3 Eylül 2010 Cuma

Artık Herşey Daha Net


Az önce biten %100 futbolda hepimiz Başkan'ın neler söyleyeceğini çok merak ediyorduk. Ama başlamadan şunuda söyleyeyim Güntekin ve Rıdvan sorularından da anlaşılacağı üzere programa çok iyi hazırlanmışlar. Gündemde ne varsa hepsini sordular. Başkan'da bu sorulara çok açık ve net bir şekilde cevap verdi.


Maddi konulardan başlayarak amatör branşlara kadar herşeyi açıkladı Başkan. Özellikle bazı konulardaki kesin ve net tavrı eminim bir çok taraftarın hoşuna gitmiştir.

En başta Rijkaard konusu mesela. Kesinlikle gündemde başka bir teknik direktör olmadığını ve sonuç her ne olursa olsun Rijkaard'a Nisan ya da Mayıs ayında yeni sözleşme teklif edileceğini söyledi. Ayrıca Rijkaard'ın kaleci ve forvet istemediğini söyledi ki en çok forvet konusuna şaşırdım. Geçen sene alternatifsizlikten bu kadar çekmişken nasıl olurda forvet istenmez diye insan sormadan edemiyor. Ama Başkan Ocak ayında Baros tarzı 20-21 yaşlarında bir forvet transfer edileceğini söyledi.

Diğer bir konu ise bu aralar gündemden düşmeyen Prekazi olayıydı. Prekazi ve Jovanovic'i kendisinin davet ettiğini ve görüşme yaptıklarını söyledi. Yönetimin sunduğu ilk yıl için 300 bin dolar kira bedeli ve sene sonunda 1 milyon dolar bonservis bedeli ile toplam 1.3 milyon dolar teklif edilmişken, menajerlerinin bu tekliften sonra fiyatı 1.5 milyon euroya çekmeleri ve parayı menajerlerinin istemesi üzerine transferden vazgeçildi.Bunun yanında futbolcunun son 4 senede sadece 30 maça çıkması da bu transferi çıkmaza sokan diğer önemli faktördü.

Transferler konusunda ise Rijkaard'ın isteği dışında hareket etmediklerini söyledi ama burda bir çelişki var o da Rijkaard'ın Karpaty maçından sonraki isyanıydı. Mehmet Topal ve Keita'nın neden gönderildiğini açıkça anlattı ve transferdede geç kalmadıklarını Misi ve İnsua dışındaki transferlerin vaktinde yapıldığını söyledi. 

Amatör branşlarda ise söyledikleri gerçekten çok önemliydi. Yıllardır Fenerbahçe'nin çok gerisinde kaldığımız amatör branşlara büyük yatırımlar yapıldığını söyledi. Bayan basketbolda takım içinde 2 ayrı rüya takım olduğundan bahsetti aldığı oyunculara bakarsak bu konuda ne kadar haklı olduğunu görebiliriz. Ayrıca Erkek basketbol takımına çok büyük yatırım yapıldığını söyledi özellikle bu sene transfer edilen oyuncuların -1 oyuncu hariç- ümit milli takımın iskeletini oluşturması geleceğe yönelik hamlelerin yapıldığının göstergesidir. En büyük eksiğimiz salonlar ve sabır dedi ki salonların olmayışı büyük eksiklik ve bunu gidermek için çalışmalar devam ettiğinden bahsetti.

Haldun Üstünel konusunda da konuşan Başkan, 3 gün önce konuştuklarını  Haldun'un her zaman göreve hazır olduğunu söyledi ve aramızda problem yok dedi. Ne kadar doğru bilinmez ama taraftarın Haldun'u geri istediğide yadsınamaz bi gerçek.

Kısaca Başkan geleceğe yönelik çok önemli mesajlar verdi. Mali yönden kulübün ne kadar güçlendiğinin özellikle altını çizdi. Rijkaard konusunda söylemleri ise gerçekten çok önemliydi ne olursa olsun Rijkaard'a destek olunması şart. Kadro, elde kalan Türkiye Ligi ve Kupa için yeterli ama karşısında çok güçlü takımların olduğunuda unutmamakta yarar var. Başkan'ın dediği gibi tünelden çıktık ama düzlüğe çıkmamız yaklaşık 2 seneyi bulacak. Bu süreç bizimde katkılarımızla daha da aza indirgenebilir. İyi  kötü transferde bitti milli takım arasından sonra sakatlık sıkıntımızın Batdal ve Çağlar hariç biteceği göz önüne alınırsa tam takım olacağız ve artık kimse hiç bir bahanenin arkasına saklanamaz. Artık sıra bizde; şimdi koşulsuz destek zamanı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder