10 Eylül 2010 Cuma

Bursaspor Bildiğimiz Gibi


Maç öncesinde kağıt üzerinde favori zaten Bursaspor'du. 19. dk'da Sezer'in golü  gelene kadar zaten tek kale oynayan bir Bursa vardı sahada. Gol'de zaten İvankov'un topu oyuna sokamayışı ile gelişen kontrada geldi. 

Bu dk'dan sonra Bursa daha da çok bastırmaya başladı. İlk yarının sonuna kadar Sercan ile 2, Volkan ile de uzaktan bir denemesi oldu Bursa'nın. Sercan'ın bir topuda direkten döndü. İlk yarı ile ilgili söyleyebileceğimiz Sercan'ın müthiş hırsı ve oyunuydu. Sercan'a eşlik eden bir diğer isimde Volkan Şen'di.  İnsua ise henüz takıma tam anlamıyla adapte olamamış daha doğrusu takım henüz İnsua ile oynayamıyor. Bugün İnsua 1-2 tane çok iyi pozisyon hazırladı ama arkadaşları ile tam anlamıyla uyum sağlayamadığı için bunlar değerlendirilemedi. Nitekim  İnsua'nın yerine Nunez girdikten sonra Bursa daha da etkili oldu.

Volkan Şen'in topu çok iyi taşıyıp kestiği muhteşem orta ve Nunez'in kafa golüyle beraberliği yakaladı Bursa ama bu golü Volkan'a yazsak yeridir. Sıfıra kadar inip muhteşem bir orta kesti. Volkan deyince birde Yaman'dan hakkında birşey söylemeden duramayacağım. Bu adam nasıl Galatasaray'da oynadı, Galatasaray sol kanadını bu adama nasıl emanet etti düşünmeden edemiyorum. Bugün Volkan Şen adeta perişan etti onu. Beraberliği sağladıktan sonra bir kontra atakta Ozan İpek'in pasıyla Sercan takımını öne geçirdi. Sercan bugün o golü haketmişti gerçektende. İlk yarıda muhteşem oynadı. Golden sonrada bir çok pozisyon yakaladı Bursaspor. Eskişehir defansı 2. golden sonra tamamen dağıldı çok fazla kontraya yakalandılar Bursa değerlendiremedi bu pozisonlar. Hele Ozan İpek'in içerde 3 Bursaspor'lu futbolcu varken top sürmeyi denemesi yokmu cinnet geçirecektim o pozisyonda. 

Eskişehir'i de geçerek 4'te 4 yaptı Bursa ve kaldığı yerden devam ediyor. Gerçekten çok iyi bir kadroları var. Ve daha yabancılarında bu takıma uyum sağlamadığını düşünürsek birkaç hafta sonra çok daha iyi bir Bursaspor izleyeceğimiz gün gibi ortada. 

Herkes geçen sene kaldığı yerden devam ederken bir isim her geçen gün geriye gidiyor Bursa'da. O da Ozan İpek. Arkasına Vederson gibi bir takviye yapıldıktan sonra performansı artması gerekirken geçen seneyi mumla aratıyor. Yapılan röportajlarda transferine izin verilmediği için mutsuz olduğunu daha önce dile getirmişti ama bu kadarmı isteksiz olunur. Bugün hiçbirşey yapmadı. Tek olumlu hareketi asistti ve onuda yapmasa zaten bu takımda bu ligde ne işi var. Merak ediyorum bu kadar isteksiz, bu kadar kötü oynayınca takımdan gönderileceğini büyük takımlara falanmı gideceğini sanıyor. Böyle oynamaya devam ederse birkaç haftaya yedek kulübesindeki yerini alır.

Eskişehirspor'un işi gerçekten çok zor. Taraftarın Rıza Hoca'ya güveni sıfır. Hücum yönünde takım çok zayıf. Bugün sadece savunma yapmaya çalıştılar ama hep savunmada biyere kadar özelliklede Bursaspor'a karşı. 4 hafta 1 puanla 17. sıradalar. Tello gibi bir oyuncu transfer edildi ama onunla oynayabilecek bir forvet yok takımda. Ümit Karan gitti, Batuhan'ın zaten ne yaptığı belli değil, Jaycee ise çok yetersiz. Adem'e ise bir türlü tam manasıyla güvenemiyor Rıza Hoca. Geçen sezonu 7. bitiren takımın üzerine Pele ve Tello gibi takviyeler yapılmasına rağmen bugün takımın bu noktaya gelmesi ise enteresan. 

Salı günü Valencia ile oynayacak Bursaspor. İlk defa Şampiyonlar Ligi deneyimi yaşayacaklar. İşleri gerçekten kolay değil takımda birkaç oyuncu hariç büyük bir çoğunluk ilk kez Avrupa deneyimi yaşayacak hemde Şampiyonlar Ligi. Allah yardımcıları olsun inşalla Valencia karşısında iyi bir sonuç alırlarda ülke puanına katkıları olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder