29 Ocak 2011 Cumartesi

Artık Yeter


2002 yılından beri bu takımda antrenörlük yapmaktadır Nezih Ali Boloğlu. Önce alt yapıda görev almıştır daha sonrada 2004 yılında Eser Özaltındere'nin görevinden ayrılmasından sonra A Takımda kaleci antrenörlüğüne getirilmiştir. 


O tarihten itibaren çalıştığı isimler; Faryd Mondragon, Aykut Erçetin, Richard Kingson, Fevzi Elmas, Orkun Uşak, Fırat Kocaoğlu, Morgan De Sanctis, Leo Franco, Ufuk Ceylan, Emirhan Ergün ve Robinson Zapata. Tamı tamına 11 kaleci. Hadi Zapata'yı henüz kalede hiç izlemedik onu bir kenara bırakalımda el insaf tam 10 kaleci. Allahtan Mondragon kariyerinin  başlarında Nezihi'ye denk gelmedi ya da Galatasaray'a ilk geldiği zamanlarda. Onun Eser Özaltındere ile 3 yıl çalışmış olması bizim şansımızdı. Yoksa ilk geldiğinden itibaren Nezihi ile çalışmaya başlamış olsaydı 6 yıl aslanlar gibi kalemizi koruyamazdı, Liverpool ve Juventus destanlarında o tek başına devlere karşı duruşunu göremezdik ve bu bahsettiğimiz sayı 11 değil belkide 15'i geçerdi.

Tamam Galatasaray'da Türk kaleci geleneği yok sabredilmez Türk kalecilere ancak yabancı kalecilerinde tutumaması antrenörle alakalıdır. Bu 10 isim içerisinde yetenkliside vardı yeteneksizide. Ancak Mondragon'u bir kenara bırakıtğımızda geriye kalan 9 isimden adam gibi bir tane kaleci çıkaramamışsak bu tamamen senin suçundur Nezih Ali Boloğlu. Galatasaray için en hayırlısı bir an önce Nezih Ali ile yollarını ayırıp yerine tekrar Eser Özaltındere ile çalışamaya başlamasıdır. Ya da bir diğer alternatif olan Taffarel olabilir. Hangisi gelirse gelsin Nezih Ali Boloğlu'ndan başarılı olacağı kesindir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder