29 Ocak 2011 Cumartesi

Yanlıştan Dönememek


Maç ile ilgili hiçbirşey yazmayacağım. Ancak şunu söyleyelim. Hep deniyor ya gelecek yılın takımı kuruluyor diye. Koskoca ilk yarıda  2 dk oynamayan gencecik gelecek vaadeden Musa'yı kiraya gönderip bugüne kadar zararları faydalarından daha fazla olan Mustafa Sarp ve Ayhan'ı takımda tutarakmı gelecek yılın takımı kuruluyor? Eğer gelecek yılın takımında da bu bu oyuncular yer alacaksa daha çekeceğimiz var demektir.

2007 yılında Mondragon gittiğinde beri Orkun, Aykut, De Sanctis, Leo Franco ve Ufuk'u denedik. Sırada Zapata var bakalım o olacakmı? Bu sezonuda düşündüğümüzde tam 4 sezondur doğru dürüst bir kalecimiz olmadı. Peki bu gelen isimler Mondragon'dan daha mı az kazandılar. Mondi'yi 3 kuruştan kurtulmak için harcayanlar bugünkü kaleci sorunsalının baş sorumlularıdır. Tabi ki bir diğer hatta en büyük sorumlu da Nezih Ali Boloğlu'dur. Onun yönetiminde hiç bir kalecimizin adam akıllı oynayamaması, bir tane bile kaleci yetişmemesi kesinlikle tesadüf değildir. Ancak neden hala onunla devam edilmektedir çok ilginç.

Sen orta sahaya Yekta gibi bir oyuncu almışsın niye onu ısrarla kanada hapsedipte hem ona hem takıma zarar veriyorsun. Ayhan hiçbir şey veremiyor bu takıma veremeyecekte. Mustafa Sarp'tan bir yol olmayacağını yedi düvel biliyor. Yekta'yı çek orta sahaya, koy Kazım'ı sağ kanada, forvete de ilk yarıda Anıl'ı ikinci yarıda Stancu'yu koy ne kaybedeceksin. Ayhan ile kaybettiğin zamanın telafisi yok bari Anıl'ı yedek kulübesinde  boşa oturtma 45 dk bari oynat. Stancu takıma tam adapte olana kadar böyle bir rotasyon yapma şansın hemde gencecik bir oyuncuyu kazanma şansını neden 34 yaşında takıma sadece zararı olan biri için tepiyorsun. Sadece bu maç için değil Konyaspor maçından beri aynısı oluyor. 

Bir söz vardır savunma öğrenilir ama hücum bir sanattır öğrenilmez, doğuştan gelir diye. Bu takım savunmayı yavaştan öğreniyor ancak hücum resmen sıfır. Arda, Kewell, Baros, Pino ve hatta defanstan top çıkarabilen tek oyuncumuz Neill dönmedikten sonra bu şekilde devam edecek. Pozisyonlara giremeden belki tesadüfi bir golle maç bitecek ki o da anca bir iki kere olur. Yaratıcılığımız sıfırın altında. Kanatlarda oynayamayan 2 oyuncuyu maça kanatlarda başlatmak zaten başlı başına bir yanlıştı.

Bugün yanlış tercihlerinden dolayı Hagi'ye de kızgınım ancak şöyle de bir gerçek var ki; Hagi ve Galatasaray'ın birlikteliği hiç bir zaman başarısızlıkla bitmedi bu seferde bitmeyecek.

3 yorum:

  1. Son cümlen mükemmeldi.. Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş. En güvendiğimiz adamlardan biri olan Yekta'yı sağ kanada hapsetmesi Hagi'nin en büyük yanlışıydı. Ufuk'un 2. goldeki hatası akıl alır gibi değil. Adam adeta "verin formayı
    Zapata'ya benden bir nane olmaz" diye bağırdı. Maçı 100 civarı Bursasporlunun arasında seyrettim adamlar bir ara "yazık lan bu Culio'ya GS da harcanıyor" dediler.

    YanıtlaSil
  2. Söylenebilecek herşeyi söylemişsin.Ekleyeceğim bir şey yok.Fakat Hagi'yle ilgili temennine katılmakla beraber,söyleyeceğim bir şey var.Ben Hagi'nin dünyanın en iyi 3 oyuncusundan biri olduğuna inanlardanım.Fakat anrenörlük yönünde gerek ilk döneminde,gerekse şimdiki döneminde Galatasaray'a gelmesini asla istemedim.Hagi iyi bir futbolcuydu.Bırakalım da bizim gönlümüzde öyle kalsın.Daha fazlada üzmesin.Tıpkı Metin Oktay'ın dediği gibi.

    "BİZİ SEVENLERİ ÜZMEYELİM BABA"

    YanıtlaSil
  3. Hakan: Zaten bir tek Culio vardı yanında şu da fena oynamadı diyebileceğimiz tek bir isim yok. Bugün pozisyon vermeden nasıl gol yenir cümle aleme anlattık sanırım. 1. gol hakemin 2. gol ufuk'un ikramıydı. Ufuk'tan zaten bir nane olmayacağını sende söylemişsin Hakan. Yalnız şunuda söyleyeyim Ufuk'tan sonra kaleye geçecek olan Zapata kaleci antrenörümüz Nezih Ali Boloğlu'nun çalıştıracağı 11. kaleci olacak. Mondragon hariç hiçbirinden bir yol olmaması tesadüf değil yani.

    Sayhan Efe: Hagi'nin aslında antrenörlüğünede inanırım çünkü G.Saray'da başarısız değildi ilk döneminde. 32. haftaya kadar şampiyonluk kovaladı o 6. sırada aldığı takımla. Bu sefer ondan daha da kötü bir takım aldı. Bugün takım yenilmiş olabilir Hagi'nin de bunda hatası olabilir ancak takımın neredeyse bütün hücum silahlarının olmadığınıda unutmamak gerekir. Tam takım olarak maçlara çıktığımızda yine bu sonuçlar alınırsa işte o zaman Hagi başarısızdır. Ancak Hagi yine bizim gönlümüzde yeri ayrı olan biridir her zaman.

    YanıtlaSil