12 Ekim 2010 Salı

Bunun Adı Zulüm


Hakikaten bunun adı zulüm. Hadi Almanya'yı anlarım adamlar takır takır top oynuyor sistem takımı ama Azerbaycan'a yenilmekte nedir ya. İlk 2 maçı kazanınca herkeste ibre tavan yaptı ama bunun sonunda geldiğimiz noktada ortada. 



Almanya maçından sonra hiçbirşey yazmak istemedim zaten yazacak pek birşey de yoktu. Baştan aşağı yanlış tercihler ve Volkan'ın artık klasikleşen her 5 maçta bir yaptığı hatalardan biriyle Almanya bizi ezdi geçti. Ama Azerbaycan'a kaybettikten sonra gerçekten delirmemek işten değil.


Almanya maçına bakıyoruz sol bekte Sabri. Ne alaka lan. Senin takımında o mevkinin adamı İsmail Köybaşı var, hadi Hakan Balta tam hazır değil diyelim sen hangi akla hizmet mevkinin gerçek adamını oynatmazsın. Sağ açıkta Özer. Allah aşkına biri bana söylesin Özer sağ açıkta banko oynamak için Volkan Şen ya da Gökdeniz'den çok dahamı iyi, çok çok daha iyi performanslarmı sergiledi. HAYIR. Zaten Gökdeniz'e karşı olan tavır hala sürüyor anlamsız bir şekilde. Tamam adam zamanında bahis oynamış ama cezasınıda çekmiş. Barcelona'yı geçen sezon tek başına yıkmış bu sezon oynadığı maçta çok zorlamış olan ve hem Özer hem de Volkan'dan çok çok daha iyi olan bir Gökdeniz milli takımda yok. Sizin zihniyetinize tüküreyim ben. Ve Halil'e gelelim. Ya bu adam Kaiserslautern hariç hangi takımda başarılı oldu ki bu milli takıma banko seçilirde sürekli oynar. Bizim göremediğimiz bir ışıkmı görüyorlar ki bu adamda sürekli kadroda. Yatsın kalksın Hamit'e dua etsin. Onun kontenjanı ile milli takıma seçiliyor hatta oynuyor. Bildiğin Arçil vakası adam. Bu yanlış tercihlere kötü oyun ve Volkan'da eklenince Almanya'nın bizi ezmesi kaçınılmazdı. 

Gelelim Azerbaycan maçı kadrosuna. Almanya maçından farklı bir kadro ile sahadayız. Hemde 5 farklı oyuncu ile sahadayız. Aslında en büyük sıkıntılarımızdan biriside bu. Kadro istirarımız sıfır. Bir maç oynayan öbür maç kadroda yok. Oysa ki en başarılı olduğumuz dönemde kadronun 8-9 oyuncusu ezbere sayılırdı. 

Bugün Dünya sıralamasında 102. sırada olan Azeriler bize duran top dersi verdi. 2 oyuncu topun üzerinden atladı 3. oyuncu geriden gelip vurdu. Böyle golleri biz niye atamıyoruz diye kimse düşünmesin. Çünkü bizde duran top kullanmayı bilen oyuncu YOK. Azerbaycan'a karşı bile çağ dışı bir anlayışla şişirme toplarla hücum ediyoruz. Bu oyun aslında Türk futbolcusunun sitemin "s"sinden anlamadığının en büyük göstergesi. Böyle bir zihniyete Hiddink'te, Rijkaard'da, Del Bosque'de fazla. 3 pas üst üste yapamıyoruz. Hücumda yaratıcılık desen sıfır. Pozisyona giremiyoruz. Bugün girdiğimiz birkaç pozisyonda özellikle Tuncay sanki Ronaldo ya da Messi arkadaş her pozisyonda jeneriklik hareketler yapma derdinde. Tamam Premier Lig futbolcususun ama yedeksin. Ve senin kapasiten, tekniğin o hareketleri yapmaya yetmez. Sadece hırsınla oynayan bir futbolcusun Tuncay. Senin takımının yıldızı Tuncay Stoke'da kadroya giremiyor, şampiyonun Şampiyonlar Ligi'nde puan alırmı muamma, büyük takımlarından sadece Beşiktaş Avrupa'da gerisi sıradan takımlara elendi. Ee pekte süpriz değil aslında bugün kaybetmemiz.

Sistem demişken devam edelim. Bu takımda gerçek manada sistem futbolu oynayabilecek sadece birkaç oyuncu var. Onlarında hepsi lejyoner. Hamit, Nuri, Mevlüt, Emre, Geri kalanlar yıllardır alıştılar hadi koçum, saldır aslanım ile oynamaya. Sen birkaç futbolcu ile bu takıma sistemi öğretemezsin. O kadar yavaş o kadar durarak ve o kadar sıradan bir futbol oynuyoruz ki ne desek boşa. Artık gerçek manada bir yeniden yapılanmaya gitmemiz gerekiyor. Arda, Nuri ve Hamit'in etrafında bu takımı yeniden oluşturmak gerekiyor. Yoksa bu takımda Mesut Özil olsa nolacaktı olduğu olacağı onada yazık olacaktı. Ama yeniden yapılanmaya önce teknik ekipten başlamak gerekiyor. Teknik adamlık kariyerlerinde bir baltaya sap olamamış Oğuz ve Engin'i bir an önce gönderip gerçekten faydalı olabilecek isimler Hiddink'in yanına verilmeli. Gerek yanlış kadro seçimi gerekse yanlış 11'de özellikle Oğuz'un payı çok fazla. Gökdeniz gibi bir ismin kadroya alınmaması, Beşiktaş'da yedek bekleyen Cenk alınırken Belçika'da harikalar yaratan Sinan Bolat'ı kadroya alınmaması, Fenerbahçe'de yedek bekleyen, Franfurt'ta vasat oynayan ve Hamit'in torpiliyle kadroda olan Halil'in oynayıp Mevlüt'ün oynamaması da Oğuz'un hatası. Bu arada Sinan'ı da yakında Belçika milli takımının kalesinde görürsek hiç şaşırmayalım. Oğuz kına yakar o zaman işte. Volkan 4-5 maçta bir aynı hataları yaptıkça Oğuz'un kulaklarını çok çınlatırız. Kadroyu Hiddink değil Oğuz seçtikçe biz daha çok deliririz.

Tek çare iskeleti lejyonerlerden kurulu yepyeni bir milli takım yaratmak. Nuri, Hamit, Mevlüt'ün yanında Arda bu takımda iskeleti oluşturacak isimler. Almanya'da takip edilen genç lejyonerler ise kesinlikle kazandırılmalı takıma. Ömer Toprak yeni bir Serdar Taşçı olabilecek kapasitede bir isim. Takımımızın defansında Serdar Taşçı gibi bir oyuncunun olması çok şey farkettirirdi defansif yönden. O elden kaçtı ama Ömer ve diğer gençler elden kaçmasın artık. 

Şu milli takımı bir traşlasak artık. Komple sıfıra vuralım ki daha gür daha sağlam bir takım çıksın ortaya...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder