19 Aralık 2010 Pazar

Bu Takım "CANA" Kurban Olsun


Bugün aslında çok fazla yazılacak birşey yok. Maçın başında karolara baktığımız zaman göze çarpan tek olumlu şey genç Anıl'ın maça ilk 11'de başlamasıydı. Hafta içi bu tarz haberler çıkmıştı ve bekleniyordu. Onun dışında kadroya baktığımız zaman Cana, Kewell ve Neill'i çıkar kadro bildiğin Bank Asya seviyesinde. Gerçekten son yılların en kalitesiz kadrosuna sahibiz.

Forvette bu kadar sıkıntımız varken hep bekledik. Anıl var Cem Sultan var dedik. İkisinden birisinin oynamasını sabırla bekledik. Bugün Anıl ileri uçta biraz heyecanının birazda tecrübesizliğinin etkisi ile özellikle ilk yarıda biraz silikti. Ama önemli olan Hagi'nin ona güvenip 2. yarıyada onunla başlamasıydı.


12 ve 66'da Kewell'a 2 tane ve 85'te Aydın'a alda at tarzında 3 tane pas verdi Anıl. Bunun yanında Kewell-Neill-Balta üçlüsünün harika paslaşmaları sonunda tam bir golcü tam bir usta gibi tek vuruşta golü atması ile gecenin kahramanıydı Anıl. Gerçekten gol atmasını geçtim yaptığı vuruş kusursuzdu. Son zamanlarda hiç bir gol beni böylesine sevindirmemişti helal olsun be Anıl. Yürüyedur..

66 numarayı giymesi ve Konya'da bu golü atması gerçekten ilginçti. Umarım yeni 66 Anıl olur ve hep 66 kalır. Hiç bir zaman 10 olmaz. Bundan sonra iyide oynasa kötüde oynasa Anıl'da ısrar etme zamanı. Hagi zaten sakatlanana kadar Emre Çolak'a yeterince şans veriyordu şimdi buna birde Anıl eklendi ama umarım bu ikisi ile sınırlı kalmaz. A2 takviyesi devam etmeli bu takıma. 


Ve Lorik Cana. Senin gibisini görmeyeli çok uzun zaman olmuştu. Ne diyordu Cana ilk geldiği gün: "Savaşa gidilecekse en önde ben giderim" Haa bu arada şunuda en baştan söyliyelim Sergen yarın nasılsa muhabbetini yapar bunun Noel falan diye Cana Müslüman. 

Nasıl sevmeyelim ki bu adamı. Daha geleli 6 ay olmuş ama takımda onun kadar savaşan yok, onun gibi bir ön libero ne kadar uğraşırsak uğraşalım bulamayız. Bir kere adam doğuştan lider. Anıl'ın attığı golden sonra gidip yanına golü hazırlayan arkadaşlarının yanına gitmesini söylemesi varya işte o an Cana'nın bu takımda olmasından ne kadar gurur duydum anlatamam. Lider olmak budur işte. Ve bugün kırmızı kart görmesinin sebebi yapmış olduğu sert fauller, yetersizliği ya da yeteneksizliği değil takım arkadaşlarına biri saldırdığında olaya el koymasıdır. Savaşa en önde gitmesidir. Hatırlayın Karpaty maçında Ali Turan'a diklenirken yine orada Cana vardı. Cana bugün bir kez daha sahadaki biz olmuştur. Ruhsuzluğa isyan eden, takım arkadaşlarına yapılanlara isyan eden sahadaki biz Cana. Bu takımın kaptanı bellide 2. kaptan kim olacak asıl mesele bu.. Kolunda pazuband olsun olmasın bu takımın kaptanı Cana'dır... Adamsın ulan Lorik Cana... 


Bu arada şunuda söylemeden geçmeyelim. Aydın iyi oynar kötü oynar orası tartışılır. Ancak tartışılmayacak bir şey vardır ki o da adamlığı ve Galatasaraylılığıdır. Bugün Lorik Cana Kere ile kavga ederken, Konyasporlu futbolcular Cana'nın üzerine yürürken takım arkadaşları sadece Lorik Cana'yı oradan uzaklaştırmaya uğraştılar. Bir tek Aydın bu duruma isyan etti 4 Konyasporlunun arasına balıklama daldı. Birşey yapar yapamaz orası ayrı ama bu Aydın'ın bu efeliğine isyankarlığına helal olsun. Hatırlayın Kadıköy'de maç öncesi Cristian Arda'nın üzerine yürürken Arda tek başına orada Fenerbahçeli futbolcularla kavgaya tutuşmuşkende Aydın koşup gelmişti yardıma. Aynı bugün gibi hiç düşünmeden dalmıştı Fenerbahçeli oyuncuların arasına arkadaşına yardım etmek için, arkadaşına yapılanlara isyan ettiği için. İşte bu da bahsettiğim kavga. Arda ve Aydın kavga edip o kadar Fenerli futbolcu tarafından hırpalanırken diğerleri ortada yok. Bu yüzden adamsın Aydın... 

7 yorum:

  1. Bugün futbol adına sevineceğimiz seninde belirttiğin gibi Anıl ve Cana.Bu adam boşuna Marsilya ve Sunderland'da kaptnlık yapmdı,Sunderland taraftarı boşuna isyan etmedi satıldı diye.Bu adam Hagi'nin vazgeçilmezi olacak.Bu artık kesin bişey.

    YanıtlaSil
  2. Yazıdada söylediğim gibi Kaptan bellide ikinci kaptan kim olacak? Benim gözümde Cana bu saatten sonra takımın kaptanıdır. Pazubandı kimin taktığı gram umrumda değil bu saatten sonra.

    YanıtlaSil
  3. İkici kaptnada kesinlikle ve kesinlikle Neill olmalı.Ve her ne olursa olsun gitmesine izin verilmemeli.

    YanıtlaSil
  4. İçimden bir his Neill bu sezon sonu gidecek diyor. Bu takımda en son gitmesi gereken isimlerden biridir Neill ancak yönetim bu kadar aciz olduktan sonra herşeyi beklerim

    YanıtlaSil
  5. Sen bak da Neill'dan önce yönetim gitmesin.Mayıs'ta olağanüstü kongre kaçınılmaz olur bu futbol devam ederse.Stadımız açılıyo 25 gün sonra bu adamlar bunu bile D-Smart'a sattı.İnanılacak gibi değil ya.Ben her ay bir de GS TV için extra 6 TL ödüyorum bu adamlar ne yapıyo anlamak mümkün değil.30-35 milyonu nasıl mahrum bırakırsın kardeşim nasıl?

    YanıtlaSil
  6. Para için herşeyi yapar bu yönetim. Zaten bu işe yaramaz oyuncularda bunun için değilmi. herşeyden para kazanalım, her fırsatı değerlendirelim, bedava oyuncu bulalım masraf olmasın. Böylesi vizyonsuz böyle bir zihniyet görülmedi

    YanıtlaSil
  7. cana yavaş yavaş türkçeyi öğrendiğini gördüm son oynadığı maçta . tam anlamıyla öğrenmese bile bi moritz seviyesine gelirse kaptan olabilir öbür türlü türkçe dahi bilmeyen birinin kaptan olması kabulum değildir .

    YanıtlaSil