor. Bu uyumsuzlukta hücum yönünden kısır bir maç geçirmemize neden oluyor. Bu ne Misimovic'in ne de diğerlerinin suçu gerekli olan sadece zaman. Birde Misi'nin henüz Arda ile hiç oynamadığını düşünürsek Ekim ayından itibaren gerçek Misi'yi izleyebiliriz diye düşünüyorum. Pino ise ilk yarıda pek değil ama 2. yarıda iyiydi. Özellikle kontraya çıktığımız her pozisyon gol pozisyonu oldu. Son vuruşlarda biraz daha becerikli olsaydı 2 hatta 3. golü bulurduk. Baros ise Misi ile uyumsuz olduğu için istediği pozisyonları bir türlü bulamıyor. Ama Arda'nın gelişi ve Cana'nın oynamaya başlaması ile Baros ve takım ritmini bulacak. Şunuda söyleyeyim Cana şu anda oynayamıyorsa ilk 11'de bunun sebebi Rijkaard'ın onu istemediği değil Arda olmadığı için onun yerine yabancıların oynaması ve kontenjanın dolmasıdır. Arda'nın gelmesiyle bir yabancı kesilecek Kewell veya Pino onun yerinede göbekte Cana oynayacak.

Bugün Cana biraz geçte olsa oyuna girdi ve gerçekten tam ihtiyaç olduğu anda girdi. Çünkü göbekte onun sertiliğine çok ihtiyaç vardı ve girer girmez farkını gösterdi. 3 top çaldı ve sürekli dikine oynadı. Rıdvan ve Sergen Cana'yı eleştiriyorlar ama yorumlarındaki acemiliği görmemek için kör olmak gerek. Daha önce hiç izlememişlerki Cana'yı. Neymiş basit oynuyormuş ulan zaten biz basit oynamasını istiyoruz Cana'nın. Hızlı ve basit. Kaptığı ve dikine oynadığı 3 toptada pozisyon bulduk. Ayrıca birşeyi merak ediyorum son dk'daki pozisyonda Pino Sarp'a pas atmak yerine şut çekti ve Mustafa Sarp'da a..na k..yım Pino diye küfretti. Aynı pozisyonda o pası vermeyip şut atan Ayhan veya Arda olsaydı küfredebilirmiydi. Edemezdi çünkü göt ister o öyle Türkçe bilmeyen takıma yeni gelmiş adama delikanlılık taslamakla olmuyor bu işler. Tamam o pozisyonda Pino pas atsa 2-0 olacaktı ama adamada bi sorarlar sen maç boyunca ne yaptın diye. Mustafa Sarp'ı sahada gördükçe kenarda oturanlara üzülüyorum ve Rijkaard'ın bu inadını bir türlü anlamıyorum. Maçta sadece birkaç dk Sarp'ı izleyin anlarsınız ne demek istediğimi.

Aydın ise artık akıllanmaya başladı sanırım. Çünkü takım onu beklemekten sıkıldı. Ha patladı ha patlayacak derken 5 sene geçti. Pino, Arda, Kewell ve Elano varken Serdar ve Aydın hep son tercih olacak bu takımda ama Aydın'ı böyle hırslı, istekli ve güçlü görmek çok güzel. Umarım sezon içerisindede böyle devam eder. Sonradan girdiği her maçta ufakda olsa bir katkı sağlıyor. İyi yolda olduğu açık allah sakatlıklardan korusun.

Bu takım illaki toparlanacak o beklenen güzel futbolu oynayacak ama biraz daha sabretmek gerek bunun için. Birkaç hafta daha bu vasat futbolu izleyebiliriz. Taa ki takım ideal 11 ile sahaya çıkar, Misi ile oynamaya alışır işte o zaman gerçek Galatasaray'ı izleriz.

Saygılarımla...

2 yorum:

  1. Rijkaard'ın dünkü maçta hamleleri çok doğruydu.Serkan sakatlanınca bile Ali Turan'ın girmemesi çok önemli.Çünkü bu takımda dediğin gibi sağ bek oynayacak 2 adam var Neill ve Serkan.Cana'nın girmesi de keza doğru bir hamleydi.Rijkaard geç de olsa bazı şeyleri çözmeye başlıyor.Önümüzdeki hafta bana umarım M.Sarp'ı da keser,biz de biraz daha rahat maç izleriz.Tabi bunun için Aydın'la başlamak gerekecek.

    YanıtlaSil
  2. Cana, Arda ve Sabri geldiğinde bu takım ritmini bulacak. Ali kesinlikle o bölgenin adamı değil ve olacak gibide değil. Rijkaard'da Serkan hamlesinin ne denli doğru olduğunu eminim anlamıştır. Aydın'a ise henüz 90 dk'da güvenmiyor bence. Bide Pino ve Kewell'ın formuda buna etken. Ama Aydın'ın toparlandığını görmek güzel.

    YanıtlaSil