6 Ocak 2011 Perşembe

Juan Emmanul Culio Galatasaray'da


İlk yabancı transferimiz geldi. Cluj takımından Culio. Zaten bu transfer döneminde ilgilendiğimiz isimlerin geneli Arjantinli olduğu için beklenen bir transferdi. Hatta dün gece %90 bittiği duyulmuştu zaten. 

Son 2 sezondur Cluj ile Avrupa Kupalarında boy göstermiş bir oyuncu. Romanya Liginden alınıyor olması ise Hagi'nin bu oyuncuyu çok iyi tanıdığı ve özellikle istediği fikrini uyandırıyor. Ama 28 yaşına gelmiş ve patlama yapamamış bir oyuncu olduğu da dikkatlerden kaçmamalı.

Culio'dan kısaca bahsedecek olursak tipik bir sol açık. Ancak sadece solda değil gerek sağ açıkta gerekse orta sahanın ortasında oynayabilecek bir oyuncu. Herkes Avrupa'ya adapte olmakta sıkıntı çekerken Culio ülkesinde sıkıntı çekmiş bir oyuncu. Gerek İndependiente gerekse Racin Club'da fazla forma şansı bulamayan bir isimdi. Ona Avrupa kapılarını açan takım Şili'nin La Serena takımı oldu. Buradaki performansından sonra Cluj'a transfer oldu. Cluj'un Avrupa maçlarında göze batan 2 isimden birisiydi Culio. Diğer isimse herkesin tahmin ettiği üzere Lacina Traore. İstatistiklere baktığımızda çok fazla gol atan bir oyuncu değil ancak asist yüzdesi çok yüksek bir oyuncu. Ama en büyük özelliği ise istikrarı. Hoş bu da bize birşey ifade etmez. Bundesliga'nın asist rekortmeni tek başına Florya'da antreman yapıyor.

Kazım transferinden sonra Culio illa ki iyi bir transfer ancak bir golcü almadıktan sonra Culio'nun da bir etkisi olmayacaktır bu takıma. 

Son bir not Culio'da Cluj'da 19 numara giyiyordu. Cana ve Kewell'dan sonra 19 giyen 3. oyuncu. Artık Culio'da 89 falan giyer heralde. 


2 yorum:

  1. Kazımdan sonra maradona etkisi yapar bu transfer ancak ileri uca gerçek bir golcü almadıktan sonra dediğin gibi etkisini hissedemeyeceğiz bu transferin

    YanıtlaSil
  2. Ben daha önceden hiç tanımıyordum ama gerçekten iyi bir adam çıktı.İnşallah böyle devam eder.

    YanıtlaSil