4 Ocak 2011 Salı

Kazım Galatasaray'da (!) Keita ve Misimovic'in Suçu Ne?


Bütün bir yaz boyunca hevesle bekle ha geldi ha gelecek diye. Sonrasında kabus gibi bir mesaj. Keita Al-Saad'da diye. Geçen sezon takım o kadar kötü durumdayken takımı tek başına sırtlayan bir adamı gönder. Hemde ne için disiplinsiz olduğu için. Transferin son gününde gece vakti haberini al geliyor diye sabahın 4'üne kadar bekle en sonunda bu mutlu haberle uyu. Sonunda tam ihtiyacımız olanı aldık adam Bundesliga'nın en iyisi diye övün. Sonrasında ha patladı ha patlayacak diye bekle. Mevkisi olmayan yerde oynasın ama yinede performans bekle. Sonra birden bire kadro dışı kalsın hemde geldiğinin 80. gününde. Daha 3 ay bile olmadan. Takıma, ülkeye yeni yeni alışmaya başlamışken. Asıl kendinin bundan sonra göstermeye başlayacak derken anlamsız ve mantıklı bir neden olmadan kadro dışı bırak.

Sonrasında da açıklamanda disiplinsiz de. Misi'de sakız çiğnediğim için kadro dışı kaldım diye açıklama yapsın. Sebep her ne ise Hagi'nin açıklaması disiplinsizlikti. Ülkeye geleli 80 gün olmuş bir adam, daha takıma alışamamış, ülkeye alışamamış. Üstelik takım rezilliğin sınırlarını zorlamakta iken sen takımın en yaratıcı oyuncusunu disiplinsiz olduğu için kadro dışı bırak ve Ayhan'ı orada oynatarak herkesi futboldan soğut.


Sonunda bu da oldu. Colin Kazım Galatasarayımıza transfer oldu. Bu adam bu güne kadar ne yaptı diye sormayı geçtim de disiplinsiz diye takımdan gönderilen ve kadro dışı bırakılan isimleri düşünüyordum da şu an takımda olsalar zirvede biz vardık belkide. Ya allah aşkına Hagi daha 1-2 ay önce sen değilmiydin Misi'yi disiplinsiz diye kadro dışı bırakan. Ya Adnan Polat sen değilmiydin Keita disiplinsiz diye Al-Saad'a satan. Siz değilmiydiniz Lincoln'ü bu takımdan göndermek için elinizden geleni yapan. Bunların hepsinin mazereti disiplinsizlik değilmiydi. Peki bu transfer ne şimdi. 

İçimden bir ses sezon sonu için böyle bir transfer yapılmış olabilir diyor. Sezon sonunda Fatih Terim geçer bu takımın başına ve bu adamları oynatır diye. Çünkü Fatih Terim sever Kazım'ı. Böyle bir ihtimal olabilir.


Eskiden fakir ama gururluyduk. Transfer yapamazdık, yapsak bile isimsiz yabancılar ile hep zirve yarışında var olurduk. Hep birgün paramız olduğunu ve büyük transferler yapacağımızı düşünürdüm. Ama para insanı cimrileştirir lafı boşuna değilmiş. Nerde bedava oyuncu var onu alıyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin. 

Ama Türk Telekom Arena'da diğer disiplinsizleri tercih ederdim. Lincoln, Keita ve Misimovic'e selam olsun. Nerdesin be Haldun Reis üşüyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder