2 Ekim 2010 Cumartesi

Aytekin'de Emenike'de Durmadı


Resimdeki arkadaş ne iş yapar nedir bilmem ama bildiğim tek bir şey var ki futbolun "f"sinden anlamadığıdır. Tabi yanında 3 futbol cahilinide unutmamak gerek. Daha maçın ilk dk'sında Neill'in bariz topa yaptığı müdahaleye penaltdı deyince maç zaten 1-0 başladı. Ya aklım mantığım almıyor buna nasıl penaltı çalınır. Hoş kabahatin büyüğü seni hakem yapıpta bu maça verende. Insua'nın yaptığı sıradan bir faule sarı kart gösterdi. Ya neyse bişeyler daha diyeceğim olmayacak küfredecem sonunda.


Servet kadro dışı kalınca defansa 2 alternatif kalmıştı. Gökhan Zan ve Ali Turan. Gökhan haftalardır oynamıyor, Ali ise sağ bekteki kötü formundan sonra 2 maçtır kulübedeydi. Maça Gökhan ile başladı Rijkaard. Ama Gökhan gibi haftalardır oynamayan bir oyuncunun Emenike gibi bir adamı tutuması pek mümkün değildi. Adam dozer gibi geleni geçeni ezdi.

Servet konusunda ise pek birşey söylemeyelim. Tamam formdaydı ama Rijkaard'ın onu istemediği, Servet'inde aslında Rijkaard ile çalışmak istemediği gün gibi ortada. Eğer makul bir bonservis veren olsaydı zaten Servet şu anda takımdada olmayacaktı. Artık bu saatten sonra kendisinden yararlanamayacağımıza göre 3'e 5'e bakmadan devre arasında satılmalı.

Emenike 90 dk boyunca defansımızı hallaç pamuğu gibi attı. Gökhan ne yaptıysa onunla bir türlü mücadele edemedi. Defanstaki formsuzluğun bir nedeni ise Neill'di. Galatasaray'a geldiğinden beri gördüğüm en formsuz maçı buydu. Çok pas hatası yaptı ve 2. yarıda sakatlığı nedeniyle Ali girdi yerine. Bir ara Gökhan artık dayanamadı tekme tokat Allah ne verdiyse girdi Emenike'ye ama o da fayda etmedi. Tabi Emenike'ye bir de Cernat eklenince Karabük'ü durduramadık.

Cana'da dün kötü günündeydi. Maçın başında onu değiştirmek ise moralmen Cana'yı çökertecektir. Çünkü lider vasıflı oyuncular böyle bir şeyi pek kabullenemezler.

Lider deyince önce Karabük'ün liderinden bahsedelim. Cernat dün gerçekten muhteşemdi. Dynamo Kiev'de oynadığı dönemlerdede gerek ligde gerekse Şampiyonlar Ligi'nde takımın maestrosuydu. Sezon başında Karabük'e geldiğini görünce gözlerime inanamadım. Beni bu sene gerçekten şaşırtan 3 transfer var. Cernat'ın Karabük'e, Leko'nun Buca'ya ve Dica'nın Manisa'ya gelmesidir. Anadolu kulüpleri için gerçekten çok önemli transferler bunlar. Dün Cernat yine günündeydi ve gerçekten o kadar zorladı ki savunmamızı. Bir Emenike'yi bir Cernat'ı durduramadık. 

Birde bizim liderimiz olması gerken Misi'ye bakalım. Tamam uyum sürecinde takıma alışmaya çalışıyor ama insan birazda kıpırdanır 3. maçı bu. Insua'da aynı zamanda geldi ama o daha ilk maçtan katkı sağlamaya başladı. Elbette mevkiler farklı. Misi'den fark yaratması bekleniyor. Ama şu haliyle Elano'dan hiç bir farkı yok. Ruhsuz oynuyor. Dünkü maçta spikerinde söylediği gibi Misi'nin ne yapması gerekiyorsa Cernat Karabük'te yaptı. Forması terlemedi bile. Umarım Cernat'ı izleyince neler yapması gerektiğinin farkına varmıştır. Arda ve Baros'un katılmasıyla onun performansı dahada artacak. 2 hafta sonra Fenerbahçe maçı var. En büyük temennim o maçta artık gerçek Misi'yi sahada görürüz. Tabi solunda Arda, sağında Pino önündede Baros ile birlikte.

Pino deyince bir ara 20 dk falan herhalde sadece sağ kanatta izledi maçı. Maç içinde bir var bir yoktu. Buca ve Belediye maçlarındaki performansını mumla arattı. 

Kanatta Aydın ile başlamamak ise yanlıştı. Takımda forvet yokken hücuma hızlı çıkmak gerekirken Barış ile başlamak yanlıştı sağ kanatta. Aydın ters ayaklı olduğu için sol kanattaki oyunu biraz Arda'yı andırdı ama iler top tutamayınca pozisyonlara giremedik. Kewell'da çırpındı durdu ama pek bir varlık gösteremedi. Defanstaki dörtlü neredeyse çakılı oynadı. hal böyle oluncada Kewell pekte birşey yapamadı.

Ve Rijkaard. Birgün önce Baba Rijkaard'ı kaybetti ve bu maça o ruh haliyle çıktı. Yanlış tercihler yaptı ama kendisini suçlayamam. O ruh haliyle takımı yönetmek gerçekten kolay değildi. Hele karşısında Cernat, Emenike ve Dumaz olasıca Aytekin olunca yenilgi kaçınılmaz oldu. Çünkü kafası burda değildi. Başın sağolsun Rijkaard.

Ve son söz. 100 bin dolar veripte Emenike'yi üstelik +2 kontenjanı gibi bir avantaj varken almayan yönetim ne kadar büyük bir hata yaptığını anlamıştır. Çünkü Emenike uygulamalı olarak anlattı dün. Kendisini almış olsaydık ve bu maçta sakat olan Baros'un yerine Emenike ile başlamış olsaydık herşey çok farklı olabilirdi. Bu aralar taktım Emenike'ye. Nasıl takmayayım ya adam Drogba gibi durduramıyor kimse. İnşallah devre arasında kadroya katarız.

Saygılarımla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder