18 Ekim 2010 Pazartesi

Yolun Sonu Görünüyor


Ve sende gidiyorsun be Rijkaard. Böyle mi olmalıydı. Çok güzel başlayan bu rüya böyle bir kabuslamı bitmeliydi. Seni birgün bile benimseyemeyen futbolcular ile bugüne kadar yine iyi geldin. Hatanın büyüğü yönetimde ve futbolcularda ama seninde kabahatin hiç azımsanmayacak kadar. 

Dünkü maç ile ilgili çok fazla şey söylenebilir ama söylemekten biz bıktık artık. Ya sen hangi akla hizmet 2 hafta önce kadroya almadığın Servet'i banko ilk 11'ye koyarsın. Ağzını her açtığında seni sürekli eleştiren bu takımdan gitmek istediğini söyleyen oyuncuya senin gibi bir adamın diyeceği tek bir laf olmalı siktir git... Bu adama siktiri çekemeyipte bel bağlamak senin hatan.

Ya allah aşkına biri çıkıpta desin ki bana Mustafa Sarp'ı diğerlerinden farklı kılan ne. Benim görmediğim bir özelliği varda o yüzdenmi banko ilk 11'de. Ya nedir bu inat Rij. Bu adamı savunma yapsın diyemi oynatıyorsun eğer öyleyse boşuna çünkü ondan bir yol olmaz. Şu kadar zamandır o gencecik Musa'yı koysaydın ilk 11'e ne kaybederdin. Bu kazmadan daha mı kötü oynardı. İşte bu mümkün değil. Sarp'ın yerine onun kalıbında bir tane odun dikin orta sahaya hiç değilse 1 tane top çarpıp geri döner bari. Barış oynasaydı hiç değilse orta saha avantajımız olurdu bir tane mücadele eden adam olurdu. Elano oynasaydı hiç değilse Misi istediği topları alırdı. Ama Sarp oynayınca Ankaragücü'nün istediği oldu. Ellerini kollarını sallaya sallaya geçtiler orta sahayı. Hele 2. yarıda her top gol pozisyonu oldu. Ve biz bu lüzumsuz herife 90 dk sabrettik. 30 yaşına gelmiş bu saatten sonra birşeyler öğrenmesi kendini geliştirmesi İMKANSIZ. Ama Musa, Cumhur, Emre öğrenir, Elano'yu kazanırsın ya da devre arasına kadar oynatır satar para kazanırsın. İşte sen buna da siktiri çekemedin, üstüne üstük bel bağladın bu adama. Bu da senin hatan.


Sarp değilde Barış oynasaydı Ayhan'dan hiç değilse küçük bir beklentim olurdu ama sıfıra sıfır elde var sıfır. Orta sahayı emanet etmişsin iki tane mücadeleden yoksun adama gelenin geçenin haddi hesabı yok. Ulan şu orta sahada Ayhan-Sarp yerine Barış-Cana oynasa var ya resmen ezerdik Ankaragücü'nü. Hatta bir çok takımı. Ayhan gelmiş 33 yaşına sen daha ne bekliyorsun ki ondan. Tamam Buca maçını kurtardı ama Ayhan zaten her sene böyle başlar sezonlara. Sonrası ise herkesçe malum. Olmuyor olmayacakta.

Ufuk'a kesinlikle kızmıyorum. Adam napsın lan her pozisyonda bir Ankaragücü futbolcusuyla karşı karşıya. Bizim defanstan, önliberolardan çok Ankaragücü forvetlerini görüyor. Yapacak hiçbirşeyi yoktu o pozisyonda.  Ona kızmayada bizim hakkımız yok kart için. 

Pino'nun bencilliği ise insanı kanser eder. Ya allah aşkına bu adammı dolduracak Keita'nın boşluğunu. Keita en kötü maçında bile Pino'dan verimliydi. Nedir bu bencillik, vurdumduymazlık. Rijkaard sen ki zamanında koskoca Ronaldinho'yu en parlak zamanında dizginlemiş kontrol etmiş adamsın sözün geçmiyor mu Pino'ya. Adamın hiç mi katkısı olmaz ya maç boyunca. Her bulduğu pozisyonda şut atıyor. Ulan bir de pas ver tipsiz. Yakında görürüz zaten bu adamı gazetelerde. Önce yedek kulübesinde, sonra tribüne, temmuzda da sözleşmesi fesh edilerek ülkesine giderken. Ya 2.5 milyon dolar verdik bu adama da üzerine 2 milyon daha koyup Gio'yu almadık ya yazık. Vallaha da yazık billaha da yazık. Çek siktiri bak nasıl adam oluyor.

Misimovic birazcık kıpırdandı belkide birşeyler yapabileceği maçta oyundan alındı. Arkasında Ayhan-Sarp oynadıkça Misi'den zaten birşey beklemek boşuna. Adam orta sahaya kadar gelip top alıyorsa ne bekliyorsun ki sen ondan. Messi mi bu 3-4 kişiyi ipe dizecek sonra gol atacak. Koyacaksın arkasına Cana'yı, Elano'yu pas alacak Misi ilerde işte o zaman birşeyler bekleyeceksin. Adam çıkarken en çok koşan 2. futbolcuydu. Bu adamdan yararlanmak istiyorsan en çok koşanlar listesinde ilk 5'de olmayacak Misi. Olmayacak ki fark yaratsın. Zaten beklenen ondan koşması değil fark yaratması. Bu maçta taraftarın bu psikolojisi ile ıslıklanması normal.

Ya Baros napsın anasını satayım. Adam tek başına oynadı. Herşeyi yaptı. Maç boyunca hep bu resmi gördük. Attığı deparın haddi hesabı yok. Adalemi dayanır buna. Çıkarken gözleri doluydu ama acıdan ya da sakatlıktan değil, takımının durumundan, arkadaşlarının  ruhsuzluğundan vurdumduymazlığından. Çıkarken onun sahada bizim ekranlarda gözlerimiz doluydu. Ama yenildiğimizden değil Baros gibi bir oyuncunun bu takımda olmasından, Galatasaray için herşeyini vermesinden gurur duyduğumuz için gözlerimiz doluydu. Senin gibi, Neill, Kewell, Cana gibi 3-4 tane de Türk oyuncu olsa şu takımda kimse sırtımızı yere getiremez. İyi ki varsın be Baros. 

Açıkçası senin istemediğin bir kadro olduğunu herkes biliyor Rij. Ama sen sesini çıkarmadığın için ağırlığını takımın üzerinde hissettiremediğin için bugün onlar değil sen kovulmak üzeresin. Servet, Sarp, Ayhan, Pino, Balta çek bunlara siktiri gönder A2'ye de ki ben gençlerle yola devam edip sistemimi oturtacağım bu oyuncularla olmuyor gör bak o zaman bu taraftar her zamanki gibi nasıl arkanda dururdu senin. Musa, Emre Çolak, Cumhur, Berk, Anıl, Cem Sultan, Ahmet Kesim, Sinan Osmanoğlu, Serdar Eylik. Şunlardan birkaç tanesini alıpta bu oyuncularla yola devam edeceğim sonuç her ne olursa olsun deseydin bu taraftar senin için ölürdü. Bu saatten sonra ne kaybedeceğiz sanki elimizde birşey mi var. Çek bu ruhsuzlara siktiri koy bu takıma gençleri. Nasılsa Kadıköy'de kimsenin bir beklentisi yok. 6 yesekte nolacak nasılsa gün gelir biz yine alırız rövanşımızı. Ama geleceğimizi ve karizmanı kurtarırsın. Sen bunlara siktiri çekersen bundan sonra bu takımda kimse senin lafının üzerine laf söyleyemez. Ama mesele artık seninde hatalarının farkına varman.

Peki Rijkaard giderse nolur. Ulan bu saatten sonra sanki Mourinho'mu gelecek. Bu takıma Mourinho gelse nolur. Rijkaard'ı göndermek bize hiçbirşey kazandırmaz. Tıpkı Fatih Terim'in gelmesinin bize birşey kazandırmayacağı gibi (ya da en azından ben öyle düşünüyorum). Peki giderse kim gelecek. Önümüzde Fenerbahçe maçı var o maça kadar hiçbir yabancıyı bu takıma getiremezsin. Daha doğrusu hiç bir yabancı hoca Rijkaard'ın gönderildiği yere öyle kolay kolay gelmez. Ben yabancı hoca olsam Galatasaray bana teklifte bulunsa ulan bunlar Rijkaard ile bile başarılı olamadılar onu gönderdiler. Demek ki kadroda da yönetimde de iş yok der gelmem. Gelecek tek bir yabancı isim var o da Hagi. Kendini ispatlamak ve Galatasaray sevgisi ile ancak o gelebilir. Bence bu da hiçbirşey kazandırmaz Galatasaray'a. Yerlilerden ise istediğim tek isim Abdullah Avcı. Gelecekse o gelsin. Aslında içimden geçen isim Tugay ama onun için henüz erken. Onu şu an takımın başına getirmek geleceğimizide çöpe atmamıza neden olur. 

Galatasaray tarihinde hiçbir hoca ilk yarıda gönderilmemiş ya da en azından ben öyle hatırlıyorum. Bana göre yapılacak en mantıklı hamle bu takıma faydası olmayan oyuncuların hepsini kadro dışı bırakmak ki bu konuda artık yönetiminde bir hamle yapması gerekiyor ve yerine A2'den takviyelerle sezonu Rijkaard ile tamamlayıp sezon sonunda bu takımı aynı Fatih Terim'in ilk dönemindeki gibi yetkilerle donatıp Tugay'a emanet etmek. Sezonu bu genç oyuncular ve onların iskeletini oluşturduğumuz bir takıma Baros,Neill,Kewell gibi karakterli, Cana gibi lider ve savaşçı bir ya da iki yabancı ile takviye edilirse işte o zaman bizim Guardiola'mız Tugay olur. Yönetimde Tugay'a ve futbol bilgisine çok güveniyor. Ama onu şu an kurtlar sofrasına atmamamız gerek. Geleceğimiz için bu sezonu Rijkaard ile devam edip takımı Tugay'a hazırlamak gerek.  



2 yorum:

  1. bu maçın ardından servet ve ayhan yönetim tarafından derhal kadro dışı bırakılmalı.. 2. ve 4. golde servetin nasıl baktıgı ortada bir adam her ne olursa olsun gs formasını sırtına geçiriyorsa hakkını verecek yok vermiyorsa o formayı bir daha sırtına geçirmeyecek.. topun peişnden değilde tekme atmak için rakip peşinden koşan ayhan ı takımda tutan zihniyete sokayım ben...

    YanıtlaSil
  2. Sadece Servet ve Ayhan değil yaverleri Sarp ve Balta'da kadro dışı bırakılmalı. Bırakılsın ki Rijkaard'dan sonra gelecek teknik direktöründe başını yakmasınlar. Ulan yeniçeri ocağına döndü takım.

    YanıtlaSil