13 Aralık 2010 Pazartesi

Altın Bidon Ödülleri


İtalya Serie A'nın her sene verilen klasik ödülü Altın Bidon (Bidone d'oro) bu yıl ki sahibini buldu. Daha öncede bu ödülün müdavimi olan ve 2 sene üst üste bu ödülü alan Roma'lı Adriano bu ödülü 3. kez kazanarak bir ilki başardı. Daha öncede İnter'de oynarken 2006 ve 2007 yıllarında bu ödülü almıştı Adriano. Ben hayatımda Adriano kadar yeteneğine ihanet eden bir insan daha görmedim. Yeteneğine baktığımızda onun olması gereken yer zirve iken o yine dibe vurmuş durumda. Brezilya Ligi'ne dönmesi yakındır. Zaten devre arasında Roma'dan ayrılacağı konuşuluyor. 


Bu arada Altın Bidon ödüllerinde 2. sırayı Juventus'tan Amauri alırken oylamada Adriano'nun Amauri'yi ikiye katladığınıda hatırlatmakta fayda var. 3. sırayı ise Ronaldinho aldı. 

Bu ödülü 2008 yılında alan isim ise Beşiktaşlı Ricardo Quaresma'dır. Porto'dan transfer olduğu İnter'de geçirdiği rezalet sezon sonrasında bu ödülü almıştır.

Aslında Türkiye'de de böyle bir uygulama olsa fena olmaz. Hatta ödülün sahibi ise Adriano gibi açık ara alır bu ödülü. O isimde Ayhan Akman'dır...


2 yorum:

  1. Altın "bidon" ödülü bu kez kelime anlamıyla da hakedenin olmuş:)

    YanıtlaSil
  2. Adriano için yapılmış bir ödül sanki :)

    Ancak İtalyanlarında Brezilyalıları sevmedikleri ortada. İlk 3'ün tamamı Brezilyalı :)

    YanıtlaSil