22 Ekim 2010 Cuma

Yuvama Geldim


Geçen günde yazdığımız gibi beklenen oldu ve Hagi takımın başına geçti. Zaten başka bir yabancı hocanın takımın başına geçmesi de mümkün değildi.  Rijkaard'ın gönderilip arkasındanda Hikmet Karaman'a teklif yapılması ise vizyonsuzluğun göstergesiydi. 

Aslında herkesin beklentisi İmparator'du ama Terim'de bazı şeyleri görmüş ki Adnan Sezgin'i istemem deyince Adnan Polat birkez daha Sezgin'den vazgeçmedi ve mecburen Hagi'ye yöneldi. Zaten Hagi'de Galatasaray sevgisi ve başarıya aç olmasıyla bu teklifi kabul etti. 

Hagi'ye sevindim çünkü Rijkaard'ın en büyük hatası bütün bu olanlara rağmen sessiz kalmasıydı. Bu belki de onun yapısı ama bu kendisine de zarar verdi. Hagi ise takımın bu ruhsuz, isteksiz haline hayatta seyirci kalmaz kalamaz. Çünkü yapısı buna uygun değil. Yanlış gördüğünü hiç çekinmeden söyler ve kimsenin gözünün yaşına bakmaz. Bu futbolcularda böyle ruhsuz oynayamaz. Yeni teknik direktörler her zaman takıma bir hava katmıştır. Hagi'de de böyle olacağına eminim. Fenerbahçe maçından bir beklentim yok ama sonrasındaki periyotta takımın bir ivme yakalayacağından eminim. Çünkü futbolcular Hagi ismine büyük saygı duyuyorlar. 

Tugay'ın da kurtlar sofrasına atılmaması ayrıca güzel. Çünkü onun biraz daha vakti var. O bizim geleceğimiz. Hagi ne kadar kalır takımın başında belli olmaz 1,5 seneyi dikkate almıyorum o yüzden ama sonrasında ki isim Tugay olmalıdır mutlaka.

Şimdi artık sistemden de vazgeçme zamanı. Hagi 4-3-3 oynatmaz. Hele ki takımında buna uygun olmadığını bildikten sonra. Yine 4-4-2'yi deneyeceğini düşünüyorum. Özellikle bu sistemde Cana ve Elano'dan beklentim artıyor. Göbekte Cana ve Misi, solda Arda ve sağda Elano, ileri ikilide ise Baros ve Kewell. Batdal'da bu sistemde çok önemli bir yere sahip olacaktır ama yinede alternatif şart.

Bakalım izleyip göreceğiz neler olacak. Ama umarım güzel şeyler olur. Hagi ayrıca da Türk Telekom Arena'nın da ilk teknik direktörü olacağı içinde tarihe geçecek bir kez daha. İnşallah bir kez daha Galatasaray tarihine adını altın harflerle yazdırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder