26 Kasım 2010 Cuma

Ömer Toprak


Bugün haberlerde görünce gerçekten çok sevindim. Hiddink ve Oğuz Çetin Hannover 96-Freiburg maçına Ömer Toprak'ı izlemeye gideceklermiş. Mehmet Ekici'den sonra Ömer Toprak'ın da Milli Takıma kazandırılması gerçekten çok önemli. Çünkü bu takımın Servet ile bir yere varacağı yok. 


Mesut Özil'in Milli Takımımızı seçmemesine gerçekten üzülmüştüm ama en az onun kadarda içimden geçen bir isim daha vardı. O da Stuttgart forması giyen Serdar Taşçı. Gerçekten çok iyi bir defans oyuncusu ama malesef o da elimizden kaçırdığımız büyük yeteneklerden birisi. Şimdi ise birkaç sene içinde Serdar Taşçı kıvamına gelecek hatta ondanda üst seviyeye çıkabilecek bir ismi Milli Takımımıza kazandırmak için uğraşıyor Hiddink. Yeni Milli Takımın iskeletini Avrupa'da yetişmiş modern futbolu oynayabilecek gurbetçilerden oluşturmak istiyor Guus ve umarım bunu da başarır. İskelet Avrupa'dan yanlarına da Volkan, Gökhan Gönül, Arda gibi isimlerle çok daha güçlü bir Milli Takım ortaya çıkacaktır.

Biraz Ömer'den bahsedecek olursak;

21 Temmuz 1989 Sivas doğumlu. Daha 21 yaşında ve 1,86 boyunda. Forma numarası da Sivas'ın plakası 58. Profosyonel kariyerine Freiburg'da başladı ve hâla bu takımın formasını giyiyor. 2008'den bu yana A takımda oynuyor. İlk sezonunda 34 maçın 30'unda oynamış ve 4 gol 1 asist yapmış. Bir defans oyuncusu için çok iyi bir rakam. Aynı sezon Bundesliga 2'de şampiyon olarak Bundesliga 1'e yükseldi. 2009 yılında bir trafik kazası yaşadı ve futbol hayatını geçin ölüyordu neredeyse. Başka bir araca çarptı ve yakıt tankı alev aldı. Vücudunda yanıklar olan Ömer mucize bir dönüşle ile 8 ay sonra futbola tekrar döndü. Ocak ayında Hamburg karşısında ikinci yarıda oyuna girdi ve sezonun ikinci yarısında yine Freiburg'un vazgeçilmezi oldu 14 maçta oynadı. Milli takım kariyeri olarakda Almanya U-19'da forma giydi. 2008 yılında şampiyon olan Almanya U-19'da ilk maçında İspanya'ya gol attı. Abisi Harun Toprak'da Sivasspor'da oynuyor. Altyapılarda orta saha oyuncusu olarak oynamış bir yetenek. Ama en sevdiği mevkinin stoper olduğunu söylüyor. Gerçekten ihtiyacımız olan bir oyuncu. Avrupa'da yetişmiş olması ve Bundesliga'da oynuyor olması itibariyle fiziği ve tekniği çok iyi. En çok sıkıntı çektiğimiz konu olan geriden oyun kurma konusunda sıkıntımızı giderecek ve yıllarca o mevkinin tek sahibi olabilecek çapta bir isim. 

Umarım Hiddink onuda Milli Takıma kazandırır. Hatta artık İlkay Gündoğan içinde çalışmalara başlasa hiç fena olmaz.  

2 yorum:

  1. Bigisayar oyunu FM 2010-11'in efsane adamlarındandır..

    YanıtlaSil
  2. FM'de vazgeçilmezimdir. Umarım gerçektede Hiddink'in vazgeçilmezi olur :)

    YanıtlaSil